RThess Logo
Στείλτε τα μηνύματα σας live, πάρτε μέρος στη συζήτηση.
NOW ON AIR
Θέμα συζήτησης :
Οι ειδήσεις στις 12.00 από το Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5 (16/12/2022)

Comments are closed.

Αρχική / ΕΛΛΑΔΑ / Οι ειδήσεις στις 12.00 από το Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5 (16/12/2022)

ΕΛΛΑΔΑ

16/12/202210:13

Οι ειδήσεις στις 12.00 από το Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5 (16/12/2022)

Οι ειδήσεις στις 12.00 από το Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5 (16/12/2022)

Γράφει ThessNews-DESK

… Εκτός ΝΔ προσωρινά η Μαρία Σπυράκη. Ανεστάλη με απόφαση του πρωθυπουργού η κομματική της ιδιότητα, μέχρι να ολοκληρωθεί η διερεύνηση υπόθεσης για την οποία ελέγχεται.

Όσο διαρκεί η απόφαση της αναστολής, η Μαρία Σπυράκη δεν θα είναι υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Θεσσαλονίκης στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Ο Ευρωπαίος γενικός εισαγγελέας ζήτησε την άρση της ασυλίας της Μαρίας Σπυράκη και της Εύας Καϊλή σε σχέση με τις βουλευτικές αποζημιώσεις και τις αμοιβές των βοηθών.

Αφορά πρώην συνεργάτη του γραφείου της ο οποίος έλαβε επίδομα αλλοδαπής χωρίς να το δικαιούται καθώς δεν συμπλήρωσε τις ημέρες που έπρεπε να παρεβρίσκετο στις Βρυξέλλες.

“Δεν έχω αγγίξει χρήματα. Καμία σχέση με το Qatargate” δήλωσε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη η κ. Σπυράκη.

 

 

… Νέες λεπτομέρειες για την κατάθεση του συντρόφου της Εύας Καϊλή φέρνει σήμερα η Corriere della Serra.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Τζιόρτζι, «ήταν ποταμός» στην ανάκρισή του το περασμένο Σάββατο. Μιλούσε για 10 ώρες.

Ανέφερε ονόματα και επίθετα, είπε σε ποιον και από ποιον διακινήθηκαν τα χρήματα από την ΜΚΟ που φέρεται να είχε ιδρύσει ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής Αντόνιο Παντζέρι.

Έρευνα και στην Ελλάδα για την Καϊλή διέταξε η οικονομική εισαγγελία για δωροληψία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Για μία δυσάρεστη ιστορία έκανε λόγο ο πρωθυπουργός μετά το πέρας της συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες. Δεν θέλησε να τη σχολιάσει περαιτέρω.

Επιτέθηκε ωστόσο στο Νίκο Ανδρουλάκη.

 

 

… Τα βρήκαν οι «27» για το πλαφόν στο φυσικό αέριο. Τη Δευτέρα κλειδώνει η απόφαση στη νέα συνεδρίαση των υπουργών Ενέργειας.

… Τις κατηγορίες του πληθυσμού που θα μπορούν να εμβολιάζονται έναντι της γρίπης δωρεάν και χωρίς ιατρική συνταγή στα φαρμακεία ορίζει με εγκύκλιο του το υπουργείο Υγείας.

Πρόκειται για άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω, ενήλικες με χρόνια νοσήματα και άτομα που βρίσκονται σε στενή επαφή με παιδιά κάτω των 6 μηνών ή φροντίζουν άτομα με υποκείμενο νόσημα.

… Σοκ στη Γαλλία από τη φονική φωτιά σε 7όροφη πολυκατοικία κοντά στη Λιόν. 10 νεκροί, ανάμεσά τους και πέντε παιδιά.

Με ανάρτησή του στο Twitter, γραμμένη στα γαλλικά, το υπουργείο εξωτερικών εκφράζει βαθύτατα συλλυπητήριά στις οικογένειες των θυμάτων.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ThessNews-DESK

/ Δείτε ακόμα

ΕΛΛΑΔΑ

25.2.202506:26

Η πληροφορία για την αποχώρηση των Αμερικανών ξεκίνησε να διακινείται από το δημοσίευμα που υποστήριζε ότι «η απόφαση του Τραμπ να τερματίσει τη στρατιωτική παρουσία στην Αλεξανδρούπολη ήρθε μετά το κοινό αίτημα του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του Τούρκου

ΕΛΛΑΔΑ

25.2.202506:16

Για αρπαγή και δολοφονία του γιού τους κατέθεσαν στην Εισαγγελία Λάρισας οι γονείς και ο θείος του Βασίλη Καλογήροy. Η αρπαγή του, όπως αναφέρουν, «έγινε στις 30 Δεκεμβρίου του 2024, η δε δολοφονία του εκτιμάται κατά το πρώτο πενθήμερο του

ΕΛΛΑΔΑ

25.2.202505:58

Ο σεισμός μεγέθους 4,4 Ρίχτερ σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας (23:46). Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 14 χλμ δυτικά της Καταβιάς Ρόδου, ενώ το εστιακό βάθος εκτιμάται στα 10 χλμ.

ΕΛΛΑΔΑ

24.2.202521:26

  Για τη λειτουργία του Μετρό, τα προβλήματα αλλά και την κριτική τοποθετήθηκε ο Νίκος Ταχιάος. «Υπάρχουν παιδικές ασθένειες εξαιτίας της αυτοματοποιημένης λειτουργίας του Μετρό. Τον επόμενο μήνα θα μπορούν οι επιβάτες να βγάζουν εισητηρια με κάρτα POS και θα

ΕΛΛΑΔΑ

24.2.202521:10

  Την παραπομπή σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για σωρεία κακουργημάτων που αφορούν την υπόθεση της οργανωμένης δράσης οπαδών που κατέληξε στην δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη το 2023, προτείνει στο Δικαστικό Συμβούλιο η αρμόδια Εισαγγελέας για περισσότερους

ΕΛΛΑΔΑ

24.2.202520:55

  Για την υλοποίηση 1.301 σημειακών παρεμβάσεων σε διάστημα σχεδόν 40 ημερών κάνει λόγο ο Δήμος Θεσσαλονίκης, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με φόντο εργασίες ανάταξης του δημόσιου χώρου και της καθημερινότητας των πολιτών, όπως αναφέρει. Ειδικότερα, από

Rthess

Επικαιρότητα

ΕΛΛΑΔΑ

25.2.202505:58

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

24.2.202521:45

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή