RThess Logo
Στείλτε τα μηνύματα σας live, πάρτε μέρος στη συζήτηση.
NOW ON AIR
Θέμα συζήτησης :
Η Ελληνίδα «γοργόνα» που κολυμπάει δίπλα σε καρχαρίες και σαλάχια (PHOTOS)

Comments are closed.

Αρχική / ΕΛΛΑΔΑ / Η Ελληνίδα «γοργόνα» που κολυμπάει δίπλα σε καρχαρίες και σαλάχια (PHOTOS)

ΕΛΛΑΔΑ

28/01/202510:49

Η Ελληνίδα «γοργόνα» που κολυμπάει δίπλα σε καρχαρίες και σαλάχια (PHOTOS)

Μια Θεσσαλονικιά «γοργόνα», η ιδιοκτήτρια της πρώτης Ακαδημίας Γοργονών στην Ελλάδα, επισκέφθηκε τις Μαλδίβες, βούτηξε στα καταγάλανα νερά του ινδικού ωκεανού και κολύμπησε ανάμεσα σε καρχαρίες και τεράστια σαλάχια. Φυσικά, οι φωτογραφίες που απαθανάτισε είναι μοναδικές και οι στιγμές «απερίγραπτες», όπως παραδέχεται και η ίδια.

Η Ελληνίδα «γοργόνα» που κολυμπάει δίπλα σε καρχαρίες και σαλάχια (PHOTOS)

Γράφει RTHESS NEWSROOM

 

Η Χαρίκλεια Μαρή, ιδιοκτήτρια του «Thessaloniki Mermaid Academy», έζησε μια αξέχαστη εμπειρία στις Μαλδίβες. «Από την επιφάνεια διακρίναμε τα πτερύγια των καρχαριών ή όπως τους αποκαλούν εδώ των ”γατών της θάλασσας” και το πλήρωμα μας ενημέρωσε πως είναι ώρα να κολυμπήσουμε μαζί τους. Όπως μαθαίνουμε στην PADI, ως άνθρωποι απαγορεύεται να αγγίζουμε τη θαλάσσια ζωή και το ίδιο μας συμβούλεψαν και οι ντόπιοι. «Αν σας αγγίξουν, μείνετε ήρεμοι, απλώς σας εξερευνούν», ανέφερε η νεαρή γυναίκα, σχετικά με την εμπειρία της.

Σύμφωνα με την ίδια, η ηρεμία και ο σεβασμός απέναντι στα συγκεκριμένα θαλάσσια πλάσματα, είναι το κλειδί για να μην προκληθεί κανένα άσχημο συναίσθημα, όπως ο φόβος ή ο πανικός. «Ένιωσα αρχικά βαθιά συγκίνηση μόλις είδα τους καρχαρίες κάτω από το νερό. Πρώτα κολυμπήσαμε μαζί τους με τις μάσκες κι έπειτα ήταν ώρα να φωτογραφηθούμε με τις ουρές μας. Ένιωσα ακόμη καλύτερα κολυμπώντας με την ουρά της γοργόνας, που για μένα είναι πλέον ένα κομμάτι του εαυτού μου», σημείωσε.

 

 

«Δεν φοβήθηκα καθόλου και για να είμαι ειλικρινής ανυπομονούσα να μπω στο νερό. Μάλιστα ήμουν η τελευταία που βγήκα από τη θάλασσα! Αυτό που ήταν φανταστικό είναι πως οι καρχαρίες ήταν πολύ λίγοι σε κάποιους άλλους, αλλά όταν ήταν η σειρά μου έρχονταν περισσότεροι και πιστεύω ότι αυτό οφείλεται στην ενέργεια που εκπέμπουμε ως γοργόνες, αφού πιθανότατα αντιλήφθηκαν πως τους ήθελα κοντά μου», δηλώνει η κ. Μαρή.

Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο για την ίδια, είναι η ορατότητα κάτω από το νερό, που είναι πολύ καλύτερη απ ’ότι στην Ελλάδα. Αυτό συμβαίνει καθώς η συγκέντρωση αλατιού στις συγκεκριμένες θάλασσες, είναι αρκετά μικρότερη συγκριτικά με τα ελληνικά νερά. Το ταξίδι της Χαρίκλειας Μαρή που εκπαιδεύει γοργόνες και κάνει μαθήματα σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα με γυναίκες και άνδρες να φορούν τις ουρές και να μαθαίνουν να κολυμπούν με το μονοπέδιλο, πραγματοποιήθηκε με σκοπό να αναδείξει το Mermaiding και να δημιουργηθεί υλικό για τις δράσεις της ακαδημίας και άλλων σχολών γοργόνων της Ευρώπης.

«Έτσι θα αναδείξουμε τις δράσεις μας για το 2025 με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», λέει η Θεσσαλονικιά γοργόνα και ετοιμάζει βαλίτσες που θα χωρούν τις πολύχρωμες εντυπωσιακές ουρές της για τον επόμενο προορισμό για γνωριμία με άλλα θαλάσσια όντα.

 

 

ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο RTHESS NEWSROOM

Η συντακτική ομάδα του Rthess.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΕΛΛΑΔΑ

24.2.202508:20

Πριν 10 μέρες η εταιρία αφαίρεσε 171.745 ευρώ από λογαριασμό του Δήμου «στερώντας μας έτσι την δυνατότητα να καλύψουμε τις ανάγκες του που αφορούν στην αποκομιδή των σκουπιδιών , στις συντηρήσεις των δρόμων και στην εξυπηρέτηση των αναγκών των σχολείων»

ΕΛΛΑΔΑ

24.2.202508:20

Σύμφωνα με διαρροές και πληροφορίες, εντοπίστηκε ουσία και εξετάζεται εάν συνδέεται με την κατάσταση της ψυχικής υγείας του Βασίλη Καλογήρου. Το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του MEGA αποκάλυψε πως ο 39χρονος έχει κάνει χρήση φαρμακευτικής ουσίας που πιθανολογείται ότι συνδέεται με

ΕΛΛΑΔΑ

24.2.202507:54

ΝΕΑ ΕΞΕΛΙΞΗ: Απομακρύνθηκε το χτυπημένο ΙΧ Νωρίτερα στο rthess.gr: Στο ρεύμα προς δυτικά σημειώνονται μεγάλες καθυστερήσεις μετά από ατύχημα με την εμπλοκή ενός ΙΧ στο ύψος της Νεαπόλεως.

ΕΛΛΑΔΑ

24.2.202507:30

    Τις εργασίες τοποθέτησης στηθαίων ασφαλείας στην Εθνική Οδό 2 Θεσσαλονίκης – Έδεσσας θα συνεχίσει η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου έως και την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2025, από τις 7 π.μ.

ΕΛΛΑΔΑ

24.2.202507:15

  Εργασίες αντικατάστασης των ΣΑΕΠ- Συστήματα Αναχαίτισης Ενέργειας Πρόσκρουσης στη δυτική εσωτερική Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσει η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2025, από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι,

ΕΛΛΑΔΑ

24.2.202506:38

Το ροζ χαρτάκι έβγαλε εκτός εαυτού 58χρονο οδηγό φορτηγού. Μπήκε στο φορτηγό, επιτάχυνε και με τη ρόδα χτύπησε τον τροχονόμο στο πόδι. Δεν σταμάτησε σε αυτό. Έκανε διαδοχικά δύο φορές όπισθεν μάλιστα μπήκε και στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, συγκρούστηκε με

Rthess

Επικαιρότητα

BUSINESS - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

24.2.202507:48

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή