Όταν η διαμαρτυρία εκφράζεται μέσω της τέχνης!
Τα προβλήματα πολλά, αλλά το πείσμα των μαθητών να διεκδικούν τα αυτονόητα τους οδηγεί σε καλλιτεχνικές – ειρηνικές δράσεις προκειμένου να επικοινωνήσουν τις δυσκολίες τους!
Λίγα λόγια για το Καλλιτεχνικό Σχολείο Θεσσαλονίκης από τους μαθητές :
Το Καλλιτεχνικό Σχολείο Θεσσαλονίκης ιδρύθηκε το 2007.Πρόκειται για ένα σχολείο με 3 διαφορετικές καλλιτεχνικές κατευθύνσεις: Εικαστικά , Χορός και Θέατρο .Για να εισαχθεί ένας μαθητής στο σχολείο πρέπει να περάσει από εισαγωγικές ή κατατακτήριες εξετάσεις.Οι σπουδές συνεχίζονται κανονικά στο Λύκειο .Το σύνολο των μαθητών ανέρχεται περίπου στα 250 παιδιά.
Το Καλλιτεχνικό από την ίδρυση του αντιμετωπίζει διάφορα προβλήματα.Αρχικά το πολυσυζητημένο κτιριακό θέμα .Το Γυμνάσιο στεγάζεται στο τρίτο λύκειο Αμπελοκήπων ενώ το Λύκειο έχει κοινή αυλή με το 1ο Γυμνάσιο Γυμνάσιο Μενεμένης.
Ενώ λοιπόν υπάρχει κοινό 15 μελές και κοινοί καθηγητές αναγκάζονται να κάνουν διαδρομές προκειμένου να ανταποκριθούν στο σχολικό πρόγραμμα .Οι καθηγητές των καλλιτεχνικών μαθημάτων είναι ωρομίσθιοι καθώς δεν υπάρχουν μόνιμοι διορισμοί.Οι καθηγητές Χορού και Κινηματογράφου διορίζονται μετά τον Δεκέμβριο. Σε αρκετές των περιπτώσεων φτάνουν και τα μέσα Φεβρουαρίου.
Οι αίθουσες δεν τηρούν τις προϋποθέσεις , όπως επίσης δεν υπάρχει ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός για θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις αλλά και για τα εικαστικά .
Να τονιστεί το γεγονός ότι στο πλευρό των παιδιών – τόσο στο Καλλιτεχνικό όσο και στο Μουσικό σχολείο – στέκονται και οι καθηγητές αλλά και οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων.
Comments are closed.