… Μεγάλη η έξοδος για Χαλκιδική. Οι δυσκολίες ξεκινούν από την Περιφερειακή πριν τον Κ12, την είσοδο δηλαδή στη Μουδανιών.
Τα οχήματα συνεχίζουν με χαμηλές ταχύτητες μέχρι και τον κόμβο της Θέρμης. Βελτιώνεται όσο πλησιάζουμε προς το Ρύσιο και μετά στην ανηφόρα της Καρδίας η κίνηση γίνεται με καλές ταχύτητες.
… Σε εξέλιξη η φωτιά που καίει από χθες βράδυ σε δασική έκταση στο Άγιο Όρος στην περιοχή Άγιος Ανδρέας, στο ακρωτήριο Αράπης, στο βόρειο τμήμα της χερσονήσου. Σε ορεινό δύσβατο σημείο η φωτιά. Πολύ μεγάλη η κινητοποίηση της πυροσβεστικής.
Επιχειρούν 112 πυροσβέστες με 35 οχήματα. Από αέρος επιχειρούν έξι αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Δεν απειλούνται μονές.
… Κατατέθηκε στη βουλή η τροπολογία που βάζει τέλος στη ρήτρα αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος. Από την 1η Αυγούστου μέχρι τον Ιούλιο του 2023 η ισχύς του μέτρου. Σε ειδικό πεδίο στους λογαριασμούς οι καταναλωτές θα βλέπουν το ποσό, χωρίς υποχρέωση καταβολής.
Επιπλέος τους δίνεται η δυνατότητα να αλλάζουν πάροχο δίχως να χρειάζεται να καταβάλλουν αποζημίωση λόγω πρόωρης αποχώρησης. Κάθε μήνα ο πάροχοι είναι υποχρεωμένοι να ανακοινώνουν σε ευδιάκριτο σημείο στην ιστοσελίδα τους τις χρεώσεις.
Έτσι οι καταναλωτές θα μπορούν να αναζητήσουν φθηνότερα τιμολόγια και να αλλάξουν πάροχο εφόσον το επιθυμούν.
… Ανοιχτή για όλα τα ΑΦΜ είναι πλέον η πλατφόρμα του Power Pass για την επιδότηση στο ηλεκτρικό ρεύμα. Η υποβολή θα γίνεται μέχρι τις 30 του μηνός. Δεν αποκλείεται να δοθεί παράταση. Αν αυτό συμβεί τότε θα υπάρξει καθυστέρηση και στην καταβολή των επιστροφών.
Υπενθυμίζεται πως η επιστροφές θα είναι από 18 έως 600 ευρώ.
… Στο μέτωπο της Άγκυρα….. οργή από τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. Την κατηγορεί ότι μένει σιωπηλή στις παράνομες ενέργειες της Ελλάδας.
“Δεν πρόκειται να παίξουμε το παιχνίδι της ρητορικής έντασης δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης” από τις Βρυξέλλες. Η Αθήνα είναι έτοιμη να αποδομήσει εκ νέου τις τουρκικές θέσεις
… Στον εισαγγελέα σήμερα ο 58χρονος οδηγός του λεωφορείου των ΚΤΕΛ ο οποίος κατηγορείται ότι κατέβασε ένα 11χρονο παιδί από το λεωφορείο γιατί δεν είχε μάσκα, στη διαδρομήξ μεταξύ Μελισσοχωρίου και Δριμού.
Το παιδί αναγκάστηκε να περπατήσει πάνω από 3 χλμ ώσπου το εντόπισε η μητέρα του, κοντά στον Δρυμό. Οι γονείς υπέβαλαν μήνυση.
Από την πλευρά της η διοίκηση του ΚΤΕΛ αναφέρει ότι ο οδηγός εφάρμοσε το πρωτόκολλο τονίζουν ωστόσο την υπερβολική αντίδραση του για να αφήσει ένα παιδί 11 χρόνων στο δρόμο.
… Απίστευτο περιστατικό στο δήμο Μάνδρας: Αντιδήμαρχος γρονθοκόπησε γυναίκα συνάδελφό του. Την έστειλε στο νοσοκομείο, όπως αναφέρει τοπικό μέσο. Τον απέπεμπψε από τη θέση του ο δήμαρχος.
… Νέες συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη σε καταστήματα για δυνατή μουσική . 11 άτομα συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο .
… Αντιδράσεις και διαδηλώσεις στις ΗΠΑ για την απόφαση του Ανώτατου Δικαστήριο να απαγορεύσει το δικαίωμα στην άμβλωση στις ΗΠΑ, ακυρώνοντας την προηγούμενη απόφαση του 1973 για την εθελούσια διακοπή της εγκυμοσύνης.
Για «τραγικό λάθος», έκανε λόγο ο Τζο Μπάιντεν. Ήταν θέλημα Θεού δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ.
Comments are closed.