Το καλάθι της Τουρκάλας νοικοκυράς αντέχει μία ντομάτα, ένα αγγούρι, ένα μήλο.
Οι πολίτες αναγκάζονται να αγοράσουν ένα-ένα τα τρόφιμα, αφού δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στην ακρίβεια με το μέσο μισθό να κυμαίνεται στα 260-300€.
Στην Κωνσταντινούπολη η μία τομάτα κοστίζει 8 λίρες, λιγότερο από 0,50€. Τα ζυμαρικά κοστίζουν 11 τουρκικές λίρες, λιγότερο από 0,70€.
H τσιπούρα κοστίζει 6,50€/kg, η μοσχαρίσια μπριζόλα 8,00-10,00€/kg και ο κιμάς μόσχου 6,40€/kg.
Σημειώνεται ότι η αμόλυβδη που είναι στο 1,24€, μπορεί να φαντάζει δελεαστική για τα ελληνικά δεδομένα, παραμένει όμως πολύ ακριβή για την τσέπη των Τούρκων πολιτών. Η πλειοψηφία μετακινείται με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα οποία θεωρούνται οικονομικότερα. Εκδίδεται κάρτα πολλαπλών διαδρομών, η οποία κοστίζει 3,00€/ημέρα.
Comments are closed.