RThess Logo
Στείλτε τα μηνύματα σας live, πάρτε μέρος στη συζήτηση.
NOW ON AIR
Θέμα συζήτησης :
Θεοδωρικάκος: “Τον τσαμπουκά της κουκούλας θα τον σπάσουμε – Η βιβλιοθήκη του ΑΠΘ θα ολοκληρωθεί” (VIDEO + PHOTOS)

Comments are closed.

Αρχική / ΕΛΛΑΔΑ / Θεοδωρικάκος: “Τον τσαμπουκά της κουκούλας θα τον σπάσουμε – Η βιβλιοθήκη του ΑΠΘ θα ολοκληρωθεί” (VIDEO + PHOTOS)

ΕΛΛΑΔΑ

14/02/202319:25

Θεοδωρικάκος: “Τον τσαμπουκά της κουκούλας θα τον σπάσουμε – Η βιβλιοθήκη του ΑΠΘ θα ολοκληρωθεί” (VIDEO + PHOTOS)

Θεοδωρικάκος: “Τον τσαμπουκά της κουκούλας θα τον σπάσουμε – Η βιβλιοθήκη του ΑΠΘ θα ολοκληρωθεί” (VIDEO + PHOTOS)

Γράφει ThessNews-DESK

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΒΑΣΙΑ ΓΚΑΝΑΡΑ

Με τη φράση “Η νίκη θα έρθει και πάλι από την Θεσσαλονίκη” ξεκίνησε την ομιλία του στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος σε ένα ιδιαίτερα θερμό ακροατήριο που τον διέκοψε αρκετες φορές χειροκροτοντας τον, ενώ αρκετοί ήταν εκείνοι που παρακολούθησαν την ομιλία όρθιοι.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου και είχε τίτλο «η ασφάλεια της πατρίδας και των πολιτών».

Αρχικά ανέφερε πως η χώρα είναι πλέον πιο ισχυρή οικονομικά με περισσότερες δουλειές, με αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, αλλά και μειώσεις φόρων και των εισφορών.

Πρόσθεσε ακόμη ότι η κυβέρνηση στηρίξε τα ελληνικά νοικοκυριά, απέναντι στο κύμα της ακρίβειας.

Στη συνέχεια ο υπουργός κάνοντας έναν απολογισμό της δράσης της κυβέρνησης την τελευταία τετραετία και αναφερόμενος στις δυσκολίες που αντιμετώπισε στάθηκε μεταξύ αλλων στη συνεισφορά των συνοριοφυλάκων στα σύνορα του Έβρου.

“Η ασφάλεια ξεκινά από τα σύνορα της πατρίδας. Πρέπει να βάζουμε τέλος στη συνεχή και διαρκή απειλή που δεχόμαστε.

“Η ελληνική αστυνομία όμως είναι εκεί για να προστατεύει ανθρώπινες ζωές και να βάζει ένα φραγμο σε όλα αυτά και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Απέναντι σε απειλές απαντάμε με τη δική μας αποφασιστικότητα”.

Στο ίδιο πλαίσιο είπε ακόμη πως «μόνο το 2022 η ΕΛ.ΑΣ. απέτρεψε πάνω από 260.000 παράνομους μετανάστες», ενώ υπογράμμισε ότι «τα σύνορα της Ελλάδας στον Έβρο είναι απροσπέλαστα», και «παράνομα δεν πρόκειται να περάσει κανένας παράνομος μετανάστης.Την ίδια περίοδο η ΕΛ.ΑΣ συνέλαβε 1.500 εγκληματίες και διακινητές αυτών των δυστυχισμένων ανθρώπων».

Ακόμη, αναφέρθηκε στην αποτελεσματικότητα του επιχειρησιακού σχεδίου «Ακρίτας» στον Έβρο για την διαφύλαξη των συνόρων της Ελλάδας και μίλησε για αναβάθμιση των μέτρων προστασίας με την έναρξη κατασκευής άλλων 35 χιλιομέτρων του φράχτη του Έβρου καθώς και ότι επί του παρόντος εκτείνεται σε 37,5 χλμ, ενώ το σύνολο του ποταμού έχει μήκος 180 χλμ.

Παράλληλα, κάλεσε την Ε.Ε να ενισχύσει χρηματοδοτικά αυτή την προσπάθεια, αφού, όπως είπε, τα σύνορα της Ελλάδας είναι και ευρωπαϊκά.

Σχετικα με το το θέμα της ασφάλειας στις πόλεις και τις γειτονιές είπε ότι μέσα από τη μείωση της γραφειοκρατίας και τον εκσυγχρονισμό θα βγουν στον δρόμο τουλάχιστον 1500 αστυνομικοί.

Ο Υπουργός επισήμανε την σημαντική βοήθεια της Ελλάδας στη γείτονα Τουρκία τις δύσκολες αυτές ημέρες του καταστροφικού σεισμού.

«Η κυβερνηση έδειξε ανθρωπιά στον γειτονικό λαό και ελπίζουμε αυτό το παράδειγμα να συνετύσει την τουρκική κυβέρνηση και να σταματήσει την προκλητικότητα», τόνισε μεταξύ άλλων.

