RThess Logo
Στείλτε τα μηνύματα σας live, πάρτε μέρος στη συζήτηση.
NOW ON AIR
Θέμα συζήτησης :
Οι μπανάνες έκρυβαν 100 κιλά κοκαΐνη / Το δρομολόγιο από το λιμάνι στη Βέροια/ 8 συλλήψεις (ΦΩΤΟ)

Comments are closed.

Αρχική / ΕΛΛΑΔΑ / Οι μπανάνες έκρυβαν 100 κιλά κοκαΐνη / Το δρομολόγιο από το λιμάνι στη Βέροια/ 8 συλλήψεις (ΦΩΤΟ)

ΕΛΛΑΔΑ

03/03/202214:08

Οι μπανάνες έκρυβαν 100 κιλά κοκαΐνη / Το δρομολόγιο από το λιμάνι στη Βέροια/ 8 συλλήψεις (ΦΩΤΟ)

Οι μπανάνες έκρυβαν 100 κιλά κοκαΐνη / Το δρομολόγιο από το λιμάνι στη Βέροια/ 8 συλλήψεις (ΦΩΤΟ)

Γράφει ThessNews-DESK

Πάνω από 100 κιλά κοκαΐνη κατάσχεσαν οι διωκτικές αρχές στη Βόρεια Ελλάδα..
Ήταν κρυμμένα σε κοντέινερ με μπανάνες, που είχαν φτάσει τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα από τη Μάλτα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Από εκεί φαίνεται ότι μεταφέρθηκαν με φορτηγό σε εταιρία στην Βέροια.
Συνελήφθησαν ο οδηγός, ο εκπρόσωπος και 3 εργαζόμενοι της εταιρείας. Χειροπέδες και σε άλλα 3 άτομα που εμπλέκονται.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των αρχών

Κατόπιν συλλογής-αξιολόγησης-ανάλυσης πληροφοριών την 2-3-2022 έλαβε χώρα κοινή επιχείρηση για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών από την Περιφερειακή Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) της οικείας Λιμενικής Αρχής συνεπικουρούμενη από το Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, το Τμήμα Δίωξης Λαθρεμπορίου Α’ Τελωνείου Θεσσαλονίκης, το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών και Όπλων του ΣΔΟΕ Μακεδονίας καθώς και το Τμήμα Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Ναρκωτικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.
Συγκεκριμένα, την 26-2-2022 διενεργήθηκε έλεγχος από αυτοκινούμενο όχημα x-ray του Α’ Τελωνείου Θεσσαλονίκης σε εμπορευματοκιβώτια -τα οποία είχαν εκφορτωθεί από πλοίο προερχόμενο από Μάλτα, με νόμιμο φορτίο μπανάνες- ενώ πρωινές ώρες την 28/02/22 διεξήχθη φυσικός έλεγχος τεσσάρων (04) εκ των ανωτέρω εμπορευματοκιβωτίων, με τη συνδρομή των αστυνομικών σκύλων ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών της οικείας Λιμενικής Αρχής και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και Όπλων-ΣΔΟΕ Μακεδονίας. Μετά από ενδελεχή έλεγχο σε ένα εκ των εμπορευματοκιβωτίων εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν εβδομήντα έξι (76) συσκευασίες περιέχουσες ναρκωτική ουσία κοκαΐνη, συνολικού μικτού βάρους εκατό κιλών, επτακοσίων τριάντα γραμμαρίων και τριών δέκατων του γραμμαρίου (100.730,3gr).
Πρωινές ώρες την 02/03/22, το ως άνω εμπορευματοκιβώτιο παραδόθηκε σε εγκαταστάσεις ιδιωτικής εταιρείας που εδράζεται στην Ε.Ο. Βέροιας – Νάουσας. Το Φ/Γ όχημα που μετέφερε το εμπορευματοκιβώτιο είχε τεθεί υπό διακριτική παρακολούθηση και με την είσοδο του στην εταιρεία πραγματοποιήθηκε επέμβαση από τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα την σύλληψη του οδηγού του Φ/Γ οχήματος, του νόμιμου εκπρόσωπου και τριών εργαζομένων της εταιρείας. Εν συνεχεία και κατόπιν προφορικής εντολής εισαγγελικού λειτουργού συνελήφθησαν τρεις (3) επιπλέον ημεδαποί ως εμπλεκόμενοι στην εν θέματι υπόθεση.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε το εν λόγω εμπορευματοκιβώτιο και το Φ/Γ όχημα μετά του ρυμουλκούμενου, ενώ δείγμα της κατασχεθείσας ποσότητα ναρκωτικής ουσίας πρόκειται να αποσταλεί στο Γενικό Χημείο του Κράτους προς περαιτέρω εξέταση. Σημειώνεται ότι η αξία της προαναφερόμενης ποσότητας υπολογίζεται στα τρία εκατομμύρια οκτακόσιες ογδόντα χιλιάδες ευρώ (3.878.000€).

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ThessNews-DESK

/ Δείτε ακόμα

ΕΛΛΑΔΑ

13.2.202521:24

  Νέα υπόθεση κακοποίησης ζώων αυτή τη φορά στη Χαλκιδική. Η αστυνομία συνέλαβε έναν 40χρονο στο πλαίσιο του αυτοφώρου μετά από καταγγελία ότι είχε σε χωράφι του δήμου Πολυγύρου Χαλκιδικής, δύο σκυλιά σε άθλιες συνθήκες. Του επιβλήθηκε επιπλέον πρόστιμο 30.000

ΕΛΛΑΔΑ

13.2.202520:04

  Απειλές κατά της ζωής τους δέχθηκαν η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα και η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, αναφορικά με την υπόθεση των ερευνών για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη. Ειδικότερα, μετά τις αναρτήσεις στοχοποίησης της

ΕΛΛΑΔΑ

13.2.202519:27

  Πυρκαγιά ξέσπασε σε ΙΧ στον Περιφερειακό με μέτωπο προς δυτικά στο ύψος του Επταπυργίου. Επι τόπου 3 οχήματα της Πυροσβεστικής με 7 άνδρες. Ευτύχως, ο οδηγός πρόλαβε και βγήκε από το αυτοκίνητο.      

ΕΛΛΑΔΑ

13.2.202519:20

        Όπως επισήμανε, ήδη κυκλοφορούν 110 ηλεκτρικά λεωφορεία και στόχος είναι μέχρι το 2027 άλλα 150 να φτάσουν στη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι είχε σύσκεψη και με την περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Αθηνά Αηδονά για το

ΕΛΛΑΔΑ

13.2.202519:15

    Συγκεκριμένα, η κ. Αγαπηδάκη βρέθηκε στο Ορμένιο, το βορειότερο χωριό της πατρίδας μας, απ’ όπου επέλεξε να ξεκινήσουν τη δράση τους οι ΚΟΜΥ, θέλοντας να υπογραμμίσει τη σημασία της ίσης πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας για όλους τους πολίτες,

ΕΛΛΑΔΑ

13.2.202519:03

  Την Εθνική οδό Κοζάνης – Φλώρινας απέκλεισαν από τις 17.30 έως τις 18.30 σήμερα (13/2), αγρότες που έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στο μπλόκο του Αντιγόνου Αμυνταίου. Δυνάμεις της Τροχαίας εξέτρεψαν την ώρα του αποκλεισμού την κυκλοφορία των οχημάτων

Rthess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή