Τα μέλη του κυκλώματος είχαν αναπτύξει έντονη δράση στους δήμους Σιθωνίας και Νέας Προποντίδας αποκομίζοντας σημαντικά ποσά και κέρδη από τα θύματά τους.
Στον δήμο Σιθωνίας μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του «Ραδιο Θεσσαλονίκη» είχε γίνει πειθαρχικός έλεγχος στην εν λόγω υπηρεσία.
Η υπόθεση αφορά σε παράνομες εκδόσεις αδειών, αλλαγές χρήσης οικημάτων και άλλα «γρηγορόσημα».
Στο πλαίσιο της σημερινής έρευνας έχει κατασχεθεί μεγάλο χρηματικό ποσό, το οποίο ξεπερνά το 1.000.000 ευρώ.
Οι εμπλεκόμενοι είχαν τιμοκατάλογο για τις…«εξυπηρετήσεις» που έκαναν έναντι χρηματικής αμοιβής.
Άρχιζαν από 100 ευρώ και έφταναν τα 1.000 ανάλογα με την υπόθεση για να παρακάμψουν το πρωτόκολλο προτεραιότητας ενώ για έγκριση κάποιου έργου, κατασκευής η ταρίφα ήταν από 1.000 μέχρι και 20.000 ευρώ.
Η έρευνα των «Αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ. είχε αρχίσει από τον Μάιο έπειτα από σχετικές καταγγελίες που υπήρξαν και όλο αυτό το διάστημα παρακολουθούσαν διακριτικά τις κινήσεις των εμπλεκόμενων.
Ήδη έχουν ταυτοποιήσει αρκετές περιπτώσεις και σήμερα οδηγήθηκαν σε 21 συνολικά συλλήψεις.
Μεταξύ των συλληφθέντων είναι 6 υπάλληλοι των Πολεοδομιών, ανάμεσά τους και οι διευθυντές. Επίσης δύο συγγενείς τους που εμπλέκονται στην υπόθεση αλλά και 13 ιδιώτες.
Κατηγορούμενος είναι και πρώην αυτοδιοικητικός.
Επίσης συνελήφθησαν μηχανικοί και τοπογράφοι που συνεργάζονταν με τα θύματα και τις Πολεοδομίες.
Η υπόθεση ξεκίνησε προ δεκαετίας με τα ίδια στελέχη των πολεοδομιών και τους ίδιους ιδιώτες μηχανικούς να αποτελούν ομάδα.
Οι ιδιώτες που ήθελαν να εκδώσουν άδειες οικοδομής ή να νομιμοποιήσουν αυθαίρετες υποθέσεις μετά το 2011 προσέφευγαν στο κύκλωμα και με σημαντικά χρηματικά ποσά έκλειναν τις εκκρεμότητες τους.
Comments are closed.