… Τεράστια απώλεια για τις ρωσικές δυνάμεις 50 ημέρες από την εισβολή. Βυθίστηκε η ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου. Το Moskva σε συνθήκες φουρτουνιασμένης θάλασσας, βυθίστηκε κατά τη ρυμούλκηση, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Σε αναδιοργάνωση προχωρά η Ρωσία. Αμερικανός αξιωματούχος μίλησε για ενδείξεις ότι το Κρεμλίνο μπορεί να αποσύρει το ναυτικό μακριά από την πυραυλική εμβέλεια των Ουκρανών.
Ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες στο Κίεβο και σε άλλες πόλεις της χώρας, μεταδίδουν ουκρανικά μέσα ενημέρωσης.
Την ίδια ώρα ο Ζελένσκι εξαίρει την επί 50 ημέρες αντίσταση της χώρας του. “Δεν μας ήξεραν καλά. Κανένας δεν ήταν πίστευε ότι θα επιβιώναμε» τόνισε σε νέο του μήνυμα.
Μην παίρνετε ελαφρά την απειλή χρήσης πυρηνικών από τη Ρωσία, προειδοποίησε ο επικεφαλής της CIA.
Στο μεταξύ έτοιμος να ταξιδέψει στην Ουκρανία δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος. Παραδέχθηκε επίσης ότι σύντομα θα παρθεί και η απόφαση για το αν θα επισκεφθεί το Κίεβο κι άλλος ανώτατος αξιωματούχος των ΗΠΑ.
… Στο εσωτερικό. Παρουσία του πρωην πρωθυπουργού των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ άνοιξε η αυλαία του συ συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Α. Τσίπρας ζήτησε να μετατραπεί το Συνέδριο σε ένα μεγάλο άλμα για την πολιτική αλλαγή. Προανήγγειλε μια προοδευτική κυβέρνηση
«Υπάρχει θέση και ρόλος για όλους, ανεξάρτητα από ιδεολογικές διαφορές», επεσήμανε δίνοντας το στίγμα του για τερματισμό των αποκλεισμών.
Έκανε άνοιγμα στο ΚΙΝΑΛ καλώντας το να παίξει από εδώ και πέρα με “ανοιχτά χαρτιά”. «Θέλουμε να είμαστε και είμαστε ανοιχτοί σε συνεργασίες» ανέφερε.
Παράλληλα κάλεσε του συνέδρους να στηρίξουν την πρότασή του για εκλογή του προέδρου και της Κεντρικής Επιτροπής από τη βάση, κερδίζοντας ένα θερμό χειροκρότημα.
Επιτέθηκε στον πρωθυπουργό.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε σε 5 +1 δεσμεύσεις για ρεαλιστικό πρόγραμμα Προοδευτικής κυβέρνησης
… Στο μέτωπο της πανδημίας. Τέλος από σήμερα η επιβολή προστίμου 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών. Ανοιχτό το ενδεχόμενο διαγραφής των προστίμων που έχουν επιβληθεί, αν εμβολιαστούν άφησε ο υπουργός Υγείας.
… Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για την 4η δόση στους άνω των 60 ετών.
… “Φρένο” από το ΣτΕ στον διαγωνισμό για την παραχώρηση της Μαρίνας Αρετσούς
Σύμφωνα με πληροφορίεςε η απόφαση του ΣτΕ δικαιώνει το επιχείρημα του Δήμου ότι θα έπρεπε να είχε προηγηθεί η έκδοση Προεδρικού Διατάγματος για την Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) πριν την προκήρυξη του διαγωνισμού.
Την αντίδραση του Δήμου είχαν προκαλέσει οι υψηλοί συντελεστές δόμησης που περιλάμβανε το σχέδιο του ΤΑΙΠΕΔ για τη μαρίνα, μεταξύ άλλων και ξενοδοχείο και σπίτια.
Σήμερα το μεσημέρι ο Δήμαρχος Καλαμαριάς θα προβεί σε σχετικές δηλώσεις.
… Μέχρι τις 9 σήμερα τα καταστήμα. Αύριο από τις 10 μεχρι τις 6. Ανοιχτά την Κυριακή των Βαΐων 11.00 με 18.00.
Comments are closed.