Οι τιμές των χταποδιών για παράδειγμα κυμαίνονται στα 16-22 ευρώ, ανάλογα το μέγεθος, μια αύξηση των 4 ευρώ.
Οι γαρίδες εισαγωγής είναι στα 10-12 ευρώ ενώ οι ελληνικές άνω των 40 ευρώ, αύξηση 3-4 ευρώ σε σχέση με το 2021.
Τα θράψαλα έχουν την πιο μικρή αύξηση, αυτή του ενός ευρώ σε σχέση με πέρυσι, ενώ η τιμή τους θα κυμανθεί στα 7-8 ευρώ.
Σε ό,τι αφορά τα μύδια, αυτά είναι που η τιμή τους αυξήθηκε ραγδαία, λόγω και των προβλημάτων που προκάλεσε ο καύσωνας του καλοκαιριού. Κυμαίνονται στα 7 ευρώ το μικρό σακουλάκι.
Αύξηση και στους χαλβάδες
Ο “βασιλιάς” της Καθαράς Δευτέρας είναι ο χαλβάς, η τιμή του οποίου δε γλύτωσε τις ανατιμήσεις.
Αυξήθηκε τουλάχιστον κατά 5-7%, με την τιμή του να ξεκινάει από τα 3,50 σχεδόν ευρώ.
Ούτε η ελιά “γλύτωσε” τις αυξήσεις, είδε άνοδο της τάξεως του 20-25%.
Ραγδαία ωστόσο είναι η αύξηση των φρούτων και λαχανικών, με το ποσοστό να αγγίζει μέχρι και το 100%!
Ακόμα, μικρή αύξηση παρατηρείται και στην αγορά των αλοιφών, κλασικών εδεσμάτων της Καθαράς Δευτέρας. Σύμφωνα με επαγγελματίες σε καταστήματα delicatessen, οι τιμές αυτών των εδεσμάτων παρατηρούνται αυξημένες από 0,30 έως 0,50 σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές
Από την άλλη, η τιμή της λαγάνας θα κυμανθεί στα 2-2,50 ευρώ ανάλογα με το κοστολόγιο της κάθε επιχείρησης.
Ακούστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στην “Εφαρμογή Θεσσαλονίκη”
Comments are closed.