RThess Logo
Στείλτε τα μηνύματα σας live, πάρτε μέρος στη συζήτηση.
NOW ON AIR
Θέμα συζήτησης :
Καρτέλ στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας- Συγκαλύπτει η κυβέρνηση; – Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Γ. Αδαμίδης (Podcast)

Comments are closed.

Αρχική / ΕΛΛΑΔΑ / Καρτέλ στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας- Συγκαλύπτει η κυβέρνηση; – Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Γ. Αδαμίδης (Podcast)

ΕΛΛΑΔΑ

11/03/202208:03

Καρτέλ στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας- Συγκαλύπτει η κυβέρνηση; – Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Γ. Αδαμίδης (Podcast)

«Το ότι υπάρχει χειραγώγηση στην αγορά είναι γεγονός αναμφισβήτητο. Καρτέλ υπάρχουν. Αν τα συγκαλύπτει η κυβέρνηση είναι θέμα των μηχανισμών να το βρουν», δήλωσε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος των εργαζομένων στη ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, με τις Γκέλυ Παπάζογλου και Λήδα Παπαδοπούλου
Φωτ. Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, με τις Γκέλυ Παπάζογλου και Λήδα Παπαδοπούλου

Γράφει ThessNews-DESK

Σε σχέση με τις τιμές ενέργειας, είπε ότι η Ελλάδα έχει σήμερα την ακριβότερη ενέργεια σε όλη την Ευρώπη και μάλιστα με πολύ μεγάλη διαφορά. Αυτό έχει να κάνει με την απόλυτη εξάρτηση της χώρας μας με τις εισαγωγές φυσικού αερίου.

Σήμερα στη χώρα υπάρχουν επτά λιγνιτικές μονάδες. Από αυτές λειτουργούν οι τέσσερις με ποσοστό συμμετοχής 17% στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και 47% είναι η συμμετοχή του φυσικού αερίου. Θα μπορούσαν, όπως είπε να μπουν και άλλες μονάδες στην παραγωγή για να φτάσουν στο 25% και έτσι θα μείωνε το κόστος.

Τόνισε πως οι εταιρίες παροχής ρεύματος, μεταξύ αυτών και η ΔΕΗ, θα έπρεπε να ενημερώσουν τους καταναλωτές για τις ρήτρες αναπροσαρμογής, οι οποίες «φούσκωσαν» τους λογαριασμούς ρεύματος. Ούτε η ΔΕΗ το έκανε είπε. Δεν ενημέρωσε τους καταναλωτές και δεν έδωσε εναλλακτικές επιλογές και έτσι οι πολίτες βρέθηκαν προ δυσάρεστων «εκπλήξεων».

Στις περιπτώσεις τιμολόγησης με λάθος καταμέτρηση, είπε ότι ο καταναλωτής θα πρέπει να ελέγξει αν είναι σωστή η καταμέτρηση και ζήτησε να κάνει τους ελέγχους η ΡΑΕ γιατί όπως επέμεινε υπάρχει χειραγώγηση.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ThessNews-DESK

/ Δείτε ακόμα

ΕΛΛΑΔΑ

13.2.202521:24

  Νέα υπόθεση κακοποίησης ζώων αυτή τη φορά στη Χαλκιδική. Η αστυνομία συνέλαβε έναν 40χρονο στο πλαίσιο του αυτοφώρου μετά από καταγγελία ότι είχε σε χωράφι του δήμου Πολυγύρου Χαλκιδικής, δύο σκυλιά σε άθλιες συνθήκες. Του επιβλήθηκε επιπλέον πρόστιμο 30.000

ΕΛΛΑΔΑ

13.2.202520:04

  Απειλές κατά της ζωής τους δέχθηκαν η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα και η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, αναφορικά με την υπόθεση των ερευνών για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη. Ειδικότερα, μετά τις αναρτήσεις στοχοποίησης της

ΕΛΛΑΔΑ

13.2.202519:27

  Πυρκαγιά ξέσπασε σε ΙΧ στον Περιφερειακό με μέτωπο προς δυτικά στο ύψος του Επταπυργίου. Επι τόπου 3 οχήματα της Πυροσβεστικής με 7 άνδρες. Ευτύχως, ο οδηγός πρόλαβε και βγήκε από το αυτοκίνητο.      

ΕΛΛΑΔΑ

13.2.202519:20

        Όπως επισήμανε, ήδη κυκλοφορούν 110 ηλεκτρικά λεωφορεία και στόχος είναι μέχρι το 2027 άλλα 150 να φτάσουν στη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι είχε σύσκεψη και με την περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Αθηνά Αηδονά για το

ΕΛΛΑΔΑ

13.2.202519:15

    Συγκεκριμένα, η κ. Αγαπηδάκη βρέθηκε στο Ορμένιο, το βορειότερο χωριό της πατρίδας μας, απ’ όπου επέλεξε να ξεκινήσουν τη δράση τους οι ΚΟΜΥ, θέλοντας να υπογραμμίσει τη σημασία της ίσης πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας για όλους τους πολίτες,

ΕΛΛΑΔΑ

13.2.202519:03

  Την Εθνική οδό Κοζάνης – Φλώρινας απέκλεισαν από τις 17.30 έως τις 18.30 σήμερα (13/2), αγρότες που έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στο μπλόκο του Αντιγόνου Αμυνταίου. Δυνάμεις της Τροχαίας εξέτρεψαν την ώρα του αποκλεισμού την κυκλοφορία των οχημάτων

Rthess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή