RThess Logo
Στείλτε τα μηνύματα σας live, πάρτε μέρος στη συζήτηση.
NOW ON AIR
Θέμα συζήτησης :
Λαβράκια ΑΑΔΕ: Στη Θεσσαλονίκη σωματείο κερδοσκοπούσε με ακαθάριστα έσοδα 2,4 εκατ. ευρώ!

Comments are closed.

Αρχική / ΕΛΛΑΔΑ / Λαβράκια ΑΑΔΕ: Στη Θεσσαλονίκη σωματείο κερδοσκοπούσε με ακαθάριστα έσοδα 2,4 εκατ. ευρώ!

ΕΛΛΑΔΑ

27/02/202310:25

Λαβράκια ΑΑΔΕ: Στη Θεσσαλονίκη σωματείο κερδοσκοπούσε με ακαθάριστα έσοδα 2,4 εκατ. ευρώ!

Φοροδιαφυγή 15 εκατ. ευρώ στα «δίχτυα» της ΑΑΔΕ

Λαβράκια  ΑΑΔΕ: Στη Θεσσαλονίκη σωματείο κερδοσκοπούσε με ακαθάριστα έσοδα 2,4 εκατ. ευρώ!

Γράφει ThessNews-DESK

Εκτεταμένη φοροδιαφυγή σε έντεκα κλάδους παροχής υπηρεσιών εντόπισαν οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Πρόκειται για επιχειρήσεις, στις οποίες οι έλεγχοι έγιναν στοχευμένα, με εξειδικευμένο χειρισμό και τα αποτελέσματά τους γίνονται αντικείμενο επεξεργασίας από ειδικό λογισμικό, λόγω στοιχείων των ελέγχων, όπως ο τόπος και η διάρκεια παροχής της υπηρεσίας.

Έτσι, σημαντική απόκρυψη φορολογητέας ύλης εντοπίστηκε σε:

  • Υπηρεσίες ταχυμεταφορών
  • Ιατρικές υπηρεσίες
  • Υπηρεσίες φωτογράφισης
  • Τηλεπικοινωνίες
  • Υπηρεσίες χώρων στάθμευσης
  • Υπηρεσίες καθαρισμού κτηρίων
  • Υπηρεσίες εργολάβων τελετών
  • Ενεχυροδανειστήρια
  • Φροντιστήρια
  • Γυμναστήρια
  • Καφέ-μπαρ

Πώς έκρυβαν το εισόδημα

Ο κατάλογος της φοροδιαφυγής περιλαμβάνει ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις που ενώ παρείχαν υπηρεσίες
• ΔΕΝ εξέδιδαν φορολογικά στοιχεία
• ΔΕΝ υπέβαλαν φορολογικές δηλώσεις ή υπέβαλαν ανακριβείς φορολογικές δηλώσεις
• ΔΕΝ είχαν δηλώσει στην Εφορία την επιχειρηματική τους δραστηριότητα

Πώς πιάστηκαν στη φάκα

Οι ελεγκτές εντόπισαν τη φοροδιαφυγή αξιοποιώντας:

  • Καταγγελίες πολιτών
  • Έρευνες στο διαδίκτυο,
  • Στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών
  • Επεξεργασία κατασχεμένων στοιχείων

Ενδεικτικές υποθέσεις οι οποίες ολοκληρώθηκαν κατά το έτος 2022 είναι οι ακόλουθες:

• Σωματείο με έδρα στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκε να ασκεί κερδοσκοπική δραστηριότητα, από το 2016-2020, με ακαθάριστα έσοδα άνω των 2.400.000€.
• Ατομική επιχείρηση στη Λάρισα, με αντικείμενο δραστηριότητας παροχή υπηρεσιών φωτογράφισης, εισέπραξε, από το 2016 έως 2020, 880.000€, χωρίς να εκδώσει 1.400 αποδείξεις
• Ομόρρυθμη εταιρεία στη Λάρισα με αντικείμενο δραστηριότητας παροχή υπηρεσιών φωτογράφισης, πραγματοποίησε κατά τα έτη 2016 έως 2020 πωλήσεις χωρίς την έκδοση φορολογικών στοιχείων, συνολικής αξίας άνω των 540.000€.
• Ετερόρρυθμη εταιρεία με έδρα στη Θεσσαλονίκη και αντικείμενο δραστηριότητας καφέ-μπαρ, υπέβαλε ανακριβείς δηλώσεις Φ.Π.Α. και φόρου εισοδήματος, αποκρύπτοντας φορολογητέα ύλη άνω των 470,000€.
• Ετερόρρυθμη εταιρεία με έδρα την Αθήνα και αντικείμενο εργασιών την παροχή υπηρεσιών φροντιστηρίου, κατά τα έτη 2017-2019, δεν εξέδωσε 1.011 φορολογικά στοιχεία. Η καθαρή αξία των εν λόγω στοιχείων ανήλθε σε πάνω από 215.000€.
• Ατομική επιχείρηση με έδρα την Πάτρα και αντικείμενο δραστηριότητας υπηρεσίες χορήγησης πιστώσεων επ’ ενεχύρω αντικειμένων, από το 2012-2019, δεν εξέδωσε 15.183 φορολογικά στοιχεία, άνω των 650.000€, ενώ, από το 2016-2019 εξέδωσε 39 εικονικά φορολογικά στοιχεία.
• Εταιρεία περιορισμένης ευθύνης με έδρα την Κρήτη και αντικείμενο δραστηριότητας υπηρεσίες οδικής μεταφοράς εμπορευμάτων, κατά τα έτη 2016-2020, υπέβαλε ανακριβείς δηλώσεις Φ.Π.Α. και φορολογίας εισοδήματος αποκρύπτοντας φορολογητέα ύλη άνω των 3,6 εκατ. ευρώ.
• Γραφρίο τελετών στα Δωδεκάνησα, από το 2016-2020, δεν υπέβαλε ή υπέβαλε ανακριβείς δηλώσεις Φ.Π.Α. και φορολογίας εισοδήματος, αποκρύπτοντας φορολογητέα ύλη συνολικού ύψους άνω των 450.000€.
• Ομόρρυθμη εταιρεία με έδρα στην Κέρκυρα και αντικείμενο δραστηριότητας παροχή ιατρικών υπηρεσιών εντοπίστηκε να αποκρύπτει εισοδήματα άνω των 430.000€, κατά τα έτη 2015 έως 2019, τα οποία προέρχονταν από ασφαλιστικές επιχειρήσεις του εξωτερικού ως αμοιβή για παροχή ιατρικής υπηρεσίας σε αλλοδαπούς ασφαλισμένους.
• Ατομική επιχείρηση με έδρα στην Πιερία και αντικείμενο δραστηριότητας καθαρισμό κτιρίων και χαλιών, κατά το έτος 2020 δεν εξέδωσε 2.984 φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας άνω των 210.000€.
• Υπαίθριος χώρος στάθμευσης στα Σπάτα, κατά τα έτη 2016-2020, δεν εξέδωσε 30.540 φορολογικά στοιχεία αποκρύπτοντας φορολογητέα ύλη συνολικού ύψους άνω των 460.000€.
• Ανώνυμη εταιρεία με έδρα στον Βόρειο Τομέα Αθηνών και αντικείμενο δραστηριότητας τις τηλεπικοινωνίες υπέβαλε ανακριβείς δηλώσεις Φ.Π.Α. αποκρύπτοντας φορολογητέα ύλη συνολικού ύψους άνω των 3.700.000€.
• Ανώνυμη εταιρεία με έδρα στην Αθήνα και αντικείμενο κύριας δραστηριότητας ταχυμεταφορές, δεν εξέδωσε 33 φορολογικά στοιχεία αποκρύπτοντας φορολογητέα ύλη συνολικού ύψους άνω των 1.500.000€.
• Ιατρός στην Κομοτηνή, κατά το έτος 2016, δεν εξέδωσε 667 φορολογικά στοιχεία αξίας άνω των 28.000€.
• Ομόρρυθμη εταιρεία με έδρα στη Θεσσαλονίκη και αντικείμενο δραστηριότητας υπηρεσίες γυμναστηρίου ενόργανης ή μη γυμναστικής, κατά το έτος 2017, δεν εξέδωσε 2.264 φορολογικά στοιχεία. Η συνολική αξία των εν λόγω στοιχείων υπερέβαινε τα 75.000€.

Οι έρευνες συνεχίζονται καθώς υπάρχει πληθώρα στοχευμένων υποθέσεων σε εξέλιξη.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ThessNews-DESK

/ Δείτε ακόμα

ΕΛΛΑΔΑ

10.12.202421:18

  Ο καιρός αύριο Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου θα είναι άστατος σε αρκετές περιοχές της χώρας. Στα δυτικά, τη Θράκη, τις Κυκλάδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα έχουμε τοπικές βροχές και μέχρι τις πρωινές ώρες στο ανατολικό

ΕΛΛΑΔΑ

10.12.202420:32

  Χωρίς ρεύμα είναι σήμερα, για πολλές ώρες οι περισσότερες κατοικίες στη Θέρμη λόγω βλάβης χαμηλής τάσης. Σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ, η ηλεκτροδότηση αναμένεται να επανέλθει μέχρι τις 10.30 το βράδυ. Στην περιοχή του Παπάφειου, επίσης οι κάτοικοι είχαν πολύωρη

ΕΛΛΑΔΑ

10.12.202419:57

  Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν οι 2 από τους 7 δράστες του μαφιόζικου χτυπήματος, που σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας στη Γλυφάδα. Πρόκειται για Τούρκους κουρδικής καταγωγής, 22 και 26 ετών. Την ίδια ώρα, νέο βιντεοληπτικό υλικό έρχεται στο φως από

ΕΛΛΑΔΑ

10.12.202419:39

    Τα μέλη του κυκλώματος είχαν αναπτύξει έντονη δράση στους δήμους Σιθωνίας και Νέας Προποντίδας αποκομίζοντας σημαντικά ποσά και κέρδη από τα θύματά τους. Στον δήμο Σιθωνίας μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του «Ραδιο Θεσσαλονίκη» είχε γίνει πειθαρχικός έλεγχος στην

ΕΛΛΑΔΑ

10.12.202418:37

  Αιματηρό επεισόδιο έλαβε χώρα νωρίτερα, στην οδό Βλάλη με Μενεξέ στο Καπάνι Θεσσαλόνίκης. 39χρονος ημεδαπός γεωργικής καταγωγής μαχαιρώθηκε στο γλουτό από δράστη, αγνώστων λοιπών στοιχείων, ο οποιός αναζητείται. Ο τραυματίας διακομίσθη στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

ΕΛΛΑΔΑ

10.12.202417:47

    Ταυτόχρονα αποφασίσθηκε η διεύρυνση των κατηγοριών που μπορούν να απολαμβάνουν απαλλαγές ή μειώσεις τελών με την προσθήκη σε αυτές των τριτέκνων, των μονογονεϊκών οικογενειών, αλλά και των δικαιούχων του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος. Με την απόφαση αυτή η Καλαμαριά

thess

Επικαιρότητα

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

10.12.202421:30

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

10.12.202419:33

ΕΠΙΣΤΗΜΗ, ΥΓΕΙΑ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

10.12.202419:12

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή