Για επιθέσεις σε κατοικημένες περιοχές του Κιέβου κάνει λόγο ο Guardian. Οι Ρώσοι χτύπησαν ακόμη και ιδιωτικό μαιευτήριο κοντά στο Κίεβο, όπως μεταφέρει το CNN. Αναφορές επίσης για επίθεση σε αποθήκη καυσίμων στα περίχωρα του Κιέβου. Φλέγεται το Ζίτομιρ στη ΒΔ Ουκρανία. Ο δήμαρχος είπε ότι βομβαρδίστηκε συγκρότημα κατοικιών, κοντά σε νοσοκομείο. Πληροφορίες για 4 νεκρούς μεταξύ αυτών και ένα παιδί. Πλήγματα με ρουκέτες στο Χάρκοβο. Υπό πολιορκία η Μαριούπολη
Στο Χάρκοβο, εισέβαλαν αερομεταφερόμενες μονάδες της Ρωσίας και μαίνονται μάχες στην πόλη, όπως ανακοίνωσε ο ουκρανικός στρατός. Στη Μαριούπολη, αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα επιχείρηση αποχώρησης, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις δήλωσαν ότι θα ανοίξουν ασφαλή δίοδο για έξοδο από την πόλη.
Ο προγραμματισμός είναι η πομπή να μετακινηθεί προς την πόλη Ζαπορίζιε και στη συνέχεια, ανάλογα με τις συνθήκες που θα υπάρχουν, προς τα σύνορα με τη Μολδαβία. Ο γενικός πρόξενος στη Μαριούπολη θα παραμείνει στο γενικό προξενείο, το οποίο θα συνεχίσει να λειτουργεί.
Comments are closed.