RThess Logo
Στείλτε τα μηνύματα σας live, πάρτε μέρος στη συζήτηση.
NOW ON AIR
Θέμα συζήτησης :
Τουρισμός: Η Θεσσαλονίκη «συστήθηκε» σε Βουκουρέστι, Μόναχο και Βελιγράδι

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρχική / ΕΛΛΑΔΑ / Τουρισμός: Η Θεσσαλονίκη «συστήθηκε» σε Βουκουρέστι, Μόναχο και Βελιγράδι

ΕΛΛΑΔΑ

24/02/202516:32

Τουρισμός: Η Θεσσαλονίκη «συστήθηκε» σε Βουκουρέστι, Μόναχο και Βελιγράδι

Με τη συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις και workshops, διασφαλίζεται η θέση της Θεσσαλονίκης στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη έναντι νέων ανταγωνιστικών προορισμών.

Τουρισμός: Η Θεσσαλονίκη «συστήθηκε» σε Βουκουρέστι, Μόναχο και Βελιγράδι

Γράφει RTHESS NEWSROOM

 

Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης έχει επιδοθεί σε έναν εντυπωσιακό αγώνα δρόμου, στοχεύοντας στην ενίσχυση της θέσης της Θεσσαλονίκης ως κορυφαίου τουριστικού προορισμού.

Από τις 19 ως τις 23 Φεβρουαρίου, συμμετείχε με ολοκληρωμένη εκθεσιακή αλλά και τηλεοπτική παρουσία, σε 3 παράλληλες χρονικά Διεθνείς Εκθέσεις, στο Βουκουρέστι στην «TTR 2025», στο Μόναχο, στην «f.re.e 2025» και στο Βελιγράδι στην «SAJAM TURIZMA». ακολουθώντας πιστά τον στόχο ανάδειξης της μοναδικότητας της πόλης, που συνδυάζει την πλούσια ιστορία με τη σύγχρονη ζωή, την παράδοση με τη μοντέρνα κουλτούρα.

Πρόκειται για εκθέσεις που αποτελούν κομβικά σημεία προβολής της Θεσσαλονίκης, ενώ αποτελούν βήμα για την ενδυνάμωση των σχέσεων με άλλες χώρες και διεθνείς αγορές, ανοίγοντας προοπτικές για νέες συνεργασίες.

Στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού της Ρουμανίας TTR 2025, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με Ρουμάνους ταξιδιωτικούς πράκτορες, influencers, bloggers και δημοσιογράφους του τουρισμού, που εκδήλωσαν ενθουσιασμό και το ενδιαφέρον τους για τη Θεσσαλονίκη, χάρη στις ποικίλες τουριστικές, πολιτιστικές, μουσειακές και γαστρονομικές εμπειρίες που προσφέρει η πόλη, αλλά και της εύκολης πλέον οδικής πρόσβασης, χάρη στην ενεργοποίηση της συνθήκης Σένγκεν.

Η συμμετοχή του ΟΤΘ στη μεγαλύτερη έκθεση ταξιδιών και αναψυχής της Βαυαρίας f.re.e. ανατροφοδότησε την ήδη θετική γνώμη του γερμανικού κοινού για τον προορισμό. Πάνω από 120.000 άτομα επισκέφθηκαν την έκθεση, δίνοντας τη δυνατότητα προβολής της Θεσσαλονίκης στο Βαυαρικό κοινό, που αγαπάει τα ταξίδια αναψυχής. Οι επισκέπτες εξέφρασαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον τόσο για τον πολιτιστικό πλούτο που διαθέτει η πόλη όσο και για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Πραγματοποιήθηκαν επαγγελματικά ραντεβού με tour operators καθώς και προβολή σε τηλεοπτικά κανάλια (SonnenKlar.tv, κ.ά.).

 

Τέλος, η συμμετοχή στην 46η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού SAJAM TURIZMA που υποδέχτηκε πάνω από 50.000 επισκεπτών, υπογραμμίζει τη στρατηγική εξωστρέφειας του Οργανισμού προς τις αγορές των Βαλκανίων, οι οποίες καταγράφουν ολοένα και μεγαλύτερη οικονομική δύναμη άρα και τουριστικό ενδιαφέρον, αναγνωρίζοντας την Θεσσαλονίκη ως τον πλέον ελκυστικό και κοντινό city break προορισμό, λόγω της εύκολης πρόσβασης.

 

 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο RTHESS NEWSROOM

Η συντακτική ομάδα του Rthess.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΕΛΛΑΔΑ

29.4.202500:01

  Αγίων Ιάσωνος και Σωσίπατρου των Αποστόλων, Αγίας Κερκύρης Ιάσων, Ιάσονας, Ιάσωνας Σωσίπατρος, Σώπατρος, Σωπάτρα, Σωπατρία, Πάτρα, Πατρούλα, Πατρίτσα * Κέρκυρα, Κερκύρα * Υπάρχουν και άλλες ημερομηνίες που γιορτάζει αυτό το όνομα.     🌅 Ανατολή ήλιου: 06:30 – Δύση

ΕΛΛΑΔΑ

28.4.202521:59

  Τροχαίο ατύχημα έλαβε χώρα το βράδυ της Δευτέρας 28/4 στην ΕΟ Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών. Στο ύψος του Μαρμαρίδη για άγνωστους λόγους δύο ΙΧ συγκρούστηκαν και σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. το ένα ΙΧ εγκατέλειψε το σημείο. Τραυματιστήκε ο οδηγός

ΕΛΛΑΔΑ

28.4.202521:15

  Λιγότερα τροχαία ατυχήματα που οδήγησαν στην απώλεια ζωών καταγράφηκαν στη διάρκεια της εορταστικής περιόδου του Πάσχα (11-27 Απριλίου 2025) σε ολόκληρη την Ελλάδα, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2024 (26/4-12/5), όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ.. Ειδικότερα, οι υπηρεσίες

ΕΛΛΑΔΑ

28.4.202521:00

  Πολύ ισχυρούς ανέμους θα έχουμε αύριο σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας. Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, ο καιρός θα είναι σχετικά συννεφιασμένος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Άνεμοι θα πνέουν με βόρειες διευθύνσεις 8 μποφόρ και κατά τόπους

ΕΛΛΑΔΑ

28.4.202520:40

  Μια μικρή φώκια έκανε τις βουτιές της στο πανέμορφο λιμανάκι της Πέρδικας Το newsit.gr εξασφάλισε βίντεο με το υπέροχο θέαμα της φώκιας.  

ΕΛΛΑΔΑ

28.4.202520:08

  Ο νεαρός φίλος του ΠΑΟΚ έκανε τεράστια προσπάθεια και περπάτησε προς τιμήν της απελευθέρωσης του τόπου του, της πόλης της Άμφισσας!     Ο ίδιος εξήγησε πως διάλεξε την ποντιακή φορεσιά για να τιμήσει τον Ιβάν Σαββίδη, την ομάδα

Rthess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή