Αφορμή η δυνατότητα που θα έχουν οι πολίτες να επισκεφθούν το Αμαξοστάσιο της Πυλαίας και τον σταθμό Παπάφη του Μετρό Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του Open House Thessaloniki 2022.
“Φαίνεται πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη και η διοίκηση Ταχιάου στην Αττικό Μετρό αντιμετωπίζουν τους σταθμούς και τις εγκαταστάσεις του Μετρό Θεσσαλονίκης ως αξιοθέατα, την ώρα που εγκλημάτησαν κατά της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης, καταστρέφοντας και αποσπώντας τα πολύτιμα αρχαία ευρήματα στον σταθμό Βενιζέλου.
Παράλληλα, αποδεικνύεται με τον πιο έντονο τρόπο αυτό που ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ λέει από τον Σεπτέμβριο του 2019, όταν ο Κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε την αλλαγή του σχεδιασμού για τον σταθμό Βενιζέλου, ότι θα μπορούσε το Μετρό Θεσσαλονίκης να λειτουργεί ήδη από το 2022, χωρίς τον σταθμό της Βενιζέλου.
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη και οι ντόπιοι υποστηρικτές της όμως επέλεξαν να παίξουν για ακόμη μια φορά το παιχνίδι των συμφερόντων, ταλαιπωρώντας τους κατοίκους της πόλης, αφαιρώντας τους την πρόσβαση σε ένα σημαντικό μέσο μαζικής μεταφοράς. Εξάλλου δεν είναι η πρώτη φορά που η συντηρητική παράταξη ανάμεσα στα συμφέροντα της κοινωνίας και τα συμφέροντα των λίγων και εκλεκτών της φίλων, στηρίζει τα δεύτερα” σημειώνει σε ανακοίνωσή του.
Comments are closed.