RThess Logo
Στείλτε τα μηνύματα σας live, πάρτε μέρος στη συζήτηση.
NOW ON AIR
Θέμα συζήτησης :
ΘΕΜΑ ΡΘ: Αντιδράσεις από τους επαγγελματίες για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης (audio)

Comments are closed.

Αρχική / ΕΛΛΑΔΑ / ΘΕΜΑ ΡΘ: Αντιδράσεις από τους επαγγελματίες για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης (audio)

ΕΛΛΑΔΑ

14/01/202216:06

ΘΕΜΑ ΡΘ: Αντιδράσεις από τους επαγγελματίες για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης (audio)

ΘΕΜΑ ΡΘ: Αντιδράσεις από τους επαγγελματίες για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης (audio)

Γράφει ThessNews-DESK

Αντιδρούν οι επαγγελματίες στα νέα μέτρα της κυβέρνησης τα οποία ανακοινώθηκαν σήμερα από τα συναρμόδια υπουργεία για την στήριξη των επιχειρήσεων που πλήττονται από τα μέτρα της πανδημίας.

Στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και στη δημοσιογράφο Θεοδώρα Καρακιουλάχ μίλησαν οι εκπρόσωποι επιχειρήσεων της εστίασης, του ξενοδοχειακού κλάδου, των γυμναστηρίων, των παιδότοπων και των dj.

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα  του Συλλόγου Εστιατόρων – Ψητοπολών και καφέ μπαρ Νομού Θεσσαλονίκης, Μιχάλη Επιτροπίδη, έπρεπε η κυβέρνηση να είχε πάρει αυτά τα μέτρα νωρίτερα.

«Από τις 30 Δεκεμβρίου περίπου 600 καταστήματα εστίασης στο νομό Θεσσαλονίκης δεν άνοιξαν καθόλου. Είχαμε συνάντηση με τον υπουργό και ζητήσαμε άρση όλων των μέτρων. Έχουμε ένα μαύρο Ιανουάριο και ο Φεβρουάριος θα είναι ακόμα χειρότερος. Είχαμε 24.500 λιγότερες θέσεις εργασίας τον Νοέμβριο το οποίο ήταν ρεκόρ 20ετιας. Ζητούμε μέτρα στήριξης άμεσα για να μπορέσουμε να κρατηθούμε».

Την απογοήτευσή του εκφράζει στο ΡΘ ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Φακής. Ο κος Φακής ζητά άμεση επιδότηση του κλάδου «διότι είμαστε άμεσα πληττόμενοι»

Ο εκπρόσωπος Σωματείου δισκοθετών Dj Νομού Θεσσαλονίκης, Χρίστος Καλτσάς, τονίζει ότι η κυβέρνηση κάνει λάθος. «Η κυβέρνηση για άλλη μια φορά πάει να διορθώσει ένα λάθος με ένα άλλο λάθος. Είμαστε εκτός δουλειάς από τέλη Δεκέμβρη και η αναστολή θα δοθεί από τις 14 Γενάρη».

Για μηδενικά ταμεία έκανε λόγω η πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Παιδότοπων και συναφών επαγγελμάτων, Ειρήνη Βαβούσκου. «Εκτός όμως από την αναστολή που θα είναι μια ανάσα δεν έχει συμπεριληφθεί ο ΚΑΔ μας για έξτρα ενίσχυση. Έχουν κλείσει οστικά κάποιοι παιδότοποι και δυστυχώς θα κλείσουν και άλλοι αν δεν υπάρξει αντίδραση. Πρέπει να δοθεί ενίσχυση για τους παιδότοπους”.

Δεν φτάνουν οι δέκα εργάσιμες μέρες αναστολής για να καλύψουν τα έξοδα, υπογραμμίζει ο Γρηγόρης Τάσιος, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων.

«Το μεγάλο πρόβλημα σε μας είναι του αστικού τύπου ξενοδοχεία. Είναι μια μικρή ανάσα 15 ημερών, αλλά δεν πιστεύω ο Φλεβάρης να είναι καλύτερος. Οι εκδηλώσεις και τα συνέδρια ακυρώθηκαν. Όλα δημιουργούν ένα μείγμα που για τις επιχειρήσεις είναι δύσκολο».

Ακούστε το απόσπασμα της εκπομπής στο Video που ακολουθεί:

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ThessNews-DESK

/ Δείτε ακόμα

ΕΛΛΑΔΑ

6.2.202521:30

  Ένας ακόμη σεισμός 4,6 Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα (6/2/2025), στις Κυκλάδες. Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου το επίκεντρο  ήταν 26 χλμ νότια της Αμοργού και το εστιακό βάθος είναι 14,8 χιλιόμετρα. Η δόνηση σημειώθηκε στις 20:16.

ΕΛΛΑΔΑ

6.2.202521:12

  Ο πρώην Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε εκτενώς στην ανάγκη των προοδευτικών δυνάμεων να συνασπιστούν και να χτίσουν ένα μπλοκ με γνώμονα τη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη. Κλείνοντας τις εργασίες της τρίτης ημερίδας που οργάνωσε το Ινστιτούτο του την Πέμπτη

ΕΛΛΑΔΑ

6.2.202520:39

  Σε εγκληματική ενέργεια φαίνεται ότι οφείλεται η εξαφάνιση του 58χρονου που είχε εξαφανιστεί στην Πιερία. Η 34χρονη σύντροφός του, που κλήθηκε στην Ασφάλεια Πιερίας να καταθέσει ως μάρτυρας, υπέπεσε σε συνεχείς αντιφάσεις και εν τέλει, υπέδειξε την αυλή του

ΕΛΛΑΔΑ

6.2.202520:08

  Ποινές κάθειρξης που φτάνουν συνολικά τα 16 έτη επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης σε τρία άτομα που κατηγορούνταν ως υπεύθυνοι για τη λειτουργία τού άτυπου γηροκομείου, στον Λιθότοπο Σερρών, όπου διαβιούσαν, κάτω από άθλιες συνθήκες, δώδεκα ηλικιωμένοι. Πιο

ΕΛΛΑΔΑ

6.2.202519:48

  Κλήσεις παντού, αλλά λύσεις πουθενά Καθημερίνα βεβαιώνονται δεκάδες κλήσεις σε παρατημένα και παράνομα σταθμευμένα οχήματα στη Θεσσαλονίκη. Όμως, το ερώτημα παραμένει: είναι αυτό αρκετό; Δίχως τη συστηματική απομάκρυνση των ΙΧ από το ίδιο σημείο, οι κλήσεις γίνονται χαρτιά στο

ΕΛΛΑΔΑ

6.2.202519:44

  Ακούστε την σημερινή παρέμβαση της εκπομπής της Κλαούντια Έγγερς στον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης Γιώργο Δημαρέλο:       Ακολούθησε η αυτοψία του Ράδιο Θεσσαλονίκη και το ρεπορτάζ του Θωμά Καραδήμου. Ανολοκλήρωτο έχει μείνει το έργο εγκατάστασης υπόγειων

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή