Την ακλόνητη στήριξη της Ελλάδας στην εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία της Ουκρανίας επανέλαβε εκ νέου ο Νίκος Δένδιας κατά τη συνάντησή του με τον Ουκρανό ομόλογό του στο Κίεβο.
«Είμαι εδώ για να εκφράσω την αλληλεγγύη της Ελλάδας στον δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας» το μήνυμα Δένδια
Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους ήχησαν οι σειρήνες και οδηγήθηκαν σε ασφαλές καταφύγιο.
Την επιβολή στρατιωτικού νόμου και την απαγόρευση κυκλοφορίας στις προσαρτημένες περιοχές Ντονέτσκ, Λουγκάνσκ, Ζαπορίζια και Χερσώνα ανακοίνωσε ο Πούτιν.
Με έκτακτο διάταγμα η κεντρική και νότια ομοσπονδιακή Ρωσία βρίσκονται σε κατάσταση υψίστης ετοιμότητας.
«Συνεχίζουμε με την απελευθέρωση και την ανακατάληψη των περιοχών μας» το μήνυμα του συμβούλου του Ουκρανού προέδρου.
Στην αυριανή Σύνοδο των Ευρωπαίων ηγετών το μείζων ζήτημα του φυσικού αερίου.
Πρώτα ο μηχανισμός διόρθωσης της αγοράς και μετά το πλαφόν το μήνυμα της προέδρου της Κομισιόν.
Αύριο οι πάροχοι θα ανακοινώσουν τις τιμές για τους λογαριασμούς ρεύματος μηνός Νοεμβρίου.
Οι λογαριασμοί ρεύματος Νοεμβρίου αναμένεται να είναι σημαντικά μειωμένοι έως και 20% σε σχέση με αυτούς του τρέχοντος μήνός.
Την εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας Ελλάδας – Αζερμπαϊτζάν στον τομέα του φυσικού αερίου συζήτησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με τον ομόλογό του από το Αζερμπαϊτζάν.
Ο αγωγός TAP καλύπτει το 20% των αναγκών της Ελλάδας, με αέριο από το Αζερμπαϊτζάν, δήλωσε ο Κώστας Σκρέκας.
Τον πρώτο σταθμό μεταφόρτωσης LNG στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, στις εγκαταστάσεις της Ρεβυθούσας, εγκαινίασε σήμερα ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
“Η ελληνική ναυτιλία ελέγχει αυτή τη στιγμή το 25% σε παγκόσμιο επίπεδο των LNG” δήλωσε ο Γιάννης Πλακιωτάκης.
Ο Tούρκος πρόεδρος επανέλαβε σήμερα ότι συμφώνησε με τον ρώσο ομόλογό του να δημιουργήσουν ένα κόμβο φυσικού αερίου στην Τουρκία.
Η Ευρώπη μπορεί να παίρνει το αέριό της από την Τουρκία δήλωσε σε ομιλία του προς τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του.
Ο Ερντογάν αναφέρθηκε και στον αμυντικό προϋπολογισμό της Τουρκίας τονίζοντας ότι αυξάνεται κατά 100 δισ. λίρες λόγω απειλών.
Παράλληλα συνεχίζεται καθημερινά η τουρκική προκλητικότητα αυτή τη φορά με φόντο την χθεσινή εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα.
«Όλη η Ελλάδα είναι εντός της εμβέλειας του πυραύλου μας» γράφει η εφημερίδα Turkiye.
Στη δημοσιότητα και χάρτης με τα σημεία που θα μπορούσε να «χτυπήσει».
Σαφές μήνυμα Νίκου Δένδια από το Κίεβο αναφερόμενος στη Τουρκία.
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, επισκέφθηκε σήμερα τη Σαμοθράκη με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις των 110 χρόνων από την απελευθέρωσή του.
Μεταξύ άλλων δήλωσε
Στο 9,9% ο ετήσιος πληθωρισμός στην ευρωζώνη το Σεπτέμβριο σύμφωνα με τη Eurostat.
Στην Ελλάδα, διαμορφώθηκε στο 12,1% τον Σεπτέμβρι, από 11,2% τον Αύγουστο.
“Αδιανόητο το γεγονός ότι μέχρι τώρα δεν έχουν μειωθεί ΦΠΑ και Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης δήλωσε ο Αλέξης Τσιπρας μετά τη συνάντησή του με την Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος
“Με ευθύνη της κυβέρνησης κάποιοι θησαυρίζουν”
“Ο κ. Τσίπρας συνεχίζει να πολιτεύεται τάζοντας εύκολες λύσεις σε δύσκολα προβλήματα” απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Ντόμινο εξελίξεων στην υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό.
Σύμφωνα με τα ψηφιακά δείγματα ένας νεαρός αστυνομικός της ΓΑΔΑ ανάμεσα στους άντρες που συνομιλούσαν με τη 12χρονη μαθήτρια.
Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά τις απολογίες τους στην ανακρίτρια, οι δυο από τους τρεις που συνελήφθησαν με εντάλματα τα προηγούμενα 24ωρα.
Πρόκειται για τους δύο πελάτες του Μίχου οι οποίοι πλήρωσαν για να συναντήσουν και να κακοποιήσουν σεξουαλικά την 12χρονη.
Ο 33χρονος συνελήφθη την Παρασκευή και ο 34χρονος συνελήφθη την Κυριακή.
Εντός των επόμενων ημερών το Δικαστικό Συμβούλιο θα αποφασίσει για τον 36χρονο διοικητικό υπάλληλο στο νοσοκομείο Μεταξά, καθώς σήμερα υπήρξε διαφωνία μεταξύ ανακρίτριας και εισαγγελέα.
Comments are closed.