Εφικτή η αυτοδύναμη κυβέρνηση μετά τις δεύτερες εκλογές εκτίμησε ο πρωθυπουργόςε στη συζήτηση που είχε χθες σε εκδήλωση στο Λονδίνο.
Εξήγησε ότι, με την απλή αναλογική, με την οποία θα διεξαχθούν οι πρώτες εκλογές, απατείται ένα ποσοστό 45%-46% για την αυτοδυναμία -κάτι το οποίο, όπως τόνισε, είναι «πρακτικά αδύνατο».
Στις δεύτερες εκλογές, όμως που θα γίνουν με την ενισχυμένη αναλογική και το μπόνους στο πρώτο κόμμα, ο σχηματισμός αυτοδύναμης κυβέρνησης ΝΔ είναι εφικτός με ένα ποσοστό 37%-38% είπε.
Για την Τουρκία τόνισε ότι “είναι απαράδεκτες οι απειλές της για την κυριαρχία των νησιών μας και καθιστούν εξαιρετικά δύσκολο τον διάλογο“.
Ερωτηθείς για τις παρακολουθήσεις και την επισύνδεση Ανδρουλάκη, είπε “δεν έπρεπε να έχει γίνει”.
Αναφέρθηκε στο σχετικό νομοσχέδιο που εισάγει η κυβέρνηση προς ψήφιση και δήλωσε βέβαιος ότι κακόβουλα λογισμικά ήταν ενεργά στην Ελλάδα και πριν αναλάβουν τη διακυβέρνηση.
Παράλληλα εξέφρασε την αισιοδοξία του για την “επανένωση” των Γλυπτών του Παρθενώνα με το υπόλοιπο μνημείο στην Ακρόπολη.
“Δεν μπορώ να υπεισέλθω σε λεπτομέρειες, αλλά νομίζω ότι μία συμφωνία win – win είναι δυνατή“, είπε.
Σε θερμό κλίμα έγινε η συνάντηση με τον Βασιλιά Κάρολο.
“Υπάρχει πρόοδος στη συζήτηση για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα” δήλωσε μεταξύ άλλων.
… Πέμπτη επίκαιρη ερώτηση Τσίπρα στον Μητσοτάκη για τις παρακολουθήσεις
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον πρωθυπουργό για απαξίωση του κοινοβουλίου
“Επιζητεί το θέαμα και όχι την ουσία για τις παρακολουθήσεις απάντησε ο Γ. Οικονόμου.
… Στο Βουκουρέστι θα μεταβεί αύριο ο Νίκος Δένδιας. Θα παραστεί στη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ.
… Κιβωτός—- Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να στείλει η οικονομική αστυνομία στην εισαγγελία όλα τα στοιχεία που συγκέντρωσε.
Η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος προχώρησε νωρίτερα στη δέσμευση όλων των λογαριασμών τους.
Παράλληλα πρώην εργαζόμενος της Κιβωτού του Κόσμου φέρεται να επιβεβαίωσε κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος παιδιών.
Γυμναστής σε λύκειο της Θεσσαλονίκης καταδικάστηκε σε συνολική φυλάκιση 17 μηνών, με τριετή αναστολή.
Κρίθηκε ένοχος για κατάχρηση ανηλίκων κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.
Το κατηγορητήριο περιελάμβανε 4 περιπτώσεις μαθητριών του, από τον Οκτώβριο του 2020 μέχρι τον Ιούνιο του 2021.
Ολοκληρώθηκε σήμερα η συνεδριαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για την υπόθεση των παρακολουθήσεων.
Παρέστη μόνο ο τέως γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ο οποίος αρνήθηκε κάθε σχέση με το predator και τις παρακολουθήσεις.
Σε ότι αφορά στην υπόθεση παρακολούθησης του Υπουργού Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη, ο κ. Δημητριάδης φέρεται να επικαλέστηκε το απόρρητο.
Οι επιχειρηματιες Μπίτζιος και Λαβράνος δεν προσήλθαν ενώ ενημέρωσαν ότι διαμένουν στο εξωτερικό.
Δεν εντοπίστηκε στο Ισραήλ ο Ταλ Ντίλιαν.
Η Μόσχα ανέβαλε σήμερα τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ για τα πυρηνικά
Οι συνομιλίες μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον στο Κάιρο δεν θα πραγματοποιηθούν αυτή την εβδομάδα.
Η Ουάσινγκτον υποστηρίζει το δικαίωμα για ειρηνικές διαδηλώσεις στην Κίνα
Πλήθος ανθρώπων διαδήλωσαν σε πολλές κινεζικές πόλεις κατά των αυστηρών μέτρων για τον κορωνοϊό.
8 νεκροί από τις φυσικές καταστροφές στην Ίσκια στην Ιταλία.
4 είναι οι αγνοούμενοι και 240 μέχρι στιγμής οι άστεγοι.
Με αμείωτους ρυθμούς προχωρουν οι εργασίες για το Μετρό στη Θεσσαλονίκη
Τέλος του 2023 η Θεσσαλονίκη θα έχει το πιο σύγχρονο μετρό της Ευρωπης δήλωσε σήμερα ο υφ. Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης.
Comments are closed.