Δύσκολο να υπάρξει ένα τετ α τετ των δύο ηγετών. Δύσκολο και το να απευθυνθεί ο πρωθυπουργός απευθείας στον Τούρκο πρόεδρο καθώς οι διοργανωτές έχουν βάλει σε διαφορετικό θεματικό τραπέζι τον Ερντογάν.
Ο Τούρκος πρόεδρος θα συμμετέχει στο θεματικό τραπέζι για την ασφάλεια, έχοντας απέναντι του Γάλλο ομόλογό του και ηγέτες άλλων χωρών.
Ο κ. Μητσοτάκης πάντως θα μιλήσει αναλυτικά για το κρεσέντο προκλήσεων και επιθετικών δηλώσεων της τουρκικής πλευράς στην Σύνοδο Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών που θα ξεκινήσει αύριο το πρωί.
Μετά τη στήριξη ΗΠΑ και Ε.Ε ΚΑΙ η Γερμανία δήλωσε χθες ξεκάθαρα ότι η κυριαρχία των ελληνικών νησιών δεν τελεί υπό αμφισβήτηση.
“Η Ελλάδα είναι έτοιμη να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα, με όλα τα νόμιμα μέσα” τόνισε ο Ν. Δένδιας απαντώστας στο χθεσινό νέο τουρκικό ανθελληνικό παραλήρημα, με πολεμικές ιαχές από τον Χουλουσί Ακάρ.
Χαρακτήρισε ορόσημο την κρίση στα Ίμια. “Είμαστε αποφασισμένοι, Ναυτικό και Αεροπορία έχουν λάβει σαφείς οδηγίες” δήλωσε ο Τούρκος υπ. Άμυνας.
Είχε προηγηθεί ο Τούρκος πρόεδρος με κατηγορίες εναντίον της Ελλάδας για το μεταναστευτικό.
Comments are closed.