Ζωή μέσα ερείπια μέχρι και την τελευταία στιγμή αναζητούν οι διασώστες σε Τουρκία και Συρία.
Νέο θαύμα επιβίωσης. Ένα 10χρονο κορίτσι ανασύρθηκε ζωντανό στην επαρχία Χατάι της Τουρκίας, 183 ώρες μετά τον σεισμό.
Νωρίτερα είχε ανασυρθεί ζωντανό ένα 13χρονο αγόρι στην ίδια περιοχή.
Ξεπερνούν ωστόσο τις 37.000 οι νεκροί σε Τουρκία και Συρία με τον αριθμό να αυξάνεται συνεχώς.
Συνεχίζουμε να βλέπουμε απίστευτες εικόνες.
Άλλη μία έρχεται από την πόλη Αντιγιαμάν, όπου ένα σπίτι ανασηκώθηκε από τον σεισμό και «προσγειώθηκε» πάνω σε τρία αυτοκίνητα που ήταν παρκαρισμένα δίπλα του.
O πρωθυπουργός από την Κοζάνη ευχαρίστησε εκ νέου τους Έλληνες διασώστες και γιατρούς εξαίροντας την εικόνα…ενός Έλληνα και ενός Τούρκου διασώστη μαζί.
“Η Άγκυρα δεν θα επιτρέψει νέα εισροή Σύρων προσφύγων μετά τους σεισμούς”, δήλωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
Σήμερα θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προκειμένου να ληφθούν μέτρα στήριξης στους χιλιάδες σεισμοπαθείς. Συνολικά 19.300 πολίτες νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της χώρας, εκ των οποίων οι 3.636 είναι σε ΜΕΘ.
Συνεδριάζει εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την ανθρωπιστική κατάσταση στη Συρία.
… Στη Φλώρινα σήμερα πρωθυπουργός. Θα επισκεφθεί και τη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής «Πτολεμαΐδα 5».
Στις 12 θα παραχωρήσει Σ.Τ.
Σήμερα θα ανακοινώσει την ενίσχυση στους συνταξιούχους που δεν έλαβαν αύξηση λόγω της προσωπικής διαφοράς.
Οι μόνες αυξήσεις που είδαν οι συνταξιουχοί ήταν αυτές που προέβλεπε ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε η Πόπη Τσαπανίδου
Συνεχίζονται οι πολιτικοί διαξιφισμοί για τους πλειστηριασμούς και τα funds.
“Χρειάζονται πρωτοβουλίες, που θωρακίζουν τη μεσαία τάξη και τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας”, δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης
… Αυξάνεται στα 200 ευρώ το ανώτατο ύψος του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας για απασχολούμενους στον τομέα της υγείας, καθώς για υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Σώματος
… Ανάπτυξη 1,2 % του ΑΕΠ, προβλέπει για φέτος η Κομισιόν.
Ο πληθωρισμός από 9,3% πέρυσι αναμένεται να διαμορφωθεί στο 4,5% το 2023 και 2,4% το 2024.
… Διοικητική έρευνα με εντολή Θεοδωρικάκου μετά τα δημοσιεύματα για εικονικά Σύμφωνα Συμβίωσης, απο τους νέους Συνοριοφύλακες.
Δέλεαρ φέρεται να ήταν τα 5 μόρια που απαιτούνται για να τοποθετηθούν στον Εβρο.
… Ο Σβεν Μαρί, ένας από τους πιο γνωστούς ποινικολόγους του Βελγίου αναλαμβάνει την υπεράσπιση της Εύας Καϊλή σύμφωνα με πληροφορίες
Την ερχόμενη Πέμπτη αναμένεται να έχει νέα ακρόαση.
… 24ωρη απεργία αύριο δασκάλων και καθηγητών για την αξιολόγηση. Αναμένονται και συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα.
Comments are closed.