Ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία απέστειλε ο πρωθυπουργός παραμονή της 28ης Οκτωβρίου από το Καλπάκι Ιωαννίνων.
Το ΟΧΙ φτάνει και στους γείτονες μας το οποίο είναι ΝΑΙ στον διάλογο και στην συνεργασία μαζί τους
“Κανείς δε πιστεύει ότι η Τουρκία κινδυνεύει από τα ελληνικά νησιά”
Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο Περιφερειάρχης της Ηπείρου και βουλευτές του Νομού.
Τη κοινή βούληση για ενίσχυση των διμερών σχέσεων επιβεβαίωσαν σήμερα Μητσοτάκης και Σολτς
Πρωταγωνίστησαν μεταξύ άλλων ελληνοτουρκικά, ουκρανικό και ενεργειακά.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Γερμανό Καγκελάριο για την επιθετική ρητορική και την προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας
Για «σκανδαλώδεις δηλώσεις» έκαναν λόγο τα τουρκικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης
Ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «η Ελλάδα παίζει με τη φωτιά».
Με τον πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη, συναντήθηκε σήμερα ο Νότης Μηταράκης
Στο επίκεντρο βρέθηκαν οι τουρκικές προκλήσεις
«Η Τουρκία πρέπει να αποφεύγει περιστατικά, όπως το πρόσφατο με τους 92 μετανάστες, που βρέθηκαν γυμνοί από την Frontex και τις Ελληνικές Αρχές» δήλωσε ο Υπουργός Μετανάστευσης.
Σολτς και Μητσοτάκης συζήτησαν για τον πόλεμο στην Ουκρανία και την ανάγκη συντονισμού ενεργειών σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την στήριξή της.
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις υποδομές που αναπτύσσει η Ελλάδα, μετατρέποντάς την σε κρίσιμο κόμβο για την ενεργειακή ασφάλεια της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, αλλά και σε υπόδειγμα περιφερειακής συνεργασίας.
Νέα αναφορά στο θέμα της ενεργειακής συνεργασίας στην Ανατολική Μεσόγειο δια στόματος Μπάιντεν.
“Η ενέργεια, ιδιαιτέρως στην Ανατολική Μεσόγειο, δεν πρέπει να είναι αιτία σύγκρουσης, αλλά εργαλείο συνεργασίας, σταθερότητας, ασφάλειας και ευημερίας”
Αφορμή στάθηκε η επίσημη ολοκλήρωση της συμφωνίας μεταξύ Ισραήλ Λιβάνου
Ισραήλ και Λίβανος υπέγραψαν σήμερα τη συμφωνία – ορόσημο για τον καθορισμό των θαλασσίων συνόρων τους.
Ανοιχτός είναι πλέον ο δρόμος για την αναζήτηση και την εξόρυξη υδρογονανθράκων.
Ξεπάγωσαν έπειτα από μία δεκαετία οι σχέσεις Ισραήλ και Τουρκίας
Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, υποδέχτηκε στην Άγκυρα τον Ισραηλινό ομόλογό του.
“Η βελτίωση των σχέσεων και της συνεργασίας μας με το Ισραήλ, ειδικά σε τομείς όπως η άμυνα, η ασφάλεια και η ενέργεια, θα οδηγήσει σε σημαντικές εξελίξεις για την περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα” το μήνυμα Ακάρ.
Νέα επίθεση εναντίον της Δύσης εξαπέλυσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν
«Η Δύση παίζει ένα επικίνδυνο, βρώμικο και αιματηρό παιχνίδι»
«Τροφοδοτεί τον πόλεμο στην Ουκρανία»
Σε νέα αύξηση των επιτοκίων της κατά 75 μονάδες βάσης προχώρησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Πρόκειται για την τρίτη συνεχόμενη αύξηση, με αποτέλεσμα το βασικό της επιτόκιο να διαμορφώνεται πλέον στο 2% υψηλότερο εδώ και μια δεκαετία.
Ανακοινώθηκε το ύψος της επιδότησης σε ρεύμα και φυσικό αέριο για το μήνα Νοέμβριο.
Από 48 έως 60% φθάνει το όφελος των καταναλωτών
Ο Κώστας Σκρέκας απηύθυνε έκκληση για εξοικονόμηση ενέργειας τις ώρες αιχμής, 6 με 9 το βράδυ.
Εντός των επόμενων ωρών αναμένεται να εκδοθεί η υπουργική απόφαση για το «καλάθι του νοικοκυριού» προς εφαρμογή της τροπολογίας που ψηφίστηκε από τη Βουλή.
Αναλυτικά στο rthess.gr
Νέες εξελίξεις στην υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης από τον Κολωνό.
Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΛΑΣ τα στοιχεία του 33χρονου ιδιωτικού υπαλλήλου, του 34χρονου επιχειρηματία και του 36χρονου υπαλλήλου του νοσοκομείου «Μεταξά».
Εν αναμονή και νέων συλλήψεων τις επόμενες ημέρες.
Βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις είναι η αιτία θανάτου του 41 ετών άνδρα, που βρέθηκε νεκρός από τη μητέρα του.
Το συμβάν έγινε χθες στο διαμερίσμα τους στην οδό Ομήρου στη Μενεμένη.
Φρουρούμενος στο Παπανικολάου οπου νοσηλευεται διασωληνωμένος παραμένει ο πατέρας και βασικός υποπτος για τη δολοφονια του γιου του.
Στο πένθος έχει βυθιστεί ο Βόλος, μετά τον αιφνίδιο θάνατο ενός μικρού παιδιού μόλις 1,5 έτους.
Σύμφωνα με τους γιατρούς ο θάνατός του επήλθε από σηψαιμία που του προκάλεσε πολυοργανική ανεπάρκεια.
Comments are closed.