«Οι κάλπες της 25ης Ιουνίου είναι και πάλι άδειες» είπε ο Αλέξης Τσίπρας από την Σινδο και κάλεσε τους πολίτες να εμπιστευτούν τον ΣΥΡΙΖΑ θέτοντας τα διλήμματα ενόψει των νέων εκλογών.
«Εκφράζουμε και εκπροσωπούμε τα συμφέροντα της Ελλάδας που δεν έχει φωνή» ειπε και τόνισε «Ερχόμαστε από μακριά και θα πάμε μακριά».
Υπογράμμισε ότι «η κοινωνία έχει ανάγκη από έναν ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ» τονίζοντας ότι ο αγώνας ξεκινάει από το μηδέν «δεν είναι επαναληπτικός».
«Είμαστε σαν τον άλτη που έβαλε τον πήχη ψηλά έκανε κακό βηματισμό και τώρα πάει για το καλό άλμα τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.
Ο προεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ έριξε τα βέλη του στα υπόλοιπα κόμματα, της κεντροαριστεράς, αφήνοντας αιχμές για ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ τονίζοντας πως «την ώρα που είχαμε έγνοια να απαλλαγεί η χώρα από την κυβέρνηση, οι υπόλοιπες δυνάμεις κοιτούσαν πως να γίνουν ΣΥΡΙΖΑ στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ»είπε και καταχειροκροτήθηκε.
«Δεν είναι, λοιπόν, εύκολο να γίνετε ΣΥΡΙΖΑ, γιατί όλοι έχουμε μία ιστορία σε αυτό τον τόπο. Και εμείς δεν είμαστε μία φωτοβολίδα που θα σβήσει. Είμαστε τέκνο της ανάγκης. Γιγαντωθήκαμε και μεγαλώσαμε στις πιο δύσκολες στιγμές τα τελευταία χρόνια» διαμήνυσε και τόνισε: «Όταν εμείς δίναμε το χέρι της συνεργασίας στις άλλες πολιτικές δυνάμεις, εκείνες κοιτούσαν να κόψουν το χέρι του ΣΥΡΙΖΑ και έκαναν μονομέτωπο αγώνα».
Επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία σημειώνοντας πως η μόνη έγνοια της είναι να μην πλήξει τους πλούσιους. «Δίνουν στοχευμένα επιδοτήσεις στους πολίτες για να τις επιστρέψουν απευθείας στις εταιρείες ενέργειας, τροφοδοσίας κ.α.» σημείωσε.
Θέτοντας το δίλημμα των εκλογών σημείωσε πως στις εκλογές συγκρούονται δυο σχέδια: «Το σχέδιο που θέλει ισχυρά καρτέλ και το σχέδιο το δικό μας που θέλει μια δίκαιη κοινωνία» είπε.
Μίλησε για την πρώτη κατοικία αναφέροντας τα 700.000 ενυπόθηκα δάνεια που έχουν περάσει στα funds και περιμένουν να εκποιηθούν. «Έχουμε σχέδιο επαναφοράς της νομικής προστασίας της πρώτης κατοικίας»είπε ο κ. Τσίπρας.
Για τα εργασιακά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ τόνισε πως η ΝΔ επιβάλλει εργασιακή ζούγκλα και «από την άλλη αυτό που έχουμε εμείς είναι η επαναφορά της εργασιακής κανονικότητας».
Ρεπορτάζ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΡΗΤΙΚΟΥ
Comments are closed.