«Βλέπω μια πολύ μεγάλη αξιοπρέπεια σε αυτές τις κινητοποιήσεις των αγροτών που έχουν γίνει και συντεταγμένα και με συγκεκριμένα αιτήματα» δήλωσε το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης σε συνέντευξη του στο Mega.
Ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι «όλες αυτές οι κινητοποιήσεις, προφανώς είναι ένα μήνυμα προς όλους, και σε εμάς να κάνουμε ακόμη περισσότερα, θεωρώ ότι έχουμε κάνει πάρα πολλά, πάντα στα δημοσιονομικά όρια που υπάρχουν. Ξεκαθαρίζουμε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν άλλα δημοσιονομικά περιθώρια για να δοθεί κάτι στους αγρότες εν είδει επιχορήγησης».
Επισήμανε ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη μείωσε το ΦΠΑ για τις ζωοτροφές και για τα λιπάσματα, μείωσε τον εισαγωγικό συντελεστή για τον φόρο εισοδήματος των αγροτών από το 22% στο 9%, έδωσε 1,2 δισεκ. ευρώ μέσω του ΕΛΓΑ στους αγρότες και τώρα προχωρά σε δίκαιες παροχές.
Comments are closed.