RThess Logo
Στείλτε τα μηνύματα σας live, πάρτε μέρος στη συζήτηση.
NOW ON AIR
Θέμα συζήτησης :
Κύκλωμα σε κτηματολογικά γραφεία: Προφυλακίστηκαν τρεις κατηγορούμενοι

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρχική / ΕΛΛΑΔΑ / Κύκλωμα σε κτηματολογικά γραφεία: Προφυλακίστηκαν τρεις κατηγορούμενοι

ΕΛΛΑΔΑ

09/05/202520:39

Κύκλωμα σε κτηματολογικά γραφεία: Προφυλακίστηκαν τρεις κατηγορούμενοι

Στη φυλακή οδηγούνται η φερόμενη ως αρχηγός της ομάδας, μία υπάλληλος κτηματολογικού γραφείου και ένας ιδιώτης

 

Κύκλωμα σε κτηματολογικά γραφεία: Προφυλακίστηκαν τρεις κατηγορούμενοι

Γράφει RTHESS NEWSROOM

 

Με την απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα για προφυλάκιση τριών κατηγορουμένων και προσωρινά ελεύθερους τους υπόλοιπους έξι κατηγορούμενους, ολοκληρώθηκε η απολογητική διαδικασία για την υπόθεση του κυκλώματος που δρούσε σε κτηματολογικά γραφεία με δωροδοκίες υπαλλήλων.

Μετά από πολύωρη διαδικασία, στην φυλακή οδηγούνται η φερόμενη ως αρχηγός της ομάδας, που φέρεται έναντι αμοιβής να «διευκόλυνε» πολίτες να λύσουν γρηγορότερα περιουσιακές υποθέσεις τους, μία υπάλληλος κτηματολογικού γραφείου και ένας ιδιώτης.

Αντίθετα, οι δικαστικές αρχές έκριναν ότι μπορούν να αφεθούν ελεύθεροι οι άλλοι έξι από τους συλληφθέντες για την μεγάλη υπόθεση διαφθοράς.

Σε τέσσερις από αυτούς επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι ενώ στους υπόλοιπους δύο κρίθηκε ότι δεν απαιτείται κανένας όρος. Και οι εννέα κατηγορούμενοι παρέδωσαν υπομνήματα για την υπεράσπιση τους και φαίνεται να αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται, οι οποίες είναι σε βαθμό κακουργήματος, για δωροδοκία και δωροληψία, αλλά και πλημμελήματος.

Η – κατά την δικογραφία – βασική κατηγορούμενη στην υπόθεση, με καταγωγή από την Ουκρανία, φέρεται να ισχυρίστηκε ενώπιον του ανακριτή ότι δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση, και ότι από τους συγκατηγορουμένούς της γνωρίζει μόνο την γυναίκα υπάλληλο με θέση προϊσταμένης σε κτηματολογικό γραφείο, με την οποία είναι φίλες.

«Ουδέποτε δωροδόκησα υπάλληλο. Εργάζομαι σε κατασκευαστική εταιρεία» ανέφερε η κατηγορουμένη.

Η κατηγορούμενη προϊσταμένη κτηματολογικού γραφείου, αρνήθηκε κατά την απολογία της όσα της αποδίδονται: «Δεν ζήτησα και δεν έλαβα ουδέποτε χρήματα για οποιαδήποτε συναλλαγή. Τουναντίον συνέβαλα στην εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας μου ως προς όλους τους συναλλασσόμενους. Με τη συμβολή μου, στην υπηρεσία μου καταφέραμε το συγκεκριμένο κτηματολογικό γραφείο να εξετάζει αιτήσεις οι οποίες είχαν κατατεθεί το πολύ προς ενός μήνα” υποστήριξε. Φέρεται επίσης να είπε, πως τα χρήματα που βρέθηκαν στην κατοχή της ήταν νόμιμα ποσά της μητέρας της. Όσον αφορά την σχέση της με την φερόμενη ως αρχηγό του κυκλώματος, η υπάλληλος είπε ότι “την γνώριζα διότι ήταν διεκπεραιώτρια».

Άλλη υπάλληλος κτηματολογικού γραφείου, απολογούμενη είπε ότι ποτέ δεν έλαβε χρήματα για παράνομη δραστηριότητα, τονίζοντας πως «δεν είχα την παραμικρή δυνατότητα να καθορίζω και να επιλέγω την σειρά και την ταχύτητα διεκπεραίωσης των υποθέσεων, αφού όλα αυτά γίνονται αυτομάτως από την ηλεκτρονική λειτουργούσα πλατφόρμα».

Η υπάλληλος φαίνεται να ισχυρίστηκε ότι γνώρισε την βασική κατηγορούμενη το 2022, οπότε ο σύζυγος της φερόμενης ως αρχηγού, άλλαξε τα πλακάκια της κουζίνας στο σπίτι της και «έκτοτε μας συνδέει μια ανθρώπινη σχέση. Μάλιστα, το Σεπτέμβριο του 2024, με παρακάλεσε να της δανείσω το ποσό των 1800 ευρώ για να το στείλει στο παιδί της που κατοικούσε στην Ουκρανία εν μέσω πολέμου, όπως και έγινε».

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο RTHESS NEWSROOM

Η συντακτική ομάδα του Rthess.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΕΛΛΑΔΑ

10.5.202500:01

  Αγίου Σίμωνος του Αποστόλου Σίμων   🌅 Ανατολή ήλιου: 06:19 – Δύση ήλιου: 20:24 – Διάρκεια ημέρας: 14 ώρες 5 λεπτά 🌔 Σελήνη 12.7 ημερών  

ΕΛΛΑΔΑ

9.5.202522:15

  Πεζοδρομείται εκ νέου την προσεχή Κυριακή η Λεωφόρος Νίκης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για την πιλοτική εφαρμογή πεζοδρόμησης της λεωφόρου την οποία υλοποιεί ο Δήμος Θεσσαλονίκης. Η πεζοδρόμηση θα γίνει κατά τις ώρες 12:00 έως 17:30.   Αναλυτικά

ΕΛΛΑΔΑ

9.5.202520:49

  Πανικός επικράτησε νωρίτερα σε σούπερ μάρκετ στην οδό Αγνώστου Στρατιώτη 84 στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης. Η Πυροσβεστική ειδοποιήθηκε για πυκνούς καπνούς μέσα στο κατάστημα, στον ηλεκτρολογικό πίνακα. Το προσωπικό άμεσα εκκένωσε προληπτικά το κατάαστημα. Στο σημείο έσπευσε και η Πυροσβεστική

ΕΛΛΑΔΑ

9.5.202519:31

  Ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες καταγράφηκαν για μία ακόμη ημέρα στην Κρήτη την Παρασκευή 9/5. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, η μέγιστη θερμοκρασία σημειώθηκε στα Μάλια Ηρακλείου (36.1 °C) Ακολούθησαν τα Φαλάσαρνα Χανίων,

ΕΛΛΑΔΑ

9.5.202518:45

  Αναστάτωση προκλήθηκε στο 1ο Δημοτικό Σχολείο στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, χθες το μεσημέρι, όταν εξωσχολικοί εισέβαλαν στο χώρο του σχολείου φωνάζοντας συνθήματα. Ο διευθυντής του σχολείου κάλεσε άμεσα την Αστυνομία, αλλά όταν έφτασαν οι εξωσχολικοί είχαν ήδη απομακρυνθεί.  

ΕΛΛΑΔΑ

9.5.202518:36

  Παρατείνεται με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας η προθεσμία δηλώσεων διδακτικών συγγραμμάτων των φοιτητών των Α.Ε.Ι. και Α.Ε.Α. για το τρέχον εαρινό εξάμηνο ακαδημαϊκού έτους 2024-2025 έως και την Τρίτη 20 Μαΐου 2025. Ως νέα καταληκτική ημερομηνία για τη διανομή

Rthess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή