Κατατέθηκε στη βουλή η διάταξη για τις “fast track” συντάξεις. Ο ΕΦΚΑ εντός τριών μηνών από την κατάθεση της αίτησης θα πρέπει να εκδίδει κύρια σύνταξη με όσα στοιχεία έχει και μετά θα γίνεται ο έλεγχος.
Η επικουρική επίσης θα εκδίδεται σε τρεις μήνες από την ημέρα απονομής της κύριας σύνταξης. Αντίστοιχα η απόφαση για χορήγηση εφάπαξ θα εκδίδεται εντός έξι μηνών από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.
Ο έλεγχος θα γίνεται εντός τριών ετών από την ημέρα απόδοσης της σύνταξης. Σε περίπτωση λαθών στο ιστορικό η σύνταξη θα αυξομειώνεται αναλόγως ή θα ανακαλείται. Αν ο έλεγχος γίνει μετά την πάροδο των τριών ετών και διαπιστωθεί ότι ο αιτών δεν δικαιούται σύνταξη, η επιστροφή των χρημάτων θα αφορά μόνο τα ποσά των τελευταίων τριών ετών.
Comments are closed.