… Αδιάκοπο το σφυροκόπημα στην Ουκρανία. Πυραυλική επίθεση το πρωί στα ΒΔ του Κιέβου μετέδωσε η ΕΡΤ.
Όλη τη νύχτα ηχούσαν οι σειρήνες. Εκρήξεις ακούστηκαν και το βράδυ στα προάστια. Στην πόλη έχει απαγορευθεί από χθες η κυκλοφορία η οποία ισχύει μέχρι αύριο το πρωί.
Σφίγγει ο κλοιός στην Οδησσό. Άρχισαν να βομβαρδίζουν τις ακτές από τα πλοία, δήλωσε αξιωματούχος. Τοπικές αρχές έλεγαν ότι έγινε ρίψη 90 τουλάχιστον οβίδων. Δορυφορικές εικόνες έδειξαν 14 πλοία του ρωσικού στόλου να πλέουν προς την πόλη. «Δεν μπορούμε πια να εγγυηθούμε την ασφάλεια κανενός», ανέφερε ο δήμαρχος.
Ερείπια το Χάρκοβο από τις επιθέσεις. Τουλάχιστον 600 κτίρια έχουν καταστραφεί, όπως ανέφερε ο δήμαρχος
Στη Μαριούπολη σύμφωνα με τον Δημαρχο οι ρωσικές δυνάμεις κρατούν ως ομήρους ασθενείς και ιατρικό προσωπικό ενός νοσοκομείου, περίπου 400 άτομα. Καταγγελίες ότι αναγκάζουν τους κατοίκους σε κοντινά κτίρια να βγουν από τα σπίτια τους και να μεταβούν στο νοσοκομείο.
Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη είναι και η μεγάλη επιχείρηση απεγκλωβισμού του Έλληνα πρόξενου Μανώλη Ανδρουλάκη, ο οποίος βρίσκεται καθ’ οδόν προς τη Ζαπορίζια.
… Σήμερα θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών. Για μια πολύ δύσκολη και ρευστή διαδικασία έκανε λόγο ο Ουκρανός διαπραγματευτής μετά τις χθεσινές συζητήσεις.
“Η Ουκρανία δεν δείχνει σοβαρή στάση προς την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτών λύσεων” διαμήνυσε ο Πουτιν στον Σαρλ Μισέλ. Ρόλο διαμεσολαβητή λαμβάνει η Τουρκία. Στη Μόσχα μεταβαίνει σήμερα ο Τούρκος ΥΠΕΞ και αύριο στο Κίεβο.
… Τηλεφωνική επικοινωνία του Αμερικανού ΥΠΕΞ με τον Ουκρανό ομόλογό του. Στο επίκεντρο οι αμυντικές ανάγκες της Ουκρανίας. Ο Τζο Μπάιντεν αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, αξίας 800 εκατ. δολαρίων. Στη Μόσχα σήμερα ο Τσαβούσογλου
… Σήμερα η σύνοδος των υπουργών άμυνας των χωρών μελών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. Πληροφορίες για συάντηση του Έλληνα υπουργός με τον Τούρκο με πρωτοβουλία της Άγκυρας. Στο επίκεντρο θα βρεθούν τα μέτρας οικοδόμησης εμπιστούσνης.
… Νέα υποχώρηση χθες του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές. Το Brent έπεσε κάτω από τα 100 δολάρια το βαρέλι, μέχρι στα 95,95 δολάρια το βαρέλι, υποχωρώντας κατά 6,85%.
Μέχρι αύριο οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τη στήριξη των καταναλωτών. Έκπτωση στην τιμή της αντλίας με βάση εισοδηματικά κριτήρια προανήγγειλε η κυβέρνηση. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν απέκλεισε να τεθεί εισοδηματικό όριο 25.000-30.000 ευρώ ετησίως.
… «Όχι» στη λήψη οριζόντιων μέτρων για τα καύσιμα, λέει το γραφείο προϋπολογισμού της βουλής, διότι, όπως τονίζει θα ευνοούνταν άνθρωποι που δεν το έχουν ανάγκη.
Ζητά να δοθεί βάρος στα μέτρα στήριξης για ρεύμα, το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο θέρμανσης και μετά για τα καύσιμα.
… Στο μέτωπο της πανδημίας. Δεκάδες χιλιάδες τα κρούσματα καθημερινά στη χώρα μας. Χθες μετρήσαμε άλλα 26.536. 50 οι θάνατοι σε ένα 24ωρο. Το 70% των κρουσμάτων είναι της Όμικρον2, σύμφωνα με τον καθηγητή Νίκο Τζανάκη.
Έξαρση στην Ευρώπη. Πάνω από 116.000 κρούσματα χθες στη Γαλλία. Περίπου 200.000 στη Γερμανία. Και στην Κίνα καταγράφεται απότομη αύξηση των κρουσμάτων. Δύο επαρχίες με πληθυσμό συνολικά 36 εκατ. ανθρώπων έχουν τεθεί σε καραντίνα.
Την ίδια ώρα η Ιταλία αψηφά τον κορωνοϊό. Στο 100% η πληρότητα του ματς με τα Σκόπια για τα προημιτελικά του Μουντιάλ.
… Πορτοκαλί έβαψε χθες τον ουρανό της Ισπανίας αφρικανική σκόνη. Το φαινόμενο φαίνεται να φτάνει εξασθενημένο στη χώρα μας προς το τέλος της εβδομάδας κυρίως στην Κρήτη και τα Επτάνησα.
… Στις ΗΠΑ…. η Γερουσία ψήφισε χθες ομόφωνα να καταργηθεί οριστικά η χειμερινή ώρα στη χώρα.
Για να τεθεί όμως σε εφαρμογή θα πρέπει να εγκριθεί από τη Βουλή και να επικυρωθεί από τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, που έχει το δικαίωμα να ασκήσει βέτο. Ο πρόεδρος δεν έχει ακόμη πάρει θέση στο θέμα αυτό.
Η Ε.Ε είχε προτείνει τον Σεπτέμβριο του 2018 να καταργηθεί η χειμερινή ώρα το 2019. Το μέτρο αναβλήθηκε για το 2021 αλλά λόγω της πανδημίας παρέμεινε σε εκκρεμότητα.
… Ξεκινούν τα γυρίσματα της νέας ταινίας «TheBricklayer», στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Μέχρι αύριο το απόγευμα δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία στις οδούς Κατούνη, Αγίου Μηνά, Εδέσσης και Ολυμπίου Διαμαντή.
Comments are closed.