 

«Τέλος στα άβατα – Τον τσαμπουκά της κουκούλας θα τον σπάσουμε»

Μιλώντας για τα πανεπιστήμια και απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΟΝΕΔ «Λυπάμαι που εν έτει 2022 πρέπει να υπάρχει αστυνομία 24 ώρες το 24ωρο για να κατασκευαστεί μια Βιβλιοθήκη στο ΑΠΘ αλλά δεν πρόκειται να σταματήσουμε μέχρι ολοκληρωθεί αυτό το έργο».

«Βάζουμε τέλος στα άβατα και τις γκρίζες ζώνες ανομίας. Απελευθερώσαμε κτίρια από καταλήψεις. Βάλαμε τέλος στο αίσχος της Φοιτητικής Εστίας Ζωγράφου, όπου εξαρθρώθηκαν 3 εγκληματικές οργανώσεις. Τον τσαμπουκά της κουκούλας και τον τραμπουκισμό θα τον σπάσουμε στην πράξη με την εφαρμογή του νόμου και την βοήθεια της ελληνικής αστυνομίας. Αυταρχισμός είναι η ανοχή στην ανομία. Ολοι οι δημόσιοι χώροι υπό κατάληψη απελευθερώνονται και αποδίδονται στην κοινωνία».

Ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε ακόμη στη δημιουργία των 18 γραφείων για την ενδοοικογενειακή βία με 2 από αυτά να είναι στη Θεσσαλονίκη.

Τέλος, ο Υπουργός αναφέρθηκε στη δολοφονία του Άλκη Καμπανού και τον χουλιγκανισμο σημειώνοντας ότι «είναι μια υπόθεση που με συγκλόνισε ως πατέρα, ως φίλαθλο, ως πολιτικό. Με προβλημάτισε όταν τις πρώτες ώρες μαζί με το αίμα του αδικοχαμένου παλικαριού χυνόταν στο διαδίκτυο μελάνι καχυποψίας και συγκάλυψης. Έλεγαν ότι η αστυνομία δεν θα βρει τους ενόχους γιατί τους προφυλάσσει, γιατί καθοδηγείται από ισχυρά οικονομικά συμφέροντα. Έπρεπε να τους διαψεύσουμε και τους διαψευσαμε. Ολοι οι ένοχοι συνελήφθησαν μέσα σε 5 μέρες. για να δικαιωθεί η ψυχή αυτού του παιδιού και να απολυθούν οι ψυχές των γονιών του αλλά κυρίως για να σταλεί ένα μήνυμα ότι η κοινωνία και η πολιτεία δεν ανεχόμαστε τον χουλιγκανισμο οπουδήποτε»

 

 

 

 

 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ThessNews-DESK

/ Δείτε ακόμα

ΕΛΛΑΔΑ

22.2.202518:30

Ο Βασίλης Καλογήρου πέθανε στο σημείο όπου βρέθηκε η σορός του ή μεταφέρθηκε εκεί νεκρός; Αυτό είναι ένα από τα ερωτήματα που έχουν προκύψει στην υπόθεση του τραγικού θανάτου του 39χρονου γιου της εισαγγελέως Εφετών Λάρισας. «Αυτό είναι δύσκολο να

ΕΛΛΑΔΑ

22.2.202518:10

  Η κακοκαιρία Coral, παρά το γεγονός ότι δεν έφερε χιόνι στη Ρόδο, κατάφερε να προσφέρει μια μοναδική φυσική εικόνα, που εντυπωσιάζει. Μια από τις πιο εντυπωσιακές εικόνες δημιουργήθηκε στα Στεγνά, στην περιοχή του Αρχαγγέλου, όπου τα λουλούδια «πάγωσαν» από

ΕΛΛΑΔΑ

22.2.202517:00

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει «Το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΣΤΙΑ με τίτλο «Η Γερμάνια επιστρέφει στην Ελλάδα εγκληματίες παράνομους μετανάστες!» είναι απολυτά ψευδές και παραπλανητικό. Επιδιώκει να διαστρεβλώσει μια αυστηρά ρυθμισμένη νομική διαδικασία, παρουσιάζοντας την με τρόπο που αποσκοπεί στην

ΕΛΛΑΔΑ

22.2.202516:45

Για ακόμα ένα μήνα, τον Μάρτιο, το επιβατικό κοινό των λεωφορείων του ΟΑΣΘ, που μετακινείται με τις μηνιαίες κάρτες απεριορίστων διαδρομών μπορεί να χρησιμοποιήσει τις κλασικές χάρτινες, η διάθεση των οποίων γίνεται στα 16 εκδοτήρια του οργανισμού, ενώ συνεχίζεται η

ΕΛΛΑΔΑ

22.2.202515:58

Προτείνει στα μέλη της για την 28η Φεβρουαρίου  και το συλλαλητήριο για την τραγωδία των Τεμπών στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 14:00. «Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν στην στάση εργασίας ως ελάχιστη ένδειξη φόρου τιμής στα θύματα

ΕΛΛΑΔΑ

22.2.202515:47

Έξι ημέρες πριν συμπληρωθούν δύο χρόνια από το δυστύχημα, ο Σύλλογος Φοιτητών του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου κάλεσε σε συγκέντρωση στον τόπο που κόπηκε το νήμα της ζωής για τα 57 θύματα, ανάμεσά τους και συμμαθητές τους. Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν μέλη

Rthess

Επικαιρότητα

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

22.2.202517:20

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

22.2.202515:04

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή