Η έντονη βροχόπτωση που έπεσε το απόγευμα της Δευτέρας στη Θεσσαλονίκη είχε σαν αποτέλεσμα να μετατρέψει σε λίμνη την αυλή της εκκλησίας της Παναγίας της Θεοτόκου στο Φοίνικα.
Χάρη στην επέμβαση του ιερέα του νεωκόρου και φίλων της εκκλησίας δεν έφτασαν τα νερά στο εσωτερικό της εκκλησίας.
Ο ιερέας της εκκλησίας πατέρας Κυρος είπε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ότι κάθε χρόνο με τα ισχυρά μπουρίνια, η αυλή της εκκλησίας μαζεύει μεγάλο όγκο νερών και μετατρέπεται σε λίμνη.
Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα έχουν ήδη γίνει προσπάθειες μέσω της Περιφέρειας και της ΈΥΑΘ για να ενισχυθεί το σύστημα απορροής των νερών και έλαβαν διαβεβαίωση για χρηματοδότηση έργου που θα περιλαμβάνει νέους αγωγούς ομβρίων υδάτων χωρίς όμως να διευκρινίζεται το χρονοδιάγραμμα.
Comments are closed.