Το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης σε εστιατόρια και νοικοκυριά “γεμίζει” με κρεάτα του κρεοπώλη της γειτονιάς όπως ανέφερε στην “Εφαρμογή Θεσσαλονίκη” ο Γενικός Γραμματέας του Σωματείου Κρεοπωλών Θεσσαλονίκης Κώστας Καϊκής. Μίλησε για ικανοποιητική αύξηση στην κίνηση, καθώς και στις προτιμήσεις των καταναλωτών ενόψει της Τσικνοπέμπτης.
Ο κ. Καϊκής τόνισε ότι κατά τη διάρκεια του κορωνοϊού το καταναλωτικό κοινό ξανασυστήθηκε με τους κρεοπώλες. “Δικαιώνεται και εκτιμάται το ποιοτικό και καλό κρέας. Ο κόσμος διαπίστωσε ότι τα κρεοπωλεία διαφέρουν καθώς πουλάνε πάντα φρέσκα προϊόντα ενώ την ίδια ώρα προσπαθούν με επιτυχία να μην μετακυλύουν τις αυξήσεις στο προιόν και στην τσέπη του καταναλωτή”.
“Αναφορικά με τις προτιμήσεις του καταναλωτικού κοινού επισήμανε ότι το κοτόπουλο, το χοιρινό και τα λουκάνικα έχουν την τιμητική τους την Τσικνοπέμπτη επειδή είναι ιδιατέρως νόστιμα”.
Σε σχέση με τις τιμές των κρεάτων ο κ. Καϊκής υπογράμμισε ότι υπάρχουν διακυμάνσεις ανάλογα με τον αν το σουβλάκι είναι χειροποίητο ή μηχανής. “Τα σουβλάκια μηχανής είναι τα πιο οικονομικά. Αντίθετα τα χειροποίητα σουβλάκια είναι πιο ακριβά και έχουν μεγαλύτερη ζήτηση Έχουν άλλη διαδικασία επειδή κόβονται και μαριναρίζονται από την προηγούμενη ημέρα. Τα χειροποίητα σουβλάκια κοστίζουν από 0,60 λεπτά μέχρι 1 ευρώ” επισήμανε.
Comments are closed.