RThess Logo
Στείλτε τα μηνύματα σας live, πάρτε μέρος στη συζήτηση.
NOW ON AIR
Θέμα συζήτησης :
Τρεις συλλήψεις για πειρατεία συνδρομητικών καναλιών

Comments are closed.

Αρχική / ΕΛΛΑΔΑ / Τρεις συλλήψεις για πειρατεία συνδρομητικών καναλιών

ΕΛΛΑΔΑ

31/10/202419:00

Τρεις συλλήψεις για πειρατεία συνδρομητικών καναλιών

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και παραβίαση πνευματικής ιδιοκτησίας κατ’ εξακολούθηση.

Pixabay
Φωτ. Pixabay

Γράφει RTHESS NEWSROOM

 

Αστυνομικοί της διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προχώρησαν στην εξιχνίαση υπόθεσης παράνομης αναμετάδοσης συνδρομητικών τηλεοπτικών υπηρεσιών, ενώ εντόπισαν και κατάσχεσαν ανάλογο εξοπλισμό σε τρεις χώρους σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

 

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, προηγήθηκε μηνυτήρια αναφορά παρόχου, από τη διερεύνηση της οποίας, στο πλαίσιο σχετικής Εισαγγελικής Παραγγελίας, προέκυψε η λειτουργία τεσσάρων ιστοτόπων, μέσω των οποίων πραγματοποιούνταν παράνομη αναμετάδοση συνδρομητικών υπηρεσιών, οι οποίες συνδέονταν με τρεις διευθύνσεις IP.

Από την ψηφιακή διερεύνηση και συλλογή δεδομένων που έγινε, βρέθηκαν τα στοιχεία τριών ατόμων, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένη περίπτωση παραβίασης πνευματικής ιδιοκτησίας κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, κατηγορούνται ότι είχαν ενταχθεί ως μέλη σε δομημένη και με διαρκή επιχειρησιακή εγκληματική δράση οργάνωση, η οποία προέβαινε παρανόμως στην αποκωδικοποίηση και εν συνεχεία στη μετάδοση όλων των συνδρομητικών καναλιών της παρόχου εταιρείας, λαμβάνοντας χρηματική αμοιβή με τη μορφή συνδρομής από ενδιαφερόμενους χρήστες.

Όπως επισημαίνεται από την αστυνομία, τα δύο μέλη της οργάνωσης κατηγορούνται ως διαχειριστές διακομιστών, ενώ το τρίτο για παράνομη θέαση, χωρίς την έγκριση του φορέα που κατέχει την άδεια παροχής σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.

 

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο RTHESS NEWSROOM

Η συντακτική ομάδα του Rthess.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΕΛΛΑΔΑ

24.2.202515:30

    Από την έναρξη της σεισμικής δραστηριότητας στη ζώνη Σαντορίνης-Αμοργού στις 26 Ιανουαρίου έως και τις 22 Φεβρουαρίου 2025, το Εργαστήριο Σεισμολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, έχει ανιχνεύσει και εντοπίσει συνολικά, με αυστηρά κριτήρια, πάνω από 23,500 σεισμούς

ΕΛΛΑΔΑ

24.2.202515:19

  Επιπρόσθετες εργασίες αποκατάστασης στηθαίων ασφαλείας στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών θα πραγματοποιήσει η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από αύριο Τρίτη 25 Φεβρουαρίου έως και την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2025, στο δεξιό έρεισμα της οδού

ΕΛΛΑΔΑ

24.2.202514:56

  Απορρίφθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας το αίτημα εξαίρεσης που είχε υποβάλει η προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας, Ρουμπίνη Λεονταρή, από τη διερεύνηση της υπόθεσης θανάτου του 39χρονου Βασίλη Καλογήρου, με αποτέλεσμα η ιατροδικαστής να συμμετέχει κανονικά στην υπόθεση.

ΕΛΛΑΔΑ

24.2.202514:50

  Θύμα ξυλοδαρμού έπεσε το πρωί μαθητής Λυκείου από τρεις ανήλικους, εντός σχολικού συγκροτήματος, στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης. Ο παθών μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Παπανικολάου όπου νοσηλεύεται. Οι φερόμενοι ως δράστες, όλοι 17 ετών, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν. Κατά τις πρώτες πληροφορίες, φοιτούν

ΕΛΛΑΔΑ

24.2.202514:43

    Κλειστά θα είναι τα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης κατά τις ώρες 11:00-14:00 την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου,για τη συμμετοχή στην προγραμματισμένη συγκέντρωση και πορεία της ίδιας ημέρας, με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από την ανείπωτη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

ΕΛΛΑΔΑ

24.2.202514:19

  Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Συμπληρώνονται 2 χρόνια από το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, μια τραγωδία που συγκλόνισε την Ελλάδα και ανέδειξε τις σοβαρές ελλείψεις και παθογένειες του σιδηροδρομικού μας συστήματος και γενικότερα την ασφάλεια των μεταφορών. Στις 28 Φεβρουαρίου

Rthess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή