Την περιπέτεια που έζησε στη Συρία στη χριστιανική πόλη Σκελέμπια, περιέγραψε, στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο Σάββας Καλεντερίδης υπογραμμίζοντας, ότι οι βομβιστικές επιθέσεις στην περιοχή είναι μια καθημερινότητα. “Έίχε σημασία που έγινε στην ημέρα των θυρανοιξίων. “Πήγαμε στο Πατριαρχείο μας δέχτηκε ο αναπληρωτής του Πατριάρχη και στη συνέχεια, πήγαμε στην πόλη για την εκδήλωση”.
Περιγράφοντας την κατάσταση στην περιοχή, ανέφερε ότι η βόμβα έπεσε μόλις πήρε το λόγο ένας μουσουλμάνος 15 μέτρα αριστερά και μια πέτρα που εκτοξεύτηκε σκότωσε ένα παιδί το σωματο φύλακα του οπλαρχηγού της περιοχής.
Ο κ Καλεντερίδης αναφέρθηκε στους 45.000 ορθόδοξους Αραβόφωνους που ζουν στην περιοχή.
Είμασταν σε μια πόλη που ζουν 45.000 ορθόδοξοι αραβόφωνοι.
Ο κ Καλεντερίδης ανέλυσε τις Τουρκοσυριακές σχέσεις και την κατάσταση που επικρατεί πλέον στην πρωτευπυσα της χώρας ενώ υπογράμμισε ότι η Δαμασκός επιθυμεί να φύγουν όλες οι ξένες δυνάμεις από τη χώρα και τόνισε ότι βούληση είναι να ψηφιστεί νέο σύνταγμα που θα παραχωρείτε αυτονομία στους Κούρδους της περιοχής.
Comments are closed.