… Σε τροχιά πτώσης παραμένουν οι τιμές του φυσικού αερίου για τέταρτη διαδοχική ημέρα.
Μετά τη χθεσινή βουτιά κατά 13%, στα 123 ευρώ/MWh, σήμερα οι τιμές υποχώρησαν έως και τα 117 ευρώ στον ολλανδικό κόμβο TTF.
Οι τιμές αυτές ρίχνουν και το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας. Την ερχόμενη Πέμπτη οι πάροχοι ανακοινώνουν τα νέα τιμολόγια για τον Νοέμβριο.
Αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά τα επόμενα 24ωρα, εκτιμάται ότι θα είναι σημαντικά μειωμένα έναντι του Οκτωβρίου.
… Σήμερα η Κομισιόν παρουσιάζει τις προτάσεις για απέναντι στην ενεργειακή κρίση.
Μεταξύ αυτών θα προτείνει πιθανές παρεμβάσεις στο ολλανδικό TTF, το οποίο χρησιμοποιείται ως σημείο αναφοράς για τη διαμόρφωση των τιμών φυσικού αερίου στην Ευρώπη.
Το πακέτο θα προσφέρει επίσης εργαλεία στα κράτη μέλη για τη χρήση κρατικής βοήθειας για τη στήριξη επιχειρήσεων και νοικοκυριών.
Σύμφωνα με το Bloomberg, μέρος του πακέτου θα μπορούσε να είναι το σχέδιο της Ε.Ε να προτείνει τη χρήση έως και 40 δισ. ευρώ από το ταμείο συνοχής.
… Νέα fake news της Άγκυρας με φόντο του 92 μεταναστών που βρέθηκαν γυμνοί στον Έβρο.
Με μία προκλητική ανακοίνωση του τουρκικό ΥΠΕΣ ζητά εμμέσως πλην σαφώς ζητά την αποπομπή του Έλληνα υπουργού μετανάστευσης Νότη Μηταράκη.
“Εξακολουθεί να κατέχει το αξίωμά του και συνεχίζει τις αβάσιμες καταγγελίες του κατά της χώρας μας” αναφέρει χρησιμοποιώντας φωτογραφίες απογυμνωμένων μεταναστών.
Κατηγορει την Ελλάδα για απάνθρωπη μεταχείριση μεταναστών και την καλεί να δώσει τον λόγο για τα πνιγμένα μωρά στο Αιγαίο.
Η Ελλάδα ενημερώνει Ε.Ε και ΟΗΕ. Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ενημέρωσε ήδη την αρμόδια Επίτροπο.
Νέα επίθεση από τον εκπρόσωπο του κόμματος του Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ με φόντο τα νησιά.
«Αποστρατιωτικοποιήστε τα. Σε διαφορετική περίπτωση θα έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα», επανέλαβε. «Ή θα δεχθείτε τους όρους μας ή τελειώνει η διπλωματία» διαμήνυσε.
Τους εκπροσώπους των κομμάτων ενημερώνει σήμερα ο Νίκος Δένδιας.
… «H Ουάσιγκτον δεν έχει αλλάξει τη θέση της στο Αιγαίο και δεν υποστηρίζουμε καμία πλευρά” τονίζει σε Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα.
” Η συνεργασία μας με την Ελλάδα στον αμυντικό τομέα έχει στόχο την ενίσχυση της ανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ» σημειώνει.
Υπογραμμίζει την ανάγκη για ασφάλεια και σταθερότητα σε όλη την περιοχή.
… Στο μέτωπο της Ουκρανίας…. Να εγκαταλείψουν άμεσα τη χώρα καλεί τους Έλληνες πολίτες το ΥΠΕΞ με νέα του ανακοίνωση.
Τους καλεί να δηλώσουν άμεσα τα στοιχεία επικοινωνίας τους στην Ελληνική Πρεσβεία στο Κίεβο.
… Στην υπόθεση της 12χρονης…. εντολή για προκαταρκτική έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί αν και τα άλλα ανήλικα παιδιά της οικογένειας έχουν ενδεχομένως πέσει θύματα σεξουαλικής βίας ή μαστροπείας.
Σοκάρει η κατάθεση της 12χρονης. Υποστήριξε ότι ο Ηλίας Μίχος την οδηγούσε σε οίκο ανοχής οπου την υποχρέωνε να έρχεται σε επαφή ακόμα και με πέντε άνδρες την ημέρα.
Προφυλακιστέα η μητέρα της. Αρνήθηκε κάθε γνώση ή συμμετοχή στην υπόθεση.
… Επιθέσεις από συμμορίες ανηλικών καταγγέλλουν οι ιδιοκτήτες ταξί. Το σωματείο Ερμής επισκέφθηκε χθες το αστυνομικό μέγαρο όπου ενημέρωσαν τον αστυνομικό διευθυντή. Ζήτησαν μέτρα προστασίας.
Όπως έλεγε ο κ. Λεοντιάδης στο ΡΘ τα περιστατικά έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα. Μίλησε για 3 με 4 άτομα που ληστεύουν και δεν διστάζουν να χτυπήσουν τους οδηγούς κυρίως σε περιοχές της δυτικής Θεσσαλονίκης.
Περισσότερα στο rthess.gr
Comments are closed.