Διάταξη του υπουργείου υγείας προβλέπει διακοπή της σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ και αποκλεισμό από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση για όσους γιατρούς αρνηθούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα δημόσια νοσοκομεία.
Δεν είναι απειλή, είναι μία προσομοίωση του τι θα συμβεί με την διάταξη του υπουργείου, δήλωσε το Ράδιο Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Νίκος Νίτσας, κάνοντας λόγο για μία συμβολική κίνηση που θα εφαρμοστεί την Παρασκευή και τη Δευτέρα.
Θέλοντας να περιγράψει τι θα συμβεί με αυτό που προωθεί το υπουργείο έφερε ως παράδειγμα την Ξάνθη όπου ιδιώτης γιατρός πήγε στο νοσοκομείο και είχε να αντιμετωπίσει 87 νοσηλευόμενους για τους οποίους δεν γνώριζε τίποτα για το ιστορικό τους.
Μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στο ΕΣΥ λέγοντας ότι έτσι όπως πάει θα φύγουν και αυτοι που είναι στο σύστημα. Δεν υπάρχουν γιατροί που να θέλουν να ενταχθούν. Δεν είναι μόνο χρηματικό το ζήτημα, δεν υπάρχουν κίνητρα, είπε.
Χρήστος Καραχρηστος- Πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης
Για τραγική υποστελέχωση στα νοσοκομεία έκανε λόγο ο κ. Καραχρήστος. Στο “κόκκινο” η κατάσταση στην Περιφέρεια. Πολλά δεν είναι νοσοκομεία είπε λέγοντας ότι λειτουργούν με γιατρούς “κομήτες”. Το πρόβλημα δεν λύνεται με ποινές, ούτε οι γιατοί να αντιμετωπίζονται σαν στρατεύσιμοι με φύλλα πορείας.
Απόστολος Κυριαλάνης- Πρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών Ξάνθης
“Το προσωπικό εδώ και καιρό δεν υποστηρίζεται”. Στο νομαρχιακό νοσοκομείο Ξάνθης υπάρχουν δύο παθολόγοι για 40 γεμάτες κλίνες και με γεμάτες και άλλες πτέρυγες. “Αυτή την κατάσταση την έχουμε σχεδόν 3 χρόνια. Ήμασταν και με μηδέν παθολόγους” τόνισε ο κ. Κυριαλάνης, κατηγορώντας τον υπουργό για ανικανότητα. Πρόσθεσε ότι οι συνθήκες εργασίας είναι ο βασικός λόγος να μην πηγαίνουν γιατροί στο ΕΣΥ.
Ακούστε παρακάτω τις συνεντεύξεις στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και στο Στέφανο Διαμαντόπουλο:
Comments are closed.