RThess Logo
Στείλτε τα μηνύματα σας live, πάρτε μέρος στη συζήτηση.
NOW ON AIR
Θέμα συζήτησης :
FlyOver: Στο 20% η πρόοδος του έργου

Comments are closed.

Αρχική / ΕΛΛΑΔΑ / FlyOver: Στο 20% η πρόοδος του έργου

ΕΛΛΑΔΑ

06/02/202517:03

FlyOver: Στο 20% η πρόοδος του έργου

Η ημερομηνία παράδοσης του FlyOver είναι η 16η Μαΐου 2027

FlyOver: Στο 20% η πρόοδος του έργου

Γράφει RTHESS NEWSROOM

 

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών γνωστοποιεί ότι μετά την παράδοση, στον Ιδιωτικό Φορέα Σύμπραξης του συνόλου των εκτάσεων, που είναι αναγκαίες για την κατασκευή του έργου, η ανάδοχος κατασκευάστρια κοινοπραξία έχει αναπτύξει ένα ευρύ εργοτάξιο, σε όλο το μήκος της Ανατολικής Εσωτερικής Περιφερειακής Οδού της Θεσσαλονίκης.

Επιπλέον, κατόπιν εφαρμογής των εγκεκριμένων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, οι εργασίες υλοποιούνται με ιδιαίτερα ταχείς ρυθμούς στο μεγαλύτερο μήκος του εργοταξίου.

Ενδεικτικά, σε πλήρη ανάπτυξη βρίσκονται χωματουργικές εργασίες, κατασκευάζονται μικρά και μεσαία τεχνικά καθώς και υδραυλικά έργα. Παράλληλα, έχουν εκκινήσει και είναι σε εξέλιξη η κατασκευή των μεγάλων τεχνικών, σκέπαστρα, όπως τα Cut and Cover [Τ8], [Τ15] και [Τ21] στην περιοχή Κωνσταντινουπολίτικα, καθώς και στην περιοχή πριν από τη γέφυρα της Υπερυψωμένης Ταχείας Λεωφόρου.

Για την κατασκευή της Υπερυψωμένης Ταχείας Λεωφόρου, που είναι η γέφυρα των τεσσάρων περίπου χιλιομέτρων, εγκαθίσταται το κυλιόμενο μεταλλικό φορείο (καλούπι), που θα χρησιμοποιηθεί για τη σκυροδέτηση, το οποίο θα κινείται υδραυλικά κατά μήκος όλου του έργου, επάνω στα βάθρα που ήδη κατασκευάζονται.

Για τον λόγο αυτό, προηγείται η κατασκευή των φρεάτων θεμελίωσης και των βάθρων της γέφυρας, ενώ οι εργασίες σκυροδέτησης αναμένεται να ξεκινήσουν εντός του Μαρτίου.

Το έργο προχωρά με βάση το χρονοδιάγραμμα και έχει ήδη υλοποιηθεί το 20%.

Η ημερομηνία παράδοσης του έργου είναι η 16η Μαΐου 2027.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο RTHESS NEWSROOM

Η συντακτική ομάδα του Rthess.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΕΛΛΑΔΑ

21.2.202513:55

    Ένας εργαζόμενος νεκρός από έκρηξη στα λατομεία Μάκρης της Αλεξανδρούπολης, είναι ο τραγικός απολογισμός εργατικού δυστυχήματος που έγινε πριν από λίγο. Σύμφωνα με το Evros-news.gr, πρόκειται για τον 57χρονο υπεύθυνο των λατομείων, ο οποίος έχασε την ζωή του

ΕΛΛΑΔΑ

21.2.202513:32

    Από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, πρωινές ώρες χθες, Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2025, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, ημεδαπός, ο οποίος λειτουργούσε προγράμματα και παρείχε υπηρεσίες απεξάρτησης σε οίκημα στερούμενος σχετικής

ΕΛΛΑΔΑ

21.2.202513:22

    Η ενεργοποίηση ενός νέου νομικού πλαισίου για τη λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα σε συνεργασία με ακαδημαϊκά ιδρύματα του εξωτερικού δίνει την ευκαιρία στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Ανατόλια να συμμετάσχει στην προσπάθεια της Ελληνικής Πολιτείας να γίνει η

ΕΛΛΑΔΑ

21.2.202512:34

  Το έντονο κύμα ψύχους (με την ονομασία Coral) θα συνεχίσει να επηρεάζει μέχρι και τη Δευτέρα τη χώρα μας και την ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης και της ανατολικής Μεσογείου. Παράλληλα θα επικρατούν τοπικά στο Αιγαίο θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι

ΕΛΛΑΔΑ

21.2.202512:09

Στους -10.3 °C έπεσε η θερμοκρασία στη Μακεδονία και συγκεκριμένα στον σταθμό του Σελίου. Ακολούθησαν ο Νέος Καύκασος (-10.2 °C) και η Φλώρινα (-8.6 °C).

ΕΛΛΑΔΑ

21.2.202512:05

  UPDATE 12:45 – Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της Thema «Τα δρομολόγια διεξάγονται κανονικά σε όλο το μήκος της Γραμμής 1.»   Οι πληροφορίες αναφέρουν πως άναψε μία ένδειξη στο κέντρο ελέγχου. και βάζει πρωτοκολλου έπρεπε να σταματήσει η λειτουργία.

Rthess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή