RThess Logo
Στείλτε τα μηνύματα σας live, πάρτε μέρος στη συζήτηση.
NOW ON AIR
Θέμα συζήτησης :
Τα συνθήματα και οι αγωνίες των Αγροτών (VIDEO)

Comments are closed.

Αρχική / ΕΛΛΑΔΑ / Τα συνθήματα και οι αγωνίες των Αγροτών (VIDEO)

ΕΛΛΑΔΑ

21/02/202411:17

Τα συνθήματα και οι αγωνίες των Αγροτών (VIDEO)

Η επόμενη ημέρα του μεγαλειώδους αγροτικού συλλαλητηρίου στην Βουλή βρίσκει τους Αγρότες με ανάμεικτα συναισθήματα

Τα συνθήματα  και οι αγωνίες των Αγροτών (VIDEO)

Γράφει ThessNews-DESK

Αυτό της  αισιοδοξίας που κυριαρχεί μετά  από την ενότητα των μελών τους την μαζικότητα της  συγκέντρωσης  της Αθήνας και την αποδοχή του κόσμου στην πρωτεύουσα και αυτό της απογοήτευσης από τις «μηδαμινές παροχές» όπως λένε από την Κυβέρνηση.

Συγκινημένοι οι Αγροτες από την υποδοχή των Αθηναίων εξέφραζαν τις ευχαριστίες τους σε κάθε ευκαιρία. «Ευχαριστούμε τους πολίτες της Αθήνας που μας υποδέχτηκαν με κατανόηση και άκουσαν την αγωνία μας» τόνισε στο Ραδιο Θεσσαλονίκη ο Γιώργος Δουμπιωτης από την Αταλάντη.

Μαζι με τους πολίτες, θερμή υποδοχή επεφύλαξαν στους Αγροτες και οι επαγγελματίες. Ταξιτζήδες στη Λεωφόρο Αθηνών  σήκωσαν πανό κατά την διέλευση των τρακτέρ από  μπροστά τους στο δρομολόγιο της επιστροφής τους.

 

Οι Αγροτες θα φτάσουν σε Βοιωτία και Θεσσαλία τη νύχτα  και θα πάνε κατευθείαν  στα μπλόκα για να άρχισε η συζήτηση με τους Αγροτες που δεν συμμετείχαν στο συλλαλητήριο της Αθήνας. Τα αποτελέσματα των διαβουλεύσεων  θα σημάνουν  και την επόμενη ημέρα των κινητοποιήσεων τους.

Από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη οι Αγρότες δείχνουν ότι επιθυμούν την συνέχιση του αγώνα τους παρά τις απόλυτες θέσεις της κυβέρνησης για αδυναμία παροχής επιπλέον ενισχύσεων ειδικά στο πετρέλαιο. 

«Τα 110 ευρώ σε κάθε αγρότη ως ενίσχυση από την επιστροφή φόρου κατανάλωσης είναι ψίχουλα μπροστά στις ανάγκες μας» τόνισε ο Λουκάς Αποστόλου απο την Βοιωτία.

0 28χρονος Βασίλειος Παπαχρήστος ένας από τους Αγροτες της Κρήτης που έφτασε στην Αθήνα για να διαδηλώσει διεκδικώντας την επιβίωση του. Οικογενειάρχης ο ίδιος με δυο παιδιά δηλώνει ότι δεν μπορεί να μεγαλώσει τα παιδιά του ούτε να ζήσει την οικογένεια του.

«Δεν είδαμε κανέναν αρμόδιο να βγαίνει από την Βουλή και να μας μιλά για ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα του επαγγέλματος μας. Είμαστε σε απόγνωση δεν ξέρουμε τι να κάνουμε » τονίζει.

 

Ο Γιάννης Κουκούτσης από τον Πλατύκαμπο Λάρισας έφτασε με το τρακτέρ του στο Σύνταγμα μετά από 14 ώρες. «Ο πάτος του δικού μας βαρελιού έχει χαθεί και πρέπει να βρεθεί λύση για να συνεχίσουμε να επιβιώνουμε».

Το επόμενο διάστημα Αγρότες  θα χρειαστεί να επιστρέψουν στα  χωράφια τους  για να σπείρουν  όσπρια ωστόσο αν δεν δοθούν κίνητρα θα επιλέξουν να παραμείνουν στα μπλόκα

Ο Γιάννης Βέργος από την Αταλάντη έφτασε στην Αθήνα μετά από 6 ώρες οδήγησης ωστόσο τονίζει ότι αυτή η προσπάθεια είναι η σταγόνα στον Ωκεανό των επόμενων κινήσεων τους.

«Ας καταλάβει η κυβέρνηση ότι εμείς θέλουμε μαζί μας τον κόσμο και από την στιγμή που ξέρουμε ότι είναι μαζί μας θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε» αναφέρει

 

 

Στο  συλλαλητήριο στο Σύνταγμα παρατάχθηκαν πάνω από 200 τρακτέρ και περισσότεροι από 8000 Αγρότες με πανό και συνθήματα για την επιβίωση τους  και την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα , και φυσικά τη μείωση του κόστους παραγωγής που θα έχει θετικό αντίκτυπο στους καταναλωτές.

Εξέπεμψαν μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση ότι χωρίς τον πρωτογενή τομέα η Ελλάδα μαραζώνει.

Συνθήματα όπως «χωρίς εμάς, τί θα φας;», «μείωση του κόστους παραγωγής σημαίνει μείωση των τιμών στα ράφια» αλλά και «no farmers, no food, no future» ένα μήνυμα που εμφανίζεται σε όλα τα τρακτέρ των αγροτων της Ευρώπης κόρνες και τραγούδια έδωσαν έναν μοναδικό παλμό .

 

Δέσποινα Κρητικού Νικόλας Διαμαντοπουλος 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ThessNews-DESK

/ Δείτε ακόμα

ΕΛΛΑΔΑ

12.2.202522:57

  Με το φλέγων ζήτημα της ανήλικης παραβατικότητας και βίας ασχολήθηκε ημερίδα με τίτλο «Γενεσιουργές αιτίες της αποκλίνουσας συμπεριφοράς και παραβατικότητας και τη βία» που διοργάνωσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης. Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, ο οποίος σημείωσε

ΕΛΛΑΔΑ

12.2.202521:56

  Με αινιγματικό τρόπο μίλησε στην ΕΡΤ ο Γιώργος Καπουτζίδης. «Συμπληρώνονται 20 χρόνια από την έναρξη του Παρά Πέντε και ίσως κάτι θα έπρεπε να κάνουμε» ανέφερε, χαρακτηριστικά, ο Γιώργος Καπουτζίδης, χωρίς, ωστόσο να αποκαλύπτει λεπτομέρειες για τα σχέδιά του.

ΕΛΛΑΔΑ

12.2.202521:26

  «Σήμερα περισσότερο από ποτέ η Ελλάδα πρέπει να αποκτήσει ξανά μια στρατηγική πυξίδα, ειδικά σε σχέση με την άμεση περιοχή της. Στη βάση μιας διεκδικητικής εξωτερικής πολιτικής που δεν περιμένει απαντήσεις από την Ουάσιγκτον, τις Βρυξέλλες, το Βερολίνο ή

ΕΛΛΑΔΑ

12.2.202521:25

  Νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 4,4 της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στην Ανάφη. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών η δόνηση σημειώθηκε 25 Χλμ. ΒΒΔ της Ανάφης και το εστιακό βάθος εντοπίστηκε στα 5 χλμ. Νωρίτερα είχε σημειωθεί σεισμός μεγέθους 4,2

ΕΛΛΑΔΑ

12.2.202520:55

    Το μήνυμα ότι η νέα γενιά των νέων από τα Βαλκάνια, θέλει να δημιουργήσει και να προοδεύσει καθώς έχει πολλά να προσφέρει εδώ στην περιοχή μας, εξέπεμψε ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βραβεύοντας τρεις φοιτητές για τις διακεκριμένες

ΕΛΛΑΔΑ

12.2.202520:45

      Από το Τμήμα Δίωξης Οικονομικών Εγκλημάτων της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν, σε περιοχή της Ημαθίας, στην παρασκευή νοθευμένων ελαίων, τα οποία διακινούσαν ως εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Για

Rthess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή