… Ηλεκτροσόκ ενόψει των τιμολογίων ρεύματος του Σεπτεμβρίου. Αύριο τα ανακοινώνουν οι πάροχοι. Πληροφορίες ότι αναμένονται σημαντικές αυξήσεις.
Βέβαιο θεωρείται ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να αυξήσει την επιδότηση για να συγκρατήσει τις τελικές τιμές στα επίπεδα των 0,15-0,18 ευρώ/ κιλοβατώρα.
Προβλέψεις σοκ για την Βρετανία. Φοβούνται ακόμη και θανάτους από το κρύο στα σπίτια
«Η χώρα είναι αντιμέτωπη με ανθρωπιστική κρίση το χειμώνα όταν τα νοικοκυριά με χαμηλό εισόδημα θα πρέπει να λάβουν δύσκολες αποφάσεις λόγω των πολύ υψηλών τιμών της ενέργειας” δήλωσε ο επικεφαλής της Συνομοσπονδίας του Εθνικού Συστήματος Υγείας της χώρας.
Πρωτοφανή μέτρα στη Ευρώπη για την εξοικονόμηση ενέργειας. Ασταμάτητο το ράλι ανόδο στο φυσικό αέριο. Στα 239 ευρώ ανά μεγαβατώρα…. περίπου 11 φορές πάνω απο τις τιμές Αυγούστου πέρυσι, με τη Ρωσία να προαναγγέλει νέες αυξήσεις των τιμών κατά 60% τον χειμώνα.
Στη Γερμανία αξιωματούχοι μιλούν ανοιχτά για το ενδεχόμενο κοινωνικής έκρηξης λόγω της ανόδου των τιμών της ενέργειας. Ο Όλαφ Σολτς ανακοίνωσε προσωρινή μείωση του ΦΠΑ στο φυσικό αέριο από το 19% στο 7%, για να μετριάσει το κόστος της ενέργειας.
Κλείνει φώτα και σιντριβάνια η Deutsche Bank. Δυνατότητα νυχτερινού φωτισμού θα υπάρχει μόνο στα ΑΤΜ.
Στη Γαλλία ο Μακρον ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα για τον περιορισμό της ενεργειακής κατανάλωσης κατά 10% την επόμενη διετία. Οι τελικές λεπτομέρειες του σχεδίου αναμένονται στις αρχές του Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με το Politico, περιλαμβάνει και το κλείσιμο των φώτων στο Ελιζέ από τον ίδιο τον Γάλλο πρόεδρο. Πολιτοφυλακή θα συνδράμει στην εσωτερική ασφάλεια.
30.000 ένοπλοι έφεδροι πολίτες αναμένεται να περιπολούν στους δρόμους από το ερχόμενο φθινόπωρο μαζί με την αστυνομία.
Η Ισπανία άναψε το πράσινο φως για την εγκατάσταση μικροκαμερών, ενσωματωμένες στις στολές των αστυνομικών, για την ενίσχυση της εσωτερικής ασφάλειας.
… Η ακρίβεια την ίδια ώρα καλπάζει. Στο 8,9% ο πληθωρισμός τον Ιούλιο στην ευρωζώνη. Πριν έναν χρόνο ήταν στο 2,2%. Στο 11,3% στην Ελλάδα. Οδηγός η ενέργεια.
… Στην υπόθεση των μεταναστών στον Έβρο. Η νησίδα στην οποία εντοπίστηκαν δεν είναι ελληνικό έδαφος όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Μετανάστευσης σημειώνοντας πως τόσο η Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού, όσο και το Κτηματολόγιο, δήλωσαν ξεκάθαρα πως το στίγμα που είχαν δώσει ήταν εκτός της ελληνικής επικράτειας.
Ανακοίνωσε παράλληλα ότι ο φράχτης στο Έβρο θα επεκταθεί κατά περίπου 80 χιλιόμετρα ακόμα.
… Επανέρχεται στην προκλητική της ρητορική η Άγκυρα. «Η Ελλάδα εκπαιδεύει μέλη του PKK στο Λαύριο» δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ. Έβαλε στο «κάδρο» τόσο τη Γερμανία όσο και τις ΗΠΑ ως χώρες που υποθάλπουν την κουρδική οργάνωση.
Για δηλώσεις εκτός πραγματικότητας έκανε λόγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. “Και αυτό το γνωρίζει ολόκληρη η Ευρώπη” τόνισε. Κατηγόρησε την Άγκυρα ότι συνεχίζει και εργαλοποιεί τους παράτυπους μετανάστες.
… Στην Ουκρανία…. ανησυχία για την Ζαπορίζια- Η Μόσχα απέρριψε ως απαράδεκτη την πρόταση του γ.γ του ΟΗΕ για αποστρατικοποίηση στον πυρηνικό σταθμό. Ρωσία και Ουκρανία αλληλοκατηγορούνται ότι ετοιμάζεται προβοκάτσια.
… Νέα λαβράκια από την ΑΑΔΕ. 14 επιχειρήσεις εστίασης έκρυψαν εισόδημα 5 εκατ. ευρώ. Δεν έκοβαν αποδείξεις. Δύο στη Θεσσαλονίκη. Ένα αναψυκτήριο που απέκρυψε έσοδα 270.000€ και ένα μαγειρείο που απέκρυψε 166.000€.
… Χάος στη Σιθωνία μετά το τριήμερο Φεστιβάλ Ηλεκτρονικής Μουσικής στην Ακτή Αζάπικο στη Χαλκιδική, το οποίο ολοκληρώθηκε στις 16 Αυγούστου.
Σκουπίδια και βρομιά παντού. Άφησαν ακόμα και κατασκευές από την εξέδρα και το μπαρ. Έκλεψαν νερό από το δημοτικό δίκτυο, όπως δήλωσε στο ΡΘ ο Αβραάμ Σαλπικτίδης δημοτικός σύμβουλος του Δήμου.
Ούτε καν ρωτήθηκε ο δήμος για την εκδήλωση. Η άδεια δόθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ. Άφαντοι οι διοργανωτές.
Comments are closed.