Επεισοδιακά έληξε η κατάληψη των εργαζομένων στα Πετρέλαια Καβάλας.
Μετ’ εμποδίων η πρωινή έφοδος της αστυνομίας. Εργαζόμενοι πετούσαν αντικείμενα στους αστυνομικούς. Συνελήφθησαν 10, σύμφωνα με πηγέ από την αστυνομία.
Στον πύργο της εγκατάστασης παραμένουν περίπου 50 εργαζόμενοι. Το υπόλοιπο εργοστάσιο πλέον καθαρίζεται υπό τις εντολές της διοίκησης Εκφράζονται φόβοι για δολιοφθορές, σύμφωνα με όσα είπε ο Σωτήρης Χιωτάκης, εκπρόσωπος της Energean.
Από τον Οκτώβριο κρατά η κατάληψη. Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν την διοίκηση ότι θέλει να προχωρήσει σε απολύσεις και μειώσεις μισθών, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ΡΘ ο πρόεδρος του σωματείου Μανώλης Κελαηδάκης
Σύμφωνα πάντως με την διοίκηση δεν σχεδιάζεται καμία απόλυση.
Αντιδράσεις για τη αστυνομική έφοδο
Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων η αστυνομική επειχείρηση ήταν πρωοτφανής με την συμμετοχή εκατοντάδων ενστόλων, ενώ κατά την έφοδο, όπως ο ίδιος επισημαίνει προκλήθηκε έκρηξη σε μετασχηματιστή με αποτέλεσμα να κοπεί το ρεύμα.
Με αφορμή την συγκεκριμένη καταγγελία που έγινε στο ΡΑΔΙΟΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, υπήρξαν και πολιτικές αντιδράσεις.
” Το πρώτο ερώτημα που προκύπτει είναι αν μπορεί η αστυνομία να εγγυηθεί την ασφάλεια του εργοστασίου ή οι εργαζόμενοι που χρόνια τώρα αυτό κάνουν;
Δεύτερο μήπως η επέμβαση της αστυνομίας σε μια χημική βιομηχανία είναι μια παραβίαση των πρωτοκόλλων ασφαλείας;”, διερωτάται μεταξύ άλλων η νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.
“Εδώ και τώρα να αποσυρθούν τα ΜΑΤ και όλες οι αστυνομικές δυνάμεις που σύμφωνα με την εταιρία «παραμένουν στο εργοστάσιο για να περιφρουρήσουν την ασφαλή λειτουργία του» που η ίδια διέκοψε!!!
Άμεσα να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι προσαχθέντες και να πάψουν όλες οι διώξεις”, επισημαίνει μεταξύ άλλων η τομεακή επιτροπή του ΚΚΕ Καβάλας.
Από την πλευρά του μιλώντας στο ΡΘ ο κ. Χιωτάκης επισημαίνει πως αν δεν γινόταν η επέμβαση θα είχαμε σοβαρό θέμα ασφάλειας.
Comments are closed.