13.01.2023
“Εξαφανίζεται” η παραγωγή του εγχώριου κρέατος (Audio)
Σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχει ελληνική παραγωγή κρέατος (χοιρινό και μοσχαρίσιο) υπογράμμισε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο κτηνίατρος και μικροβιολόγος τροφίμων, κ. Νίκος Κασσαλιάς
Τόνισε πως η αυτάρκεια της ελληνικής αγοράς σε κρέας πουλερικών φτάνει το 90%, ενώ αντίθετα η αυτάρκεια στο μοσχαρίσιο μειώνεται και είναι μόλις 15% και στο χοιρινό περίπου 30%.
Θέλοντας να δώσει μία εικόνα της εγχώριας κατάστασης στην κτηνοτροφία, ο κ. Κασσαλιάς ανέφερε ότι σήμερα η Ηπειρος στο αιγοπρόβειο παρουσιάζει μία πτώση 50%. Επίσης ανέφερε ότι η μέση ηλικία του Έλληνα παραγωγού είναι 58 ετών.
Θεώρησε δεδομένο ότι οι αυξήσεις στις τιμές θα συνεχιστούν.
ΦΩΤΟ: pixabay.com
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει τώρα στη Θεσσαλονίκη.
Διαβάστε πρώτοι τις έκτακτες ειδήσεις & τα τελευταία νέα της Θεσσαλονίκης και όλης της Ελλάδας.
Ροή Ειδήσεων
-Ροή Ειδήσεων
-
Download the app