Στη Μαδρίτη έγινε η δεύτερη εκδήλωση προώθησης της Χαλκιδικής και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με σκοπό να προβληθούν τα αξιοθέατα του προορισμού.
Η περιοχή προσπαθεί να καθιερωθεί ως προορισμός διακοπών στο κοινό της Ισπανίας, προσφέροντας πραγματικούς θησαυρούς για τους ταξιδιώτες.
Η εκδήλωση τελέστηκε υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ελλάδας και άνοιξε με τον χαιρετισμό του Ηλία Φωτόπουλου, πρέσβη της Ελλάδας στη Μαδρίτη, ο οποίος τόνισε ότι «πρόκειται για μία από τις πιο γνωστές περιοχές του κόσμου, καθώς είναι η πατρίδα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του φιλόσοφου Αριστοτέλη».
Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν σε πάνω από 40 δημοσιογράφους και εκπροσώπους των ισπανικών ΜΜΕ, επιχειρηματικών ενώσεων, εκπροσώπους ισπανικών ταξιδιωτικών πρακτόρων καθώς και γραφείων, οι διάφορες εμπειρίες που προσφέρουν αυτοί οι μοναδικοί προορισμοί.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον πολιτιστικό, ιστορικό και φυσικό πλούτο που χαρακτηρίζει την Χαλκιδική, καθώς και την ευρεία γκάμα δραστηριοτήτων και τουριστικών προτάσεων που την καθιστούν ελκυστική για διάφορους τύπους ταξιδιωτών. Από ονειρεμένες παραλίες και ορεινά τοπία μέχρι ιστορικές πόλεις, γαστρονομικές διαδρομές και εμπειρίες οινοτουρισμού.
Η Κεντρική Μακεδονία, που μέχρι πρόσφατα ήταν μια άγνωστη περιοχή για τους Ισπανούς τουρίστες, προσελκύει ολοένα και περισσότερους επισκέπτες από τη χώρα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο αριθμός των τουριστών από την Ιβηρική χερσόνησο έχει αυξηθεί κατά 1.240% σε σχέση με το 2022. Αυτό το στοιχείο αποδεικνύει σαφώς το έντονο ενδιαφέρον που έχει προκαλέσει η προώθηση των αξιοθέατων της περιοχής, γεγονός που οφείλεται εν μέρει στη προνομιακή σύνδεση της Ελλάδας με την Ισπανία μέσω απευθείας πτήσης από τη Βαρκελώνη προς το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης.
Comments are closed.