RThess Logo
Στείλτε τα μηνύματα σας live, πάρτε μέρος στη συζήτηση.
NOW ON AIR
Θέμα συζήτησης :
Ξεκίνησε το 8ο Φεστιβάλ ανακύκλωσης του Δήμου Θεσσαλονίκης (VIDEO + PHOTO)

Comments are closed.

Αρχική / ΕΛΛΑΔΑ / Ξεκίνησε το 8ο Φεστιβάλ ανακύκλωσης του Δήμου Θεσσαλονίκης (VIDEO + PHOTO)

ΕΛΛΑΔΑ

24/04/202418:03

Ξεκίνησε το 8ο Φεστιβάλ ανακύκλωσης του Δήμου Θεσσαλονίκης (VIDEO + PHOTO)

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο stage του Περιπτέρου 16 της ΔΕΘ

Ξεκίνησε το 8ο Φεστιβάλ ανακύκλωσης του Δήμου Θεσσαλονίκης (VIDEO + PHOTO)

Γράφει ThessNews-DESK

Άνοιξε σήμερα τις πύλες του το 8ο Φεστιβάλ ανακύκλωσης του Δήμου Θεσσαλονίκης με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των δημοτών και της εκπαιδευτικής κοινότητας για την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων.

Στα εγκαίνια του φεστιβάλ το παρών έδωσε ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Κλιματικής Προστασίας Γιώργος Δημαρέλος, ο πρώην αντιδήμαρχος και σύμβουλος, Θανάσης Παππάς, καθώς και στελέχη της αντιδημαρχίας.

Στο φεστιβάλ συμμετέχουν περισσότεροι από 25 εκθέτες, καθώς και 20 σχολεία, τα οποία εκθέτουν δημιουργίες που κατασκεύασαν μαθητές και μαθήτριες στο πλαίσιο του μαθήματος της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

Παράλληλα, οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να δουν 13 εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης, Λούνα Πάρκ Ανακύκλωσης, θεατρικές παραστάσεις και παρουσιάσεις, αλλά και έκθεση δημιουργιών μαθητών και μαθητριών στο πλαίσιο του μαθήματος της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

Αγγελούδης: «Στόχος μας είναι η ανακύκλωση να γίνει η νέα μόδα των Θεσσαλονικέων»

 

 

«Προφανώς δεν είμαστε ευχαριστημένοι από το ποσοστό της ανακύκλωσης που παραλάβαμε. Ήδη στις πρώτες μέρες που αναλάβαμε κάναμε μια γρήγορη αρχή, δεχόμενοι μια δωρεά 700 μπλε κάδων που ενισχύουν τον σχεδιασμό μας. Στόχος μας είναι η ανακύκλωση να γίνει η νέα μόδα των Θεσσαλονικέων. Θέλουμε να γίνει η ανακύκλωση η μόδα της πόλης. Αλλάξαμε την πρώτη εικόνα από μία πόλη βρώμικη σε μία πόλη καθαρή. Έχουμε, όμως, ακόμα να κάνουμε πολλά».

Με την ψήφιση του νέου κανονισμού καθαριότητας καταλήξαμε δυστυχώς ότι χρειαζόμαστε έναν κανονισμό που γίνεται πράξη μια δέσμευση που θα ακολουθηθεί τους επόπτες γειτονιάς. Το όραμα μας είναι η Θεσσαλονίκη του δημόσιου χώρου η Θεσσαλονίκη της καθαριότητας της βιώσιμης κινητικότητας η πράσινη Θεσσαλονίκη. Την ίδια ώρα πρέπει να παραμείνουμε προσηλωμένοι στο στόχο για μια ουδέτερη πόλη με τη μείωση των ρύπων κατά 80% μέχρι το 2030», ανέφερε ο δήμαρχος Στέλιος Αγγελούδης από το πάνελ της έκθεσης.

 

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Κλιματικής Προστασίας σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Το πραγματικά δύσκολο πρόβλημα για να πεις ότι έχεις πετύχει στον τομέα αυτό είναι να μπορείς να διαχειριστείς τα ξεχωριστά ρεύματα της ανακύκλωσης μέσα στην πόλη. Να μπορείς να διαχειριστείς το χαρτί, το ρούχο, τα ογκώδη αντικείμενα. Είναι ένα στοίχημα να μπορέσουμε να επιτύχουμε την μεγαλύτερη εκτροπή των υλικών που καταλήγουν στον πράσινο κάδο».

Ακόμη τόνισε πως πρέπει να εκπαιδευτούν τα νέα παιδιά ώστε να διαχειρίζονται σωστά τον δημόσιο χώρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 8ο φεστιβάλ ανακύκλωσης επισκέφτηκαν σήμερα 700 παιδιά, ενώ αναμένεται να τον επισκεφτούν συνολικά περίπου 2.500.

Όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο stage του Περιπτέρου 16 της ΔΕΘ.

Ρεπορτάζ: Βάσια Γκανάρα 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ThessNews-DESK

/ Δείτε ακόμα

ΕΛΛΑΔΑ

14.2.202516:36

Πλέον η Λήμνος συνδέεται ακτοπλοϊκά όχι με την Καβάλα αλλά με την Αλεξανδρούπολη και μάλιστα 2 αντί για 3 φορές την εβδομάδα. Θα το πληρώσουμε ακριβά, προειδοποιεί η αντιδήμαρχος κοινωνική πολιτικής Ιωάννα Διαματάρη μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη. Και κυριολεκτεί. Βάζει

ΕΛΛΑΔΑ

14.2.202516:24

    Τις εργασίες αποκατάστασης των κατεστραμμένων μεταλλικών στηθαίων ασφαλείας στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών θα συνεχίσει η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου έως και την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2025, από

ΕΛΛΑΔΑ

14.2.202516:18

  Από την έναρξη της σεισμικής δραστηριότητας στη ζώνη Σαντορίνης-Αμοργού στις 26 Ιανουαρίου έως και τις 12 Φεβρουαρίου 2025, το Εργαστήριο Σεισμολογίας (ΕΣ) του ΕΚΠΑ (http://dggsl.geol.uoa.gr/) έχει ανιχνεύσει και εντοπίσει συνολικά πάνω από 17,500 επιλεγμένους σεισμούς με μεθόδους μηχανικής μάθησης

ΕΛΛΑΔΑ

14.2.202515:44

    Λόγω της συνεχιζόμενης σεισμικής δραστηριότητας και προς αποτροπή κινδύνου για τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα, επισκεπτών, επιβατών και εργαζόμενων, στον λιμένα Αθηνιό, στον λιμένα όρμου Αμμουδίου, στον λιμένα όρμου Φηρών, στον λιμένα Κόρφου Θηρασίας και στον όρμο

ΕΛΛΑΔΑ

14.2.202515:09

    Το δικαστήριο υιοθέτησε ομόφωνα την Εισαγγελική πρόταση «της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση» και καταδίκασε τον δράστη του εγκλήματος. Το δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα το αίτημα των ελαφρυντικών που επικαλέστηκε η υπεράσπιση του κατηγορουμένου, όπως της σύννομης

ΕΛΛΑΔΑ

14.2.202514:58

  Προειδοποιητικό μήνυμα του 112 στάλθηκε και στη Ζάκυνθο για τα ακραία καιρικά φαινόμενα από την Παρασκευή μέχρι και το επόμενο 24ωρο που ζητά επίσης τον περιορισμό των μετακινήσεων των κατοίκων.   ⚠️ Ενεργοποίηση 1⃣1⃣2⃣ 📍#Ζάκυνθος 🆘 Προειδοποιητικό μήνυμα για

Rthess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή