… Μπροστά σε κρίσιμες αποφάσεις η Ευρώπη με φόντο την ενεργειακή κρίση. Αύριο η συνάντηση των Ευρωπαίων υπουργών ενέργειας.
Μήνυμα για κοινό ευρωπαϊκό μέτωπο απηύθυνε ο Γερμανός καγκελάριος. “Μας περιμένει ένας από τους δυσκολότερους χειμώνες” προειδοποίησε ο Επίτροπος Οικονομίας.
Δυσοίωνες είναι ωστόσο οι προβλέψεις της Citi Group που βλέπει ότι οι τιμές στην Ευρώπη θα επιστρέψουν στο σημείο που ήταν στις αρχές του 2021, κάπου μεταξύ 2025 και 2027.
Ωμός εκβιασμός από τον Πούτιν. “Δεν θα παρέχουμε απολύτως τίποτα αν αυτό έρχεται σε αντίθεση με τα συμφέροντά μας”, τόνισε μπροστά στο ενδεχόμενο να μπει πλαφόν στις τιμές. “Η Δύση θα παγώσει”, προειδοποίσε. Απείλησε και με επισιτιστική κρίση.
Στο πλευρό της Μόσχας ο Ερντογάν. Η Ρωσία δέχεται επίθεση και χρησιμοποιεί τα δικά της μέσα, δήλωσε. «Όσο προσπαθείτε να κάνετε έναν τέτοιο πόλεμο με προκλήσεις απέναντι στην Ρωσία, δεν πρόκειται να έχετε αποτελέσματα» διεμήνυσε από το Βελιγράδι.
… Η κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες του στόχους για άμεση μείωση 10% της κατανάλωσης ενέργειας στο δημόσιο.
Θα πρέπει να κλείνουν το βράδυ φώτα, ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Ο στόχος περιλαμβάνει και τον οδοφωτισμό. Κάθε φορέας θα πρέπει να ορίσει τον ενεργειακά υπεύθυνο.
… Για τρομακτική πληθωριστική κρίση στη χώρα μας, έκανε λόγο χθες από τη Θεσσαλονίκη ο Α. Τσίπρας.
Στην Ελλάδα ο πληθωρισμός σε ένα χρόνο έφτασε το 62% , ενώ κάτω από 40% είναι στην Ευρώπη
“Την ίδια μέρα που ο κ. Τσίπρας περιφέρει την καταστροφολογία ανακοινώθηκε ότι η Ελλάδα έχει την 5η υψηλότερη ανάπτυξη στην ΕΕ” η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου.
Πυρά Τσίπρα σε Μητσοτάκη ότι εγκατέλειψε τη Θεσσαλονίκη. «Η πόλη πνίγεται όταν βρέχει, όχι μόνο κυριολεκτικά, αλλά και μεταφορικά»
Για τα τελευταία μέτρα της κυβέρνησης σημείωσε ότι πρέπει να βρεθεί άμεσα τρόπος να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις για την κρίση ακριβείας. “Δεν είναι λύση να παίρνεις από τα έσοδα. Δεν είναι βιώσιμο” συμπλήρωσε.
… Συνεχίστηακαν οι υπερπτήσεις πάνω από το Αιγαίο. 37 οι χθεσινές παραβιάσεις από τουρκικά αεροσκάφη
Οι 33 έγιναν από τουρκικό drone μεταξύ των οποίων και η μεταμεσονύχτια υπέρπτηση στην Κίναρο
Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας χαρακτήρισε ψευδές το γεγονός ότι τουρκικό drone περιήλθε στην κατοχή Ελλήνων στρατιωτικών
… Άνοδος του ΑΕΠ κατά 7,7% καταγράφηκε το β’ τρίμηνο συμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ.
Βασίζεται κυρίως στην αύξηση της κατανάλωσης, των επενδύσεων και των εξαγωγών.
… Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τη 86η ΔΕΘ. Θα συμμετάσχουν 19 χώρες με τιμώμενη τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
1.500 οι εκθεσιακές συμμετοχές. Σε φρούριο θα μετατραπεί η Θεσσαλονίκη. Περισσότεροι από 3.500 αστυνομικοί θα βρίσκονται στο κέντρο
Comments are closed.