Σάλος έχει προκληθεί από τα χρέη εκατομμυρίων που άφησε επιχειρηματίας στο Ζαγκλιβέρι όταν έκλεισε ξαφνικά την επιχείρησή του τον περασμένο Νοέμβριο αφήνοντας απλήρωτους παραγωγούς και προμηθευτές της Θεσσαλονίκης, των Σερρών, διαφόρων περιοχών της Θεσσαλίας αλλά και τον ίδιο τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Βασιλικών.
Αναφορά προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσαν νωρίτερα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Αραχωβίτης, Θεοδώρα Αυγέρη και Σωκράτης Φάμελλος.
Στην αναφορά τους μεταξύ άλλων τονίζεται ότι :
«Μεγάλη επιχείρηση ζωοτροφών και δημητριακών με έδρα το Ζαγκλιβέρι του δήμου Λαγκαδά έβαλε ξαφνικά λουκέτο. Μέρος του προβλήματος καλείται να διαχειριστεί και ο ίδιος ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βασιλικών καθώς σε αυτόν καταλήγει μεγάλο μέρος των ακάλυπτων επιταγών για την αγορά σπόρων και λιπασμάτων από τους παραγωγούς και που αντίστοιχα έχουν μεταβιβασθεί σε προμηθευτές του, όπως και στο Σωματείο Ακτημόνων Καλλιεργητών Βασιλικών (μέλη του καλλιεργούν 1.600 στρέμματα στην περιοχή της Αγίας Αναστασίας). Εχει προκληθεί ανεπανόρθωτη οικονομική ζημιά σε παραγωγούς και προμηθευτές της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι παραγωγοί δημητριακών του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βασιλικών έχουν δώσει το σύνολο της παραγωγής τους σε κριθάρι στον εν λόγω επιχειρηματία, καταλήγοντας να έχουν μόνον ακάλυπτες επιταγές και ανεξόφλητα τιμολόγια».
Comments are closed.