RThess Logo
Στείλτε τα μηνύματα σας live, πάρτε μέρος στη συζήτηση.
NOW ON AIR
Θέμα συζήτησης :
Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού – Προσοχή στις μετακινήσεις

Comments are closed.

Αρχική / ΕΛΛΑΔΑ / Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού – Προσοχή στις μετακινήσεις

ΕΛΛΑΔΑ

25/10/202319:35

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού – Προσοχή στις μετακινήσεις

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού – Προσοχή στις μετακινήσεις

Γράφει ThessNews-DESK

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ αναφέρει πως θα υπάρξει πρόσκαιρη επιδείνωση προβλέπεται να παρουσιάσει ο καιρός στη δυτική Ελλάδα, από σήμερα το βράδυ (Τετάρτη 25-10-2023) μέχρι και αύριο το απόγευμα (Πέμπτη 26-10-2023), με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

 

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

α. από τις βραδινές ώρες σήμερα (Τετάρτη 25-10-2023) η περιοχή της Κέρκυρας-Παξών και η Ήπειρος.

β. από τις πρωινές ώρες αύριο (Πέμπτη 26-10-2023) η δυτική Στερεά και τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου.

γ. από το μεσημέρι πιθανώς η βορειοδυτική Πελοπόννησος.

 

Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, από το μεσημέρι στα βόρεια τμήματα και από τις απογευματινές ώρες και στα υπόλοιπα τμήματα.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού, στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr).

Παρακαλούνται οι πολίτες όπως λάβουν υπόψη τους το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού για τον ασφαλή σχεδιασμό των μετακινήσεων και των δραστηριοτήτων τους.

Παράλληλα, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

 

Ειδικότερα καλούνται οι πολίτες:

– Να βεβαιωθούν ότι οι υδρορροές και τα φρεάτια έξω από το σπίτι τους δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

– Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.

– Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ, καθώς και να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

– Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

– Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων.

– Να αποφεύγουν να διασχίζουν πεζή ή με αυτοκίνητο τις διασταυρώσεις δρόμων με χειμάρρους (Ιρλανδικές διαβάσεις).

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:

– Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

– Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

– Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους.

– Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.

– Να προφυλαχθούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.

– Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κ.λπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

– Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κ.λπ.

Αν πρόκειται να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο:

– Να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου.

– Να έχουν το ρεζερβουάρ γεμάτο καύσιμα.

– Να ταξιδεύουν, εφόσον είναι αναγκαίο, κατά προτίμηση στη διάρκεια της ημέρας προτιμώντας τους κεντρικούς δρόμους.

– Να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσουν.

– Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων.

– Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κ.λπ.

Αν μετακινούνται με τα πόδια:

– Να φορούν κατάλληλα παπούτσια ώστε να αποφύγουν τραυματισμούς λόγω της ολισθηρότητας.

– Να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά την διάρκεια αιχμής των φαινομένων.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ThessNews-DESK

/ Δείτε ακόμα

ΕΛΛΑΔΑ

9.12.202421:38

    Όπως φαίνεται στη φωτογραφία που μας έστειλαν στο rthess.gr, ένα μόνον μηχάνημα έκδοσης εισιτηρίων ήταν σε λειτουργία στο κεντρικό αυτό σταθμό και όσοι ήθελαν να επιβιβαστούν έπρεπε να δοκιμάσουν την υπομονή τους καθώς χρειαζόταν μισή ώρα αναμονής μέχρι

ΕΛΛΑΔΑ

9.12.202421:31

    Σε καλή κατάσταση νοσηλεύεται στην Παιδιατρική κλινική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου ο 16χρονος μαθητής ο οποίος έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από 5 νεαρούς εξωσχολικούς έξω από το σχολείο του, το 18ο Λύκειο Θεσσαλονίκης. Γύρω στις 1.30 μετά το μεσημέρι έγινε

ΕΛΛΑΔΑ

9.12.202421:02

    Όπως ενημερώνει ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού, το έργο ήταν τοποθετημένο εντός κατασκευής κτισμένης από ορθογώνιες πλίνθους και βρέθηκε σε αρκετά καλή κατάσταση. Στην περιοχή αυτή, στα νότια της Ακρόπολης, κατά τους αυτοκρατορικούς χρόνους (1ος-5ος αιώνας μ.Χ.) είχαν οικοδομηθεί

ΕΛΛΑΔΑ

9.12.202420:19

    Τον Αύγοστο, για ασήμαντη αφρομή, ξυλοκόπησε σε κοινή θέα τον γιο του. Η μητέρα σύμφωνα με την καταγγελία – σοκ για τον 45χρονο αστυνομικό, έβλεπε το περιστατικό και γύρισε την πλάτη της και έφυγε.    

ΕΛΛΑΔΑ

9.12.202419:41

  Άστατος ο καιρός σε όλη τη χώρα αύριο με νεφώσεις, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες να σημειώνονται στο Ιόνιο, στα δυτικά και στα βόρεια ηπειρωτικά, στο βορειοανατολικό Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν νεφώσεις με λίγες

ΕΛΛΑΔΑ

9.12.202418:26

  Τα «απόνερα» της κακοκαιρίας Bora προσπαθούν να συμμαζέψουν οι υπηρεσίες των δήμων στη Θεσσαλονίκη, καθώς δεκάδες δέντρα εξακολουθούν και παραμένουν πεσμένα σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα με τα συνεργεία να κόβουν και να απομακρύνουν τους κορμούς που έσπασαν από

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή