
Ν.Ανδρουλάκης: Το δίλημμα είναι δημοκρατική ανατροπή ή ανοχή στον καθεστωτισμό (Video)
Ρεπορτάζ: Δέσποινα Κρητικού
Επίθεση κατά της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη προσωπικά εξαπέλυσε από τη Θεσσαλονίκη ο Νίκος Ανδρουλάκης.
«Η χώρα μας χρειάζεται μια εναλλακτική πρόταση διακυβέρνηση Στοίχημα μας στις επόμενες εθνικές εκλογές, οι πολίτες να επιλέξουν ένα πρόγραμμα που ακολουθεί τη δημοκρατία» τόνισε και επανέλαβε ότι το δίλλημα δεν είναι Μητσοτάκης η χάος αλλά δημοκρατική ανατροπή η ανοχή σε καθεστωτική λογική που προβάλει η κυβέρνηση
Χαρακτήρισε «ψεκασμένα» τα σενάρια περί συγκυβέρνησης κομμάτων προγραμματικά ετερόκλητων και αντέτεινε: «Το δίλημμα των επόμενων εκλογών δεν είναι «Μητσοτάκης ή χάος» αλλά Δημοκρατική Ανατροπή ή Ανοχή στον Καθεστωτισμό και την αδικία!Το δίλημμα των επόμενων εκλογών είναι καθαρό: δημοκρατική ανατροπή με το ΠΑΣOΚ ή ανοχή στον καθεστωτισμό, στο λαϊκισμό, τον ελιτισμό και την αδικία με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ».
«Μέχρι πριν δυο μήνες ο Αλέξης Τσίπρας έλεγε ότι «αν ψηφίσεις ΠΑΣΟΚ είναι σαν να ψηφίζεις Νέα Δημοκρατία». Ο κ. Μητσοτάκης τώρα λέει «αν ψηφίσεις ΠΑΣΟΚ βγαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ». Μοιάζουν τόσο πολύ. Είναι ικανοί να πουν το ίδιο και το αντίθετο χωρίς ντροπή. Γιατί έχουν ένα κοινό πάθος. Το πάθος για την εξουσία. Τους ενώνει ο κυνισμός. Παρακολουθήσεις, εργαλειοποίηση της δικαιοσύνης, κάλπικα δημοψηφίσματα. Η χώρα πρέπει να αλλάξει σελίδα και αυτή είναι η ευθύνη της Δημοκρατικής Παράταξης» τόνισε.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ έστειλε μήνυμα ενότητας και Αναγέννησης του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ από την κατάμεστη αίθουσα του Βελλίδειου συνεδριακού κέντρου ενώ παρά τον βαρύ τραυματισμό του στάθηκε όρθιος καθ όλη τη διάρκεια της ομιλίας του
και ευχαρίστησε τους χιλιάδες κόσμου για την παρουσία τους.
Για τα ελληνοτουρκικά τόνισε ότι “η ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας είναι μια χίμαιρα. Θα πρέπει να εμπεριέχεται ένας ολοκληρωμένος μηχανισμός αυτοματοποιημένων κυρώσεων σχετικά με τις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο εσωτερικό της γείτονος. Από αυτόν τον μηχανισμό δεν μπορεί να λείπει το εμπάργκο όπλων. “Ο Ερντογάν δεν πρέπει να μείνει σε χλωρό κλαρί, το διεθνές δίκαιο είναι το μεγάλο όπλο της Ελλάδας. Εμείς θέσαμε όλα αυτά τα θέματα με πατριωτικό ρεαλισμό σε όλα τα διεθνή φόρα ενώ υπογράμμισε την ανάγκη να εφαρμοστεί από την ΕΕ εμπάργκο όπλων προς την Τουρκία και διερωτήθηκε, τι έκανε ο κ Μητσοτάκης για το εμπάργκο όπλων που πρότεινα στην ευρωπαϊκή ένωση?
“Στον πυρήνα της δικής μας εναλλακτικής πρότασης διακυβέρνησης βρίσκεται ο απόλυτος και αδιαπραγμάτευτος σεβασμός στους Θεσμούς, στο Κράτος Δικαίου, στη Δημοκρατία. Χωρίς ισχυρούς, ανοικτούς και συμμετοχικούς θεσμούς, πώς θα καταφέρουμε να διαχειριστούμε αξιοκρατικά τα κονδύλια ύψους 70 δισεκατομμυρίων ευρώ που θα εισρεύσουν στη χώρα μας μέχρι το 2027, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, του νέου ΕΣΠΑ και της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής; Πώς αλλιώς θα διασφαλίσουμε ότι τα κονδύλια αυτά δεν θα πάνε σε «ημέτερους», αλλά θα διαχυθούν σε όλες τις πραγματικά παραγωγικές δυνάμεις της πατρίδας μας; Πώς θα υπάρξει μια ανοιχτή κοινωνία που θα αποκλείει κάθε μορφής διακρίσεις; Σήμερα, βιώνουμε την πλήρη αποκαθήλωση και ηθική απαξίωση του «επιτελικού» κράτους -που βαφτίζω επιτελικό παρακράτος- του κ. Μητσοτάκη. Ενός απόλυτα συγκεντρωτικού, κλειστού και αδιαφανούς συστήματος ελέγχου και νομής της εξουσίας στο Μέγαρο Μαξίμου. Το «όλα στο φως» του κ. Μητσοτάκη έχει μετατραπεί πλέον σε «όλα στο σκοτάδι».
Μιλώντας για τις παρακολουθήσεις υπογράμμισε ότι έγιναν με συγκεκριμένο σκοπό.
«Δεν μπορεί τόσα χρόνια να μην με παρακολούθησαν και τώρα που αποφάσισα να γίνω αρχηγος κόμματος να αρχίσουν την παρακολούθηση» τόνισε και υπογράμμισε ότι οι παρακολουθήσεις διαρκούν 2 μήνες δυστυχώς ο θάνατος της Φώφης Γεννηματά τους άλλαξε τα σχέδια και αναγκάστηκαν να παρατείνουν για άλλους δυο μήνες την παρακολούθηση
Στάθηκε στην πληροφορία της απώλειας του φακέλου της παρακολούθησης του και τόνισε ότι Αν υπήρχε ο φάκελος θα ρωτούσαμε τι βρήκατε κ Μητσοτάκη;
“Ξέραμε για τον «μεγάλο αδελφό» αλλά ούτε μας περνούσε από το νου ότι θα βρεθούμε να μας ακούει ο «μεγάλος Ανιψιός» για λογαριασμό του «μεγάλου Θείου»! Κρίμα που δεν ζει ο Όργουελ να ξαναγράψει το βιβλίο του. Ο βασιλιάς είναι γυμνός. Και πάνω στην απελπισία του επιστρατεύει ψεκασμένα σενάρια περί συγκυβέρνησης κομμάτων προγραμματικά ετερόκλητων για να ενισχύσει το δίλημμα «Μητσοτάκης η χάος» ανέφερε και υπογράμμισε “Θέλω να μην υπάρξει καμία σκιά και να μάθει ο Ελληνικός λαός πριν από τις εκλογές τι έχει συμβεί.
Αναφερόμενος στην ενέργεια υπογράμμισε ότι είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη, που αύξησε την εξάρτηση της από φυσικό αέριο κατά 25% στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας κατά τη διάρκεια της κρίσης. Αυτά δεν είναι σοβαρές επιλογές. Δεν είναι επιλογές που εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον, αλλά τα ισχυρά συμφέροντα.
“Τι άλλο πέρα από ενεργειακός παραλογισμός είναι οι ανακοινώσεις διπλάσιου επιδόματος για να επιστρέψουν οι καταναλωτές στο πετρέλαιο, ενώ είναι βάση νόμου υποχρεωτική η μελέτη αερίου σε νέες οικοδομές” ανέφερε
Ξεδίπλωσε το πρόγραμμα του για τη διακυβέρνηση της χώρας σε ότι αφορά την ενέργεια την Κοινωνία τις ευπαθείς ομάδες την Παιδεία την Υγεία και την Πρόνοια
Υπογράμμισε ότι προτεραιότητα είναι πολιτικές που δίνουν αξιοπρέπεια ασφάλεια και προοπτική σε όλους τους Έλληνες. “Καθημερινά δίνουμε τη μάχη, χωρίς να υπολογίζουμε το πολιτικό κόστος, με μοναδικό μας μέλημα τα συμφέροντα της πατρίδας και την ευημερία του ελληνικού λαού”.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έκανε ειδική αναφορά στη Θεσσαλονίκη, η οποία, είπε, όπως και η Κεντρική Μακεδονία συνολικά, “χρειάζεται έναν νέο αναπτυξιακό σχεδιασμό που θα την αναδείξει σε οικονομικό κόμβο για τη Βόρεια Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων”. Τόνισε ότι για να γίνει αυτό απαιτείται σειρά έργων υποδομής, αναφέροντας ενδεικτικά την ολοκλήρωση και την αναβάθμιση των σιδηροδρομικών συνδέσεων με τα γειτονικά κράτη, τον εκσυγχρονισμό του λιμανιού, την αναβίωση της βιομηχανικής περιοχής, τη δημιουργία σύγχρονων εμπορευματικών πόλων και τα αντιπλημμυρικά έργα που, όπως είπε, είναι αναγκαία.
Την ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη παρακολούθησαν βουλευτές και στελέχη του κόμματος, δήμαρχοι ανάμεσα τους ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, μαζί με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, Πέτρο Λεκάκη, η αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Μελίνα Δερμεντζοπούλου που εκπροσώπησε τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα και ο πρόεδρος της ΔΕΘ-HELEXPO, Τάσος Τζήκας, ο οποίος προλόγισε τον κ. Ανδρουλάκη.
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει τώρα στη Θεσσαλονίκη.
Διαβάστε πρώτοι τις έκτακτες ειδήσεις & τα τελευταία νέα της Θεσσαλονίκης και όλης της Ελλάδας.