RThess Logo
Στείλτε τα μηνύματα σας live, πάρτε μέρος στη συζήτηση.
NOW ON AIR
Μαζί… για όλα | Πέτρα Καρυώτη
Θέμα συζήτησης :
Με “τανομένον σορβά” και καζαντιπί στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μαγειρικής στο Λουξεμβούργο (audio)
https://www.rthess.gr/ellada/me-tanomenon-sorva-kai-kazantipi-sto-pagkosmio-kypello-mageirikis-sto-louxemvourgo-audio/
https://www.rthess.gr/ellada/me-tanomenon-sorva-kai-kazantipi-sto-pagkosmio-kypello-mageirikis-sto-louxemvourgo-audio/
https://www.rthess.gr/ellada/me-tanomenon-sorva-kai-kazantipi-sto-pagkosmio-kypello-mageirikis-sto-louxemvourgo-audio/
https://www.rthess.gr/ellada/me-tanomenon-sorva-kai-kazantipi-sto-pagkosmio-kypello-mageirikis-sto-louxemvourgo-audio/
https://www.rthess.gr/ellada/me-tanomenon-sorva-kai-kazantipi-sto-pagkosmio-kypello-mageirikis-sto-louxemvourgo-audio/
https://www.rthess.gr/ellada/me-tanomenon-sorva-kai-kazantipi-sto-pagkosmio-kypello-mageirikis-sto-louxemvourgo-audio/
viber
NOW ON AIR 16:00 - 18:00 - Μαζί… για όλα
Πέτρα Καρυώτη
NOW ON AIR
Home > Ελλάδα > Με “τανομένον σορβά” και καζαντιπί στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μαγειρικής στο Λουξεμβούργο (audio)
Με “τανομένον σορβά” και καζαντιπί στο  Παγκόσμιο Κύπελλο Μαγειρικής στο Λουξεμβούργο (audio)
03.11.2022

Με “τανομένον σορβά” και καζαντιπί στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μαγειρικής στο Λουξεμβούργο (audio)

Η Ένωση Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας - Culinary Professionals Greece θα συμμετέχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μαγειρικής Villeroyet Boch στο Λουξεμβούργο, που διοργανώνεται κάθε τέσσερα χρόνια και θα διεξαχθεί 26-30 Νοεμβρίου του 2022, στο Luxexpo The Box.
Video

 

 

Η σπουδαία αυτή διεθνής γαστρονομική διοργάνωση αποτελεί κορυφαίο θεσμό για τον κλάδο της γαστρονομίας παγκοσμίως, καθώς συμμετέχουν περισσότερες από 100 επιλεγμένες ομάδες chef από 55 χώρες από όλο τον κόσμο.

 

Σε 24.700 τ.μ. εκθεσιακού χώρου θα παραβρεθούν 8.000 επαγγελματίες μαγειρικής και 150 δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο, ενώ το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να γευθεί τα διαγωνιζόμενα πιάτα, σε ένα χώρο 900 θέσεων.

 

Οι διαγωνιζόμενοι θα προβάλλουν τη γαστρονομική τους κουλτούρα σε συνάρτηση με τις νέες γαστρονομικές τάσεις και υγιεινές διατροφικές πρακτικές.

Η ομάδα της Ένωσης Culinary Team Greece θα πρέπει να σχεδιάσει, να οργανώσει και να πραγματοποιήσει ένα ελληνικό γεύμα με θέμα “Η Γαστρονομική μας παράδοση και πολιτισμός στο σήμερα”, παρουσιάζοντας παραδοσιακές συνταγές εμπνευσμένες από τη Μακεδονική Κουζίνα με σύγχρονες τεχνικές μαγειρικής.

Η αποστολή της Ένωσης θα επιδιώξει να παρουσιάσει ένα πρωτότυπο γεύμα, αναδεικνύοντας τις τοπικές γεύσεις και τα προϊόντα, προβάλλοντας παράλληλα τη σύγχρονη γαστρονομική κουλτούρα της χωράς μας παγκοσμίως.

 

Ο πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών Ελλάδας Χρήστος Γκότσης μίλησε στο Μεσημεριανό Μαγκαζίνο του Ράδιο Θεσσαλονίκη για την συμμετοχή σε αυτή τη μεγάλη διοργάνωση και αποκάλυψε πως το μενού θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τανομένον σορβά, δηλαδή ποντιακή σούπα και για γλυκό θα προσφέρουν καζαντιπί.

 

Ακούστε το απόσπασμα της εκπομπής στο παραπάνω βίντεο.

 

Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει τώρα στη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε πρώτοι τις έκτακτες ειδήσεις & τα τελευταία νέα της Θεσσαλονίκης και όλης της Ελλάδας.

Ροή Ειδήσεων

Sound Wave -

Ροή Ειδήσεων

Sound Wave -
Download the app