Θεοδώρα Καρακιουλάχ || karakioulach@gmail.com
Η αιτία θανάτου του τρίτου παιδιού θα μας οδηγήσει ενδεχομένως στην εξιχνίαση των θανάτων των άλλων δύο, υπογραμμίζει στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και στο μεσημεριανό μαγκαζίνο ο Ιατροδικαστής, Δημήτρης Γαλεντέρης.
«Στην παρούσα φάση δεν είναι τίποτα μη ανιχνεύσιμο. Απλά πρέπει να βρεθεί το κατάλληλο κίνητρο για να ψάξουμε στη σωστή πλευρά και να καταλήξουμε σε κάποιο συμπέρασμα. Μη ανιχνεύσιμη ουσία δεν υπάρχει. Θεωρώ ότι θα βρεθεί λύση από την ιατροδικαστική εξέταση για τον θάνατο των τριών παιδιών».
Στο ερώτημα κατά πόσο μπορεί να είναι τυχαιότητα ο θάνατος τριών παιδιών σε μια οικογένεια ο κος Γαλεντέρης εξηγεί ότι «Όταν δεν υφίσταται κάποιο γεννητικό νόσημα τότε το να παρουσιαστούν θάνατοι τριών παιδιών στην ίδια οικογένεια ή και παραπάνω είναι μια παρά πολύ μικρή πιθανότητα».
«Η ιατροδικαστική επιστήμη έχει κάποια όρια δεν μπορεί να διαγνώσει τα πάντα. Μπορεί από την συγκεκριμένη έρευνα να μην προκύψει τίποτα. Συμβαίνει συχνά να μην έχουμε αιτία θανάτου, να ορίζεται ως απροσδιόριστη και ουσιαστικά να είμαστε σε ένα τέλμα εξετάσεων και να μην μπορούμε να καταλήξουμε σε ασφαλή συμπεράσματα. Δεν συμβαίνει συχνά αλλά υπάρχει πιθανότητα να γίνει και αυτό».
Να θυμίσουμε ότι μέσα σε περίπου 3 χρόνια πέθαναν και τα τρία παιδιά της οικογένειας ηλικίας 6 μηνών, 3,5 χρονών και 9 χρονών.
Τα αίτια θανάτου διερευνώνται από το τμήμα ανθρωποκτονιών.
Ακούστε το απόσπασμα της εκπομπής εδώ:
Comments are closed.