Διαχρονικά ταυτισμένη με την αναζήτηση και την καινοτομία, η Αμερικανική Γεωργική Σχολή παρήγαγε το πρώτο τυρί με την προσθήκη… σοκολάτας!
Το ιδιαίτερο προϊόν αποτελεί πρωτοβουλία των στελεχών του τυροκομείου του εκπαιδευτικού αγροκτήματος του Ιδρύματος. «Στόχος μας είναι να καινοτομούμε. Σε όλα τα επίπεδα. Σε αυτό το πλαίσιο, σκεφτήκαμε να υλοποιήσουμε τις γνώσεις και τις δυνατότητές μας, λανσάροντας ένα ιδιαίτερο τυρί, το οποίο εμπεριέχει και σοκολάτα», τόνισε ο επικεφαλής του εκπαιδευτικού αγροκτήματος, Δρ. Θεόδωρος Καλλίτσης.
Βάση του νέου προϊόντος είναι το ημίσκληρο τυρί της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, που παράγεται αποκλειστικά από φρέσκο γάλα του Ιδρύματος, αλάτι, πυτιά και καλλιέργεια. Το άριστης ποιότητας ημίσκληρο τυρί είναι τετράμηνης ωρίμανσης και συσκευάζεται εξ ολοκλήρου στο Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας Γάλακτος της Σχολής και διατίθεται στην αγορά από το 2017.
«Στην παρασκευαστική διαδικασία αυτού του εξαιρετικής ποιότητας ημίσκληρου τυριού, προσθέσαμε φυσική σοκολάτα, χωρίς προσθήκη ζάχαρης. Έτσι, μέσα από ειδική επεξεργασία μετατρέψαμε τη γεύση του προς το ηπιότερο και υπόγλυκο. Το τυρί με σοκολάτα παραμένει πλούσιο σε πρωτεΐνες και ασβέστιο και οι πρώτες εντυπώσεις από όσους το δοκίμασαν είναι θετικές. Αρέσει σε μικρούς και μεγάλους, μπορεί να συνοδεύσει πλατό τυριών και να είναι μία ιδανική επιλογή για τοστ», υπογράμμισε.
Comments are closed.