Ρεπορτάζ: Βασίλης Μασούρας
Στο Ράδιο Θεσσαλονίκη μίλησε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης Ανδρέας Μανδρίνος για την τουριστική πληρότητα το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου αλλά και για την αναμένομενη πτώση της τουριστικής κίνησης τους επόμενους μήνες λόγω της ενεργειακής κρίσης.
Αυξημένη αναμένεται η τουριστική κίνηση στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια του τριημέρου της 28ης Οκτωβρίου με την πληρότητα να ξεπερνά το 80% σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων. “Θα είναι ένα ευχάριστο τριήμερο καθώς θα υπάρξει και μεγάλη έξοδος των Θεσσαλονικιών. “Βρίσκομαστε σε επίπεδα 2019 με μια μικρή πτώση 13%”
Η Θεσσαλονίκη αποτελεί πόλο έλξης για επισκέπτες από όλη την Ελλάδα ενώ αναμένεται και αυξημένη τουριστική κινητικότητα από τις χώρες των Βαλκανίων. Η επιστροφή στην κανονικότητα σε συνδυασμό με την καλοκαιρία που επικρατεί αυτές τις ημέρες συμβάλουν καθοριστικά στην αύξηση των τουριστών για το εορταστικό τριήμερο.
Στον αντίποδα, απαισιόδοξος δηλώνει ο κ. Μανδρίνος για τους προσεχείς χειμερινούς μήνες καθώς αναμένεται πτώση του τουρισμού στη Θεσσαλονίκη εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης. “Θα υπάρξουν αυξημένα έξοδα και μειωμένοι τζίροι”.
Comments are closed.