RThess Logo
Στείλτε τα μηνύματα σας live, πάρτε μέρος στη συζήτηση.
NOW ON AIR
Θέμα συζήτησης :
Προσοχή σε απατηλό email από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας

Comments are closed.

Αρχική / ΕΛΛΑΔΑ / Προσοχή σε απατηλό email από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας

ΕΛΛΑΔΑ

02/11/202309:35

Προσοχή σε απατηλό email από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας

Μη το ανοίξετε

Προσοχή σε απατηλό email από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας

Γράφει ThessNews-DESK

Συνεχίζονται οι προσπάθειες των επιτήδειων να εξαπατήσουν ανυποψίαστους πολίτες με νέο διακινούμενο ψευδεπίγραφο – απατηλό email με τη χρήση στοιχείων του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Λάζαρου Μαυρόπουλου.

Συγκεκριμένα, οι δράστες χρησιμοποιώντας τα στοιχεία αυτά σε επιστολή δήθεν αρμόδιων ελεγκτικών αρχών, προσπαθούν να εξαπατήσουν πολίτες – χρήστες του διαδικτύου, με το πρόσχημα ότι ο αποδέκτης τους εμπλέκεται σε υπόθεση πορνογραφίας και άλλων αδικημάτων.

Μάλιστα, χρησιμοποιώντας λογότυπα της Ελληνικής Δημοκρατίας, του Υπουργείου Δικαιοσύνης, του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, της Ελληνικής Αστυνομίας, της Interpol κ.λπ. και δήθεν υπογραφή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, επιχειρούν να προσδώσουν «αληθοφάνεια» στη σχετική επιστολή και να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι προέρχεται από την Ελληνική Αστυνομία.

Στο πλαίσιο αυτό ανακοινώνεται ότι, το παρακάτω κείμενο – μήνυμα που διακινείται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email), ως δήθεν επιστολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Λάζαρου Μαυρόπουλου, η οποία φέρει το ονοματεπώνυμό του, καθώς και ψευδή υπογραφή και σφραγίδα με επιγραφή «Γενικός Διευθυντής της Ελληνικής Αστυνομίας και Επικεφαλής του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών» είναι καταφανώς ψευδεπίγραφο και απατηλό και αποστέλλεται από δράστες που επιχειρούν προφανώς να εξαπατήσουν – παραπλανήσουν τους πολίτες και ακολούθως να αποκομίσουν παράνομο οικονομικό όφελος.

Παρακαλούνται οι πολίτες να μην ανταποκρίνονται και να διαγράφουν το συγκεκριμένο μήνυμα, καθώς και «να μην ανοίγουν» τα συνημμένα αρχεία για αποφυγή προσβολής από κακόβουλο λογισμικό.

Υπενθυμίζεται ότι, περισσότερες συμβουλές για την αποφυγή εξαπάτησης πολιτών υπάρχουν αναρτημένες στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.astynomia.gr), στην ενότητα «Οδηγός του πολίτη/Χρήσιμες συμβουλές», ενώ επιπλέον πληροφορίες και συμβουλές για περιστατικά ηλεκτρονικών απατών υπάρχουν στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος www.cyberalert.gr.

 

Για την πληρέστερη ενημέρωση των πολιτών, παρατίθεται εικόνα της απατηλής επιστολή:

 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ThessNews-DESK

/ Δείτε ακόμα

ΕΛΛΑΔΑ

9.12.202409:39

  Χιλιάδες πολίτες εξυπηρετούνται καθημερινά από Μετρό Θεσσαλονίκης, το οποίο ήρθε για να διευκολύνει τη ζωή των κατοίκων της πόλης. Το Σαββατοκύριακο, πολίτες όλων των ηλικιών επέλεξαν το μετρό για την ταχύτερη μετακίνηση στους προορισμούς τους. Όπως αποτυπώθηκε, η λειτουργία

ΕΛΛΑΔΑ

9.12.202409:21

  Χωρίς νερό έχουν μείνει οι καταναλωτές που διαμένουν σε περιοχή του Πανοράματος.   Σύμφωνα με την ΕΥΑΘ, η υδροδότηση έχει διακοπεί στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου και σε όλες τις παρακείμενες οδούς. Η βλάβη θα έχει αποκατασταθεί μέχρι τις 12

ΕΛΛΑΔΑ

9.12.202409:16

  Μια 64χρονη συνελήφθη χθες το μεσημέρι στη Χαριλάου, καθώς σε βάρος εκκρεμούσε απόφαση με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 6 ετών για φοροδιαφυγή.   Είχε καταδικαστεί σε 15ετής κάθειρξη αλλά κυκλοφορούσε ελεύθερος  Χειροπέδες σε 32χρονο Αλβανό πέρασαν χθες

ΕΛΛΑΔΑ

9.12.202408:57

  Εκτός λειτουργίας έχουν τεθεί τα ασανσέρ στους σταθμούς Αγίας Σοφίας και Πανεπιστήμιο, όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα του Μετρό Θεσσαλονίκης. Παραμένει άγνωστο πότε θα αποκατασταθεί το πρόβλημα.  

ΕΛΛΑΔΑ

9.12.202408:15

  Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός μετά το δεύτερο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την πρόβλεψη του διευθυντή της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Θοδωρή Κολυδά.   Μέσω ανάρτησης στο Twitter, τόνισε πως στη χώρα μας θα έρθει από την Κεντρική Μεσόγειο,

ΕΛΛΑΔΑ

9.12.202408:02

  Ακόμη πιο θερμό από τη χρονιά-ρεκόρ 2023: δεν υπάρχει πλέον αμφιβολία ότι το 2024 θα είναι το θερμότερο έτος που έχει μετρηθεί ποτέ και το πρώτο κατά το οποίο θα ξεπεραστεί το όριο του 1,5° Κελσίου ως προς την

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή