… Τραγωδία στα νερά του Αιγαίου. Νεκροί και δεκάδες αγνοούμενοι στα ναυάγια της Λέσβου και Κηθυρων.
Στη Λέσβο μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί 17 σωροί. 16 γυναικών αφρικανικής καταγωγής και ενός ανήλικου αγοριού. Αναζητούνται άλλοι 14 άνθρωποι.
Στο Διακόφτι Κυθήρων αγνοούνται 15 άνθρωποι. 80 διασώθηκαν.
Όσο η Τουρκία δεν τηρεί τις συμφωνίες που έχει υπογράψει, θα έχουμε τραγωδίες, τόνισε πριν από λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
… Το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας φέρνει στην Πράγα ο πρωθυπουργός. Θα ενημερώσει αναλυτικά τους Ευρωπαίους ηγέτες. Παρόν σήμερα στην Πράγα και ο Ερντογάν.
Για το ενδεχόμενος συνάντησης Μητσοτακη – Ερντογάν έστω και την τελευταία στιγμή, ρωτήθηκε ο κ. Οικονόμου.
Παραλήρημα από την Άγκυρα. Ορόσημο χαρακτήρισε τα Ίμια ο Τούρκος υπουργός Άμυνας. “Είμαστε αποφασισμένοι, Ναυτικό και Αεροπορία έχουν λάβει σαφείς οδηγίες” δήλωσε.
Απάντηση στον Τούρκο υπουργός άμυνας έδωσε ο κ. Οικονόμου.
Να καταρίψουμε τουρκικό drone ζήτησε μιλώντας στο ΡΘ ο επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.
Για προκλητικότητα που δεν είχε συμβεί ούτε το 1974 έκανε λόγο μιλώντας στο ΡΘ ο Άγγελος Συρίγος, αν. καθ. Διεθνούς Δικαίου στο Πάντειο και υφ. Παιδείας.
… Στη σύνοδο της Πράγας και η ενέργεια. Επιστολή προς τους ηγέτες της ΕΕ για πλαφόν στο φυσικό αέριο έστειλε η πρόεδρος της Κομισιόν.
Ευρωπαϊκό ομόλογο για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης ζήτησε ο Α. Τσίπρας προσερχόμενος σήμερα στην προσύνοδο του ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στην Πράγα.
“Πρώτα απ’ όλα η Ευρώπη θα πρέπει να αποφασίσει αν θα πορευτεί με την αρχή της αλληλεγγύης ή ο καθένας μόνος του και όποιος αντέξει” σημείωσε.
Κάλεσε την ΕΕ να λάβει ξεκάθαρη στάση για ένα πακέτο κυρώσεων που θα ενεργοποιηθεί εάν η Τουρκία παραβιάσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.
… Νέα κινητοποίηση σήμερα ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία.
Σε εξέλιξη συγκέντρωση στην Πρυτανεία. Με πορεία θα πάνε Καμάρα όπου στη μία δίνουν ραντεβού μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου και αναμένεται να ακολουθήσει νέα πορεία.
… Σε δίκη για τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας η Πισπιρίγκου. Καταπέλτης το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας.
Βαρύτατες οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει για ανθρωποκτονία από πρόθεση με δόλο και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Σε ό,τι αφορά το κίνητρο, οι δικαστές αναφέρονται στην εμμονή της με τον πρώην σύζυγό της και στην προσωπικότητα της.
… Μακελειό σε επαρχία της ΒΑ Ταϊλάνδης. Ενοπλος άνοιξε πυρ σε παιδικό σταθμό. Τουλάχιστον 34 οι νεκροί ανακοίνωσε η αστυνομία. Μεταξύ αυτών τουλάχιστον 23 παιδιά.
Όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης ο ένοπλος σκότωσε επίσης τη σύζυγο και το παιδί του και αυτοκτόνησε.
Περισσότερα στο rthess.gr
Comments are closed.