RThess Logo
Στείλτε τα μηνύματα σας live, πάρτε μέρος στη συζήτηση.
NOW ON AIR
Θέμα συζήτησης :
Flyover: Εκκρεμεί ο φάκελος του δημοσίου – Χωρίς τρεις βασικές μελέτες ξεκίνησε το έργο (ΦΩΤΟ -AUDIO)

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρχική / ΕΛΛΑΔΑ / Flyover: Εκκρεμεί ο φάκελος του δημοσίου – Χωρίς τρεις βασικές μελέτες ξεκίνησε το έργο (ΦΩΤΟ -AUDIO)

ΕΛΛΑΔΑ

10/04/202412:54

Flyover: Εκκρεμεί ο φάκελος του δημοσίου – Χωρίς τρεις βασικές μελέτες ξεκίνησε το έργο (ΦΩΤΟ -AUDIO)

Οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι οι εργασίες για το Flyover συνεχίζονται παρά την προσωρινή διαταγή του ΣτΕ

Flyover: Εκκρεμεί ο φάκελος του δημοσίου – Χωρίς τρεις βασικές μελέτες ξεκίνησε το έργο (ΦΩΤΟ -AUDIO)

Γράφει RTHESS NEWSROOM

Με απουσία τριών βασικών μελετών ξεκίνησε η κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου flyover, που έπρεπε να έχουν παραδοθεί πριν την αρχή των εργασιων.

Το παραπάνω γνωστοποίησαν ο Σύνδεσμος Κατοίκων Κωνσταντινοπουλιτών, ο Σύλλογος Προστασίας Σέιχ Σου και ο Σύλλογος Δρομέων Θεσσαλονίκης που παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα Νερού του δημαρχείου, σχετικά με τη συνέχεια της υπόθεσης.

Συγκεκριμένα όπως είπαν οι εκπρόσωποι των συλλόγων δεν υπάρχει μελέτη κυκλοφορίας, στατικότητας αλλά και οδοποιίας. Έρευνες που θεωρούνται απαραίτητες και αυτονόητες πριν από κάθε μεγάλο έργο, ενώ υπάρχουν βασικές ελλείψεις στη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

«Δεν έχει προβλεφθεί ένα σχέδιο ασφαλούς κίνησης των οχημάτων έκτακτου ανάγκης. Ασθενοφόρα, πυροσβεστική, αλλά και οχήματα ιδιωτών όπως γιατροί που πρέπει να μετακινούνται όταν τους ζητηθεί για έκτακτα περιστατικά», σημείωσε ο νομικός σύμβουλος  Αλέξανδρος Αδαμίδης. 

 

Παράλληλα, ο νομικός σύμβουλος του Συνδέσμου Κωνσταντινοπουλιτών και δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω, Αλέξανδρος Αδαμίδης αναφέρθηκε και στην στάση του δημοσίου, λέγοντας πως δεν έχει κατατεθεί φάκελος που να απαντά στην προσφυγή.

«Μόλις εχθές έμαθα από δήλωση του υφυπουργού ότι αρμοδιο είναι το υπουργείο περιβάλλοντος ενώ όλη τη μελέτη την υπέγραψε προϊστάμενος διοικητικός του υπουργείο υποδομών. Βρήκαμε ποιος είναι υπευθυνος να καταθέσει τον φάκελο» και συνέχισε τονίζοντας ότι η διορία  λήγει στις 17 Απριλίου.

«Εάν το δημόσιο δεν καταθέσει φάκελο άμεσα, η υπόθεση θα αναβληθεί. Το δικαστήριο θα αναβάλλει την υπόθεση και θα αποφασίσει εάν θα συνεχίσουν ή θα διακοπούν οι εργασίες μέχρι τη νέα εκδίκαση».

Όσον αφορά την εξέλιξη της υπόθεσης ο ίδιος απάντησε :
«Για την προσφυγή στα ευρωπαϊκά δικαστήρια θα πρέπει πρώτα να έχουμε τελεσφορήσει στα εθνικά. Ελπίζουμε να βρεθεί λύση και να μην χρειαστεί να φτάσουμε μέχρι τα ευρωπαϊκά δικαστήρια της χώρας»

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Θεσσαλονίκης Δημήτρης Λαμπριανίδης, ανακοίνωσε ότι την Κυριακή 12 Μαΐου θα γίνουν αγώνες δρόμου στο Σειχ Σου με τη μορφή διαμαρτυρίας για τα χιλιάδες δέντρα που θα κοπούν για το Flyover, υποβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

«Υλοτομούνται 82 στρέμματα δάσους, έγινε άρση αναδάσωση για 95 στρέμματα και κόβεται η πρόσβαση της πυροσβεστικής», επεσήμανε μεταξύ άλλων η εκπρόσωπος Συλλόγου Προστασίας του Σέιχ Σου Λευκοθέα Βυζέλη

Τέλος ο διδάκτωρ περιβαλλοντολόγος, Κώστας Νικολάου μίλησε για την ατμοσφαιρική ρύπανση που δημιουργείται και τόνισε

«1000 Θεσσαλονικείς πεθαίνουν κάθε χρόνο πρόωρα λόγω της ατμοσφαιρικής ρύπανσης . Ήμασταν στην πορτοκαλί ζώνη και πλέον πήγαμε στην κόκκινη με το flyover. Δεν πρόβλεψαν τι ακριβώς θα συμβεί όταν ξεκινήσουν τα έργα».

Από την πλευρά τους οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι οι εργασίες για το Flyover συνεχίζονται παρά την προσωρινή διαταγή του ΣτΕ για αναστολή τους, με τον νομικό σύμβουλο κ. Αδαμιδης να απαντά:

«Δεν έχουμε καμία διάθεση να στείλουμε κανέναν εργαζόμενο στο Αυτόφωρο, διότι αυτοί είναι που θα συλληφθούν εάν καλέσουμε την αστυνομία».

Ρεπορτάζ: Βάσια Γκανάρα

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο RTHESS NEWSROOM

Η συντακτική ομάδα του Rthess.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΕΛΛΑΔΑ

14.6.202500:01

  Δείτε ποιος γιορτάζει με το εορτολόγιο του rthess.gr. Συγκεκριμένα, σήμερα 14 Ιουνίου:   Προφήτη Ελισσαίου, Οσίου Νήφωνος εν Άθω Ελισσαίος, Ελισσώ, Ελισώ Νήφων * * Υπάρχουν και άλλες ημερομηνίες που γιορτάζει αυτό το όνομα.   🌅 Ανατολή ήλιου: 06:02

ΕΛΛΑΔΑ

13.6.202523:46

  Συγκίνηση, καλλιτεχνική αναγνώριση και ένα δυνατό χειροκρότημα επιφύλασσε το κοινό της Καλαμαριάς για τον Αντέμ Εκίζ, τον Τούρκο τραγουδιστή και λυράρη με καταγωγή από από τα βουνά του Πόντου. Ο δημιουργός ποντιακών τραγουδιών παρευρέθηκε σε εκδήλωση που πραγματοποίησε η

ΕΛΛΑΔΑ

13.6.202523:22

  Περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στη Θεσσαλονίκη, στην οδό Αριστοτέλους 21. Νεαρή κοπέλα τραυματίστηκε ελαφρά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για παροχή πρώτων βοηθειών. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, για το περιστατικό συνελήφθη 14χρονη.   ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΕΛΛΑΔΑ

13.6.202520:50

  Γενικά αίθριος θα είναι αύριο 14/6 ο καιρός στη Θεσσαλονίκη με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 και από το μεσημέρι νότιοι με την ίδια ένταση.

ΕΛΛΑΔΑ

13.6.202520:10

  Ένα χρόνο αφότου η Θεσσαλονίκη φιλοξένησε το EuroPride 2024, έρχεται το 13ο Thessaloniki Pride που θα ξεκινήσει τη Δευτέρα, 16 Ιουνίου και θα κορυφωθεί το Σάββατο, 21 Ιουνίου 2025.   Αναλυτικά η ανακοίνωση των διοργανωτών του 13ο Thessaloniki Pride

ΕΛΛΑΔΑ

13.6.202519:50

  Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ιωάννης Δ. Λαμπρόπουλος πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη (12-13 Ιουνίου), συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής, Αρίστο Περρή, στο πλαίσιο της οποίας εγκαινίασε το Παράρτημα του ΝΠΙΔ «ΕΠΑΝΟΔΟΣ», το οποίο θα συμβάλλει στην

Rthess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